Příkrmy - jaké a kdy?

21.4.11 08:42

příkrmy - jaké a kdy?

Ahoj holky,chtěla bych Vás požádat o rady a zkušenosti.Mám chlapečka,kterému teď bylo 4.měsíce a už od narození je na umělé výživě :-(Celou dobu mu mléko stačilo ale poslední dny už si žádá častěji.Doktorka mi řekla ať tedy začnu s příkrmama a tak bych se chtěla zeptat jak jste začínali?Jestli příkrm dát jen na oběd nebo pokaždé když krmíme?A taky s čím je nejlepší začít.A jak je to s bezlepkovými potravinami?Díky moc za odpovědi. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16837
21.4.11 08:49

my jsme taky začali po 4.měsíci.jednodruhovou zeleninou, např.mrkev,brambor,brokolice,dáně,květák atd.a příkrm dávej jen na oběd. ze začátku jen pár lžiček at si zvyká na novou chut a pak postupně přidávat až ti na ten oběd sní celou porci.po zbytek dne pak dávej jen UM jo a pokud ti sní ze začátku jen pár lžiček tak vždy ještě dej mlíčko.až ti sní celou porci tak už mlíčko dávat nemusíš.nevím jestli chceš vařit nebo dávat kupované?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1587
21.4.11 09:03

Ahoj, koukni se na kojeni.net, tam je krásně udělán postup, co, jak, kdy, kolik… My se toho držíme a super! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.4.11 09:06

Děkuji,chtěla bych vařit,stejně vařívám pro přítele,takže tu trochu uvařím i malému (zvlášť a nedochucené samozřejmě):-)stěmi příkrmy je to piplačka,co.a nějakou zváštní radu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.4.11 09:07
Eva B. píše:
Ahoj, koukni se na kojeni.net, tam je krásně udělán postup, co, jak, kdy, kolik… My se toho držíme a super! :palec:

jééé,tak to je super,že jsou i takové rady :-) Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16837
21.4.11 09:07

no já zatím kupuju skleničky takže neporadím.vařit budu až bude vetší, zatím příkrmy dávám teprve 3 týdny ale už mi jí celou skleničku. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1587
21.4.11 09:10

My jsme taky na skleničkách, přeci jen je to jednodušší, a když jsou v akci, tak se dají koupit levně. Malej papá 4. den a už sní půlku :srdce: . Mudra říkala, že i kvůli dusičnanům jsou ze začátku lepší skleničky, ale to je na mamince, co si zvolí. Za tu web stránku jsem ráda, páč je to tam fakt hezky uděláno. Pokud to tam někdo jiný ještě studoval, jistě mi dá za pravdu :palec: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16837
21.4.11 09:14

no hlavně je to rychlé otevřeš skleničku, zehřeješ a je to.tak bych musela vařit půl brambory,půl mrkve,mixovat atd. až bude jíst všechno možné a nebudu to muset mixovat ale jen mačkat vydličkou tak budu určitě vařit.zatím ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrejka87
21.4.11 10:29

no já jen hledím že ti dr nijak neporadila? nám padli 4 měsíce a okmažitě mi nařídila příkrmy nacpala mě spoustou letáků o příkrmech a čajích a bylo..I když baši kluci měli ve třech měsících už přes 7 kilo no tak měli pořád hlad..Taky jsem začala jak holky to je standart…příkrm vždy kolem oběda začíná se mrkev brokolice,mrkev a brambor.špenát a brambor a pak mixuju a mixuju vždy do toho kápnu olovový olej pro lepší kakání a pokud to převedu na ty 125g skleničky každý chlapeček mi sní tak tři :-),jsou to hladovci al ejá jsem ráda že tak krásně rosteme,na večer ještě někdy dám nemléčnou kaši Sunarka…také už jdeme na maso kuřecí a jednou týdně vařený žloutek…je to ma :lol: kačka kluci se mi u toho řehtají a jídlo je všude

• Citovat
  • Upravit
andrejka87
21.4.11 10:31

jo a holky ono to zahřátí je taky případ sám o sobě,protože mě ten první příkrm kluci jaksi nechtěli jen tak trochu pak jsem jim to dala takový vlažný skoro studený a baští jak blázni..kdyby to mimi nechtělo udělej to kapku chladnější…a nebo teplejší :-) však poznáš budeš zkoušet testovat a tak..a pozor na nadýmavou zeleninu já už teda hrášek a lusky nikdy nedám :-( ,to bylo rodeo :lol:

• Citovat
  • Upravit
4515
21.4.11 10:52

Já mam navaříno v mrazáku,ale když někam jdu nebo nestihnu vyndat tak mám v zásobě skleničky a malá je má radši bych řekla.
Kojeni.net taky doporučuju mi to hodně pomohlo na začátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
21.4.11 10:52

Zkus se mrknout i sem, vcera jsem na tuhle sranku narazila a je to parada. Jsou tam receptiky (pokud chces varit), i rady jak zacit s prikrmy :palec: http://www.maminkam.cz/vyziva-ditete
Jinak teda nevim s mrkvi, ja bych za sebe doporucila zacit spis bramborou :nevim: S mrkvi jsme meli dost problemy-mala mela zacpu a hrozne ji bolelo kakani :cry: Nevim, proc vsude tu mrkev uprednostnujou jako nejlepsi zeleninu pro zacatek :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
21.4.11 10:58

Možná proto že je sladčí a tim pádem asi chutnější :nevim: .My s ní začínali a teď jí musí mít pomalu ve všem aby to jedla.Na zácpu teda naštěstí netrpí.Je třeba to vyzkoušet co prckovi sedne a co ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrejka87
21.4.11 11:24
korana.kora píše:
Zkus se mrknout i sem, vcera jsem na tuhle sranku narazila a je to parada. Jsou tam receptiky (pokud chces varit), i rady jak zacit s prikrmy :palec: http://www.maminkam.cz/vyziva-ditete
Jinak teda nevim s mrkvi, ja bych za sebe doporucila zacit spis bramborou :nevim: S mrkvi jsme meli dost problemy-mala mela zacpu a hrozne ji bolelo kakani :cry: Nevim, proc vsude tu mrkev uprednostnujou jako nejlepsi zeleninu pro zacatek :nevim:

taky tak…zácpa byla ale dala jsem tam ten olivový olej doporučuje se lžička já dala víc a kakali jsme ukázkově :-)

• Citovat
  • Upravit
1702
21.4.11 11:37

Marky ja prave taky zacala s mrkvi a tedka taky bez mrkve nic nechce, jediny co sni bez ni je dyne :mrgreen: Jinak myslim, ze nezalezi na tom, jesli je mrkev sladsi nez brambora, mimco tu chut nezna :nevim: (stejne se zezacatku sklebi na vsechno :mrgreen: )

Andrejko to jsem taky zkousela, olivovy olej davam uz do kazdyho prikrmu-nepomaha. I jsem zkusila svestkovou stavu od Hippu, jak jsem se docetla tady na emiminu, ze taky prozene a prdlajs…holt u nas nic nezabere, porad kakame s pomoci teplomeru, pri trose stesti staci jen pritlacit nozicky na brisko-sama ani nahodou :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí