Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Anonymní píše:
Zravím, chtěla bych se vás na něco zeptat, čekkám první miminko a včera večer jsem ležela v posteli a najednou jsem ucítila dole vlhko, vstala jsem a intimku, kalhotky i tepláky jsem měla dost vlhké. Moč to určitě nebyla, byla to voda bez zápachu. Nevíte co to mohlo být? není možné aby mi odtekla plodová voda a miminko bylo v nebezpečí? Děkuji za odpověďi
Ja vim jen, ze se plodová voda vyměňuje každých 24 hodin a za celé těhotenstí těhotná žena vyprodukuje zhruba 849 litrů této tekutiny.
Ale jestli v tehle forme jak popisujes to nevim. A nemohl to byt spis vytok? Kazdopadne pokud mas pochybnosti tak zajdi radeji k doktorce a nebo ji kontaktuj. Zkusenost osobni nemam.
taky jsemt o mívala, o plodovku nešlo určitě, normální těhu výtok.. čirý, někdo to mělo fakt vodvou konzistenci.. bez intimky sem neexxistovala.. je to normální. Ale pokud máš strach, zajdi si na kontrolu. Za to nic nedáš a budeě mít jistotu.. ale tohle se ti podle mě stane za těhu ještě mockrát „pocit vlhka“ je uplně normální věc.
![]()
Asi spíš výtok, v těhu bývá různý, já měla někdy kalhotky jako bych se připočůrala. ![]()
Taky to mám… občas si připadám jak připočůraná. Nedokážu odhadnout množství. Ale zajdi ke gyndr., určitě ti řeknou co a jak… oni mají taky nějaký indikátor plodovky, kápnou to na to a dle zabarvení zjistí, jestli to je plodovka nebo ne. ![]()
Zravím, chtěla bych se vás na něco zeptat, čekkám první miminko a včera večer jsem ležela v posteli a najednou jsem ucítila dole vlhko, vstala jsem a intimku, kalhotky i tepláky jsem měla dost vlhké. Moč to určitě nebyla, byla to voda bez zápachu. Nevíte co to mohlo být? není možné aby mi odtekla plodová voda a miminko bylo v nebezpečí? Děkuji za odpověďi