Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Podzim.
Pro někoho jen přechod mezi létem a zimou, srpnovými bouřkami a nekonečnou sychravostí. Pro všechny, kteří podzim milují, pak esence barev, vůní a života.
Astronomický podzim začíná podzimní rovnodenností, tedy kolem 23. září a končí zimním slunovratem 21. prosince. Mé osobní pojetí začátku podzimu je kterýkoli okamžik, kdy si dovolím radovat se ze života. Namísto toho, abych propadala vnitřní únavě.
Budu ráda, když se zde potkám s dalšími těšícími se.
Přikládám pár fotografií (zdroj internet), které mne vždy přenesou na správné místo. Třeba i vás.
Je tady někdo další, kdo se už nemůže dočkat podzimu?
Příspěvek upraven 20.09.20 v 04:50
Miluju podzim
mám to úplně stejně, léto mě unavuje a já otravená odpočítávám dny, kdy už to skončí
zbožňuju jak voní vzduch, ty barvy, tlustý svetry a horký čaje
kdyby se střídal jen podzim se zimou, budu nejšťastnější na světě ![]()
Mám přesně ten stejný pocit jako ty.To jak ráno jsou přízemní mrazíky a odpoledne na tvář sahají paprsky slunce
po celém utahaném dni si dát dobrý čaj ( jindy čaje nepiju než na podzim a zimu ).
A když vyjdeš ven a cítíš tu vůni toho listí, ty barvy…ach už se těším. ![]()
Spadany listy, rani mlhy, ztiseni…taky ho mam rada. A musim si na nej koupit nejakej hezkej svetr ![]()
Jo takovýhle podzim je krásný. Ale pak je ještě jiný a ten tedy ne. Lezave mokro, šedo, bláto, tma. Vítr, co obrací deštníky a promočené boty. A hlavně tma. Tak to nemusím.
Taky miluju podzim. I zimu, ale ta poslední se moc nepovedla. Ty vedra mě unavují, i když letos trvají jen týden. A tak se těším na podzim.
@smarket píše:
Miluju podzimmám to úplně stejně, léto mě unavuje a já otravená odpočítávám dny, kdy už to skončí
kdyby se střídal jen podzim se zimou, budu nejšťastnější na světě
Cituji, abych nemusela psát to samý ![]()
To je taková meditace číst si vás! A ano, teplý svetr, ten k podzimu neodmyslitelně patří. Podzimová dopoledne, ta mám nejraději. Slunce hřeje tak akorát, když padá listí, chvíle jsou najednou smířlivější, atmosféra, kterou jindy v roce nenalézám.
A co vlasy? Když už jsme v té kategorii krásnění. Všimly jste si, že jsou na podzim nejkrásnější? Třpyt, odlesky, měkkost… A Dokonce mám oblíbené podzimní scény z nejrůznějších seriálů a filmů. Dobrý film je ten, který se odehrává na podzim.
@smarket píše:
Miluju podzimmám to úplně stejně, léto mě unavuje a já otravená odpočítávám dny, kdy už to skončí
Přesně tak! Léto je úmorné. Podzim se mi zdá rok od roku kratší. Vnímáte to také?
@Jannys píše:
Mám přesně ten stejný pocit jako ty.To jak ráno jsou přízemní mrazíky a odpoledne na tvář sahají paprsky sluncepo celém utahaném dni si dát dobrý čaj ( jindy čaje nepiju než na podzim a zimu ).
A když vyjdeš ven a cítíš tu vůni toho listí, ty barvy…ach už se těším.
Ano! Vůně listí. Téměř hmatatelná! Vůně a hmatatelná!
@Konnny píše:
Spadany listy, rani mlhy, ztiseni…taky ho mam rada. A musim si na nej koupit nejakej hezkej svetr
Vlastně mi dochází, že žádný pravý podzimní svetr nemám. Pokud máte nějakou inspiraci, budu ráda za sdílení.
@inkakřivák píše:Jistě. I podzim umí rmoutit, ale tak jinak, hezky.
Jo takovýhle podzim je krásný. Ale pak je ještě jiný a ten tedy ne. Lezave mokro, šedo, bláto, tma. Vítr, co obrací deštníky a promočené boty. A hlavně tma. Tak to nemusím.
@kačka39 píše:
Taky miluju podzim. I zimu, ale ta poslední se moc nepovedla. Ty vedra mě unavují, i když letos trvají jen týden. A tak se těším na podzim.Cituji, abych nemusela psát to samý
Zima byla také krátká, podzim se zimou se zkracují. Připadá mi, že je nekonečné léto. Jaro se úplně ztratilo, také nádherné období. Čisté, živoucí.
@sakota @Labužník mirabelka02 Dočkáme se, dočkáme. Můžeme utíkat sem, když už to bude k nevydržení.
Přikládám fotky, které jsem našla na Pinterestu a jsou zlomkem toho, na co se taaaak těším!
Podzim je pro mě nejkrásnějším obdobím, i když zároveň nejsmutnějším, když jsem ztratila milovanou osobu. Miluju jeho vůně, barvu, mlhy, i tu sychravost. I ten pozdní potemnělejší podzim má své neopakovatelné kouzlo. Jsem podzimní dítě a právě v něm nalézám svou vyrovnanost a zklidnění. Už se na něj těším. Jediné co špatně nesu jsou hned Vánoční výzdoby všude okolo už v září. ![]()
Podzim je pěkný…pokud…pokud nedorazí nekonečná inverze, prach a smog v ovzduší, nekonečné kašle a depky z tmy u lidí.
Pokud je sluníčko, je dobře, jakmile dorazí inverze, konec snu.
Bydlím na vesnici, vzduch se rychle naplní štiplavým kouřem, smradem…uzavře pod nepropustnou pokličku a lidi začnou kašlat, kašlat a kašlat…až do jara…není úniku, jen nějak přežít.
Letos to, pravda, bude ještě vo něco veselejší.
Sorry za depre okénko, již nebudu otravovat. ![]()
Již hledám cesty jak z tohoto ven, zde na vesnici s lokálními topidly fakt ten podzim nestojí za mnoho…
@smarket píše:
U mě podzim a jaro. Snesitelné teploty, barvy, unavené nebo naopak ještě ospalé slunce… Mám ráda tu podzimní melancholii a jarni probouzení a zrod nového zivota… ![]()
Já podzim miluju, ale jen do té doby, než se moc zkrátí den, pak trpím. Mám to tak celý život, a čím jsem starší, tím je to horší ![]()