Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, mám několik dotazů ohledně Mikuláše . http://www.sirmi.ic.cz/vanoce/164.gif /> Bydlím kousek za Brnem a řeším, jestli není nějaké dětské centrum nebo kavárna, kam by jsem mohli s dcerkou vyrazit za Mikulášem, čertem a andělem. Prostě se někam přihlásit. Nevíte někdo o něčem v Brně?
Nebo neznáte nějaké nadšence, kteří v kostýmech obchází i domácnosti? Budu ve středu Brna, ale nikoho neznám ![]()
Další věc, nad kterou přemýšlím je ta, co dát jako výslužku, když nedávám čokoládu, lízátka, bonbóny … Něco přece dostat musí, ne? ![]()
A ještě něco, jak malé děti zvládají čerta? Myslím, že k Mikuláši čet patří, ale někdo ho radši vynechává. Jaké máte zkušenosti?
Díky Tereza
Ahoj.
Jako výslužku určitě nějaké ovoce, které má ráda, a jiný „pamlsek“ …dětské sušenky se zvířátky (Safari), třeba zabalené v jiném obalu, sušené ovoce, gumová zvířátka (medvídci)… drobnou hračku, knížečku… hlavně pěkně načančat, zabalit do zajímavého obalu (my to dáváme do punčochy nebo do látkového pytlíku).
Čerta bych v tomto věku neriskla. Já vážně uvažuju, jestli ho snese i můj skoro tříletý syn
Myslela jsem, že ano, ale teď měli ve školce strašidelný den a na některé spolužáky oblečené roztodivně hleděl ustrašeně (nepoznal je). Tak nevím. ![]()
Nejsem z Brna, ale my asi půjdeme na malou mikulášskou oslavu v nejbližší cukrárně.
Beruška ![]()
Ahoj, mám 2,5 letou dceru a Čerta a Mikuláše doma v žádném případě nechci,,,,, já osobně tohleto nemám moc ráda, ale přes to se musím přenést, holce to upírat nebudu, rozhodně ale až v pozdějším věku. Akorát zvažuju návštěvu Mikulášské v nějaké té restauraci, říkám si, že tam dětí bude víc, tak že by to holka mohla zvládnout. Píšeš o centru Brna, já teda můžu posloužit jen Líšní, my jdeme do Kobry, ale Mikulášskou dělá i Havana. Takových akcí jistě bude moc, někdy to mají inzerované na svých stránkách, někdy na tabuli u vchodu...... přeji Ti, ať najdeš a ať se tam malé i tobě líbí. A.
Ahoj tip mám a to v MC Kuřátka v centur brna na poštovské. Dopoledne ve středu 5.12. je jen Mikuláš v 10 hod a odpoledne i čert v 16 hod. My jdeme dopoledne na Mikuáše.
Ahoj,
jako vysluzku nejake ovoce nebo vitaminovy bonbon z lekarny.
Certa - no kazde dite je jine. My chodime na Mikulaskou mimo domov, protoze tak maji pocit, ze jim nenabourava soukromi. Jakoby domu nemohl a jsou tam v bezpeci. Charlie jeste vloni certa zvladala (tahala ho za ocas a kradla mu veci z pytle). Letos uvidime… Ale je fakt, ze z tech deti byla jedina. Zoe to vloni bylo uplne fuk. Ona je citlivka, takze cekam velky rev a tuleni k mamince.
Jeste me napada. Letos jsme vymysleli, ze Charlie mozna pujde za maleho certika. Mame doma celenku s rohama a ty jeji kudrlinky do toho…no proste certik jak vysity.
Terik
ahoj,
já jsem tedy ani neuvažovala, že bych čerta pozvala k nám domů, myslím, že by se Elda dost bál…nedávno u nás byl strejda, kteréko asi 2 měsíce neviděl a jakmile na Eldu promluvil, tak mrňous už ječel a mizel za mamkou
Vždycky si musí na cizí lidi chvíli zvyknout a když by na něj spustil čert, tak by to asi nerozdýchal ![]()
Ale jít na mikuláše někam mezi děti mi připadá jako skvělý nápad
nevíte, kde se něco takového koná v Praze, nejlépe Praha 7 (nebo i centrum)
Naší holčičce bylo 19,5měsíce, když viděla poprvní čerta na Mikulášské nadílce.Měla jsem z toho také obavy, že bude plakat, ale byla z něj unešená
a dokonce pořád chtěla jít za ním.
Ahoj,
my jdeme, dceři je 16m. U nás v MC je mikulášská pro děti do tří let, takže nečekám rozjařený puberťáky převlečený za čerty, ale normální klidné postavy, které se nebudou dětem vnucovat. Já si totiž myslím, že když se děti čertem nestraší, že je jim to celkem jedno - jestli vidí čerta, bílou paní nebo jeptišku…
Baliček dostane nějaký od MC (zabavím a vrátím po cenzuře, už se moc těším na sladkosti
) a já jí tam beru knížku, kterou jako od Mikuláše dostane, je mi to milejší, než aby do sebe ládovala sušenky…
Domů čerta zvát nebudeme, ani když bude dcera starší.
Ahoj ![]()
Tak mi jako zatím každý rok to uděláme tak, že půjdem na Mikulášskou pořádanou obcí, kde bude spoustu dětí. Ani jednou jsme čerta s Mikulášem nezvali k nám a ani letos tomu nebud jinak. Malej se strašně bojí masek a tak ho nebudu trápit. Taky chci, aby se doma cítil v bezpečí ![]()
No a jinak balíček co dostane na mikulášský taky projde cenzurou a doma mu dáme ovoce, pamlsky co smí (medvídky, sušený ananas-ten miluje, atd.) a nějakou hračku.