Miláčkové a příkrmy...
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Miláčkové a příkrmy...
Tak maminky, jakpak začínáte a nebo se chystáte začít s příkrmy?…já jsem začala kašičkami a postupně jsem přes banán skončila na lipánku…dál jsem na mrtvém bodě, chyba byla začít sladkým, nějak mu ne a ne zachutnat mrkev…možná budete kroutit hlavou, ale nelituju toho, hlavně že je mimi spokojené…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
tak já jedu podle toho http://www.kojeni.net/prikrmy.php
a dobrý musím říct
je fakt, že ovoce a kaše…po tom se můžou utlouct a masozelenina je naprskaná všude, ale spíš proto, že je to děsná sranda..jinak naše děti milujou dýni…zkus když nechce mrkev dýni…ta jim fakt jede moc…s masem, bramborem se žloutekm…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak zrovna s ovocem chci začít až ochutná co nejvíc zeleniny nebo prostě tak nějak šetrně, aby se právě nechytla na sladký. Na Lipánka si počká pár let, přednost dostanou jogurty. Ale ještě jsem nezačala. Je furt na mým mlíku a dokrmuju Nutrilonem. Zkoušela jsem akorát vodu a to se teda šklebí:-)
Ale znáte to, člověk míní, dítě mění:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak my jsme začali mrkví,pak další zelenina,brambory,maso,kaše, ovoce,bílé jogurty..a jí hezky všechno:)
Ovoce mu ze začátku vůbec nechutnalo, později už nechtěl jenom jablko a teď už sní i to jablko,když mu ho namíchám s jiným ovocem ![]()
U staršího stejně, ten mi teda nechtěl vůbec kaše:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mno já právě kojila jenom měsíc, pak to ten potvůrek nechtěl…a jak měl pak víc jak těch 5,5kilo, zzačal být protivný, byl problém ho nakrmit z flašky…lipánka mu dělám doma z nízkotunýho tvarohu…snědl mi i od sunárku ty mističky ovocný..ale tu dýni zkusím, ta zní dobře…děkuju…snad to někde seženu…:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jinak třeba postupně tu zeleninu začne jíst, budu to zkoušet co nejčastěji a jednou se určitě chytí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kupodivu jsme na tom dobře
Začli jsme po 6.měsíci, máme za sebou mrkev, bramboru, brokolici, řepu a všeho zblajznul plný kelímek od Aventu, bez protestů, ihzned pochopil, jak papat, takže jsem ráda…
Najezený je za 10 minut, bez potřeby vykoupání
Posl.dva dny mi u toho trochu teda blbne, prská, ale to si spíš hraje, snad ho to přestane bavit.
Za nějaký čas mu tam přidám maso, pak až teprv dáme ovoce…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
adorablemamka píše:
Mno já právě kojila jenom měsíc, pak to ten potvůrek nechtěl…a jak měl pak víc jak těch 5,5kilo, zzačal být protivný, byl problém ho nakrmit z flašky…lipánka mu dělám doma z nízkotunýho tvarohu…snědl mi i od sunárku ty mističky ovocný..ale tu dýni zkusím, ta zní dobře…děkuju…snad to někde seženu…:-)
Nízkotučný mléčný výrobky se dávat nemaj, mají menší obsah bílkovin, malým dětem ty tučný jogurty nevadí, protože mají vyšší spotřebu. Tvaroh by se měl dávat až po roce.
Dýně je dobrá, Eli jí má ráda s mrkví, dávám jí do toho ještě jáhly nebo kukuřičný těstoviny, masa jí v tom moc nechutná. U nás jí mají v Albertu v Bio zelenině.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky tak já začala zeleninou.Krásně papá ze lžičky žádný prskání.Zvládáme mrkev,brambor,cuketu,kukuřici,špenát jen nám nejede brokolice tu prostě nemá rád.Jinak kaši dávám na noc tekutou do láhve od 4,5měs.hrozně mu chutná.Zkoušela jsem ovoce ale to mu nejede.Můžu se prosím jen zeptat od kolika měs.jste začali dávat jogurty samozřej.bílé.Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jani zkus tu brokolici smíchat s mrkví a lžící ječných vloček, já dávám ještě dvě odměrky sunaru a jak baští, jinak by se brokolice taky ani netkla. A jogurty tak po ukončeným osmým měsící.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nízkotučný mléčný výrobky dětem neeee…zadělává se jim na problémy s obezitou…paradoxně, ale dětem se mají dávat plnotučné, asby se správně nastartoval metabolismus a uměl odbourávat správně tuky!
jinak s jogurtama a tak se má pokud vím začínat tak v 8mi měsících…
![]()
dýnijsem dneska viděla v tescu, já teda kupuju bio od farmářů a jinak se dá koupit ve skleničkách…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky a když přidám ječný vločky zvládne to 6měs. mimi.Začala jsem s příkrmama pomalu i doktor doporučil přikrmovat později,kojila jsem 1,5měs. s tím,že jsem stejně přikrmovala Bebou H.A.a tu používáme do dnes.Na ty jogurty se raději ptám sestra říkala,že se mužou začít dávat v 7měs. ale příjde mi to brzo.Pěkný večer pááá a díík
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
janysekP píše:
Ahojky a když přidám ječný vločky zvládne to 6měs. mimi.Začala jsem s příkrmama pomalu i doktor doporučil přikrmovat později,kojila jsem 1,5měs. s tím,že jsem stejně přikrmovala Bebou H.A.a tu používáme do dnes.Na ty jogurty se raději ptám sestra říkala,že se mužou začít dávat v 7měs. ale příjde mi to brzo.Pěkný večer pááá a díík
jestli dáváš hypoalergenní mlíko a je nějaká možnost, že by dítko mohlo bejt alergik tak mě doktorka říkala, ať dávám cokoliv s obsahem lepku co nejpozději…takže já zatím třeba do příkrmů dávám rejži…zkusím tak od osmi měsíců - pohanku,jáhly,vločky a tak…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co se týče toho potencionálně brzkého zavádění příkrmů tak jsem si zjistila, že je možno je zavádět i dříve v případě, že váha je nad 6 kilo…a je pravda, že mi na 3 a kousek měsících začal být syn nespokojený a i když mi odmítl víc UM vypít, měl hlad i když teda krásně přibýval…tak jsem začala zahušťovat mlého rýží a pak zkusila kaši do flašky, to zbaštil a byl v pohodě…pak jsem zkusila lžičku a krásně se chytil…takže teď mám doma naprosto spokojené miminko bez jakýchkoli bolestí bříška apod..takže se ani necítím provinile, i když zpočátku jsem o tom dost pochybovala a vrtalo mi hlavou, co když je to špatně…vyzkoučím rady co jste tu ohledně příkrmů napslai a moc za ně děkuji…teď sae zkusím vrhnout na zeleninu, a uvidíme, zda se zadaří..moc všem děkuji…:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bin :jestli dáváš hypoalergenní mlíko a je nějaká možnost, že by dítko mohlo bejt alergik tak mě doktorka říkala, ať dávám cokoliv s obsahem lepku co nejpozději…takže já zatím třeba do příkrmů dávám rejži…zkusím tak od osmi měsíců - pohanku,jáhly,vločky a tak…
![]()
Ahojky ano dávám hypoalergenní mléko.Hrozí mu alergie a astma po mě.Jen jsem se zeptala někdo mi je tu doporučil at´je přidám do brokolice.Raději se ptám,jsem dost opatrná.Jí zatím zeleninu kromě brokolice a pije večer kaši nejdřív jsem přidávala do hypoal.mléka trochu nemlečné kaše rýžové a ted´dávám tekutou a opět jí ředím mlékem.A od kdy plánuješ dávat jogurty?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit