Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A jsi si opravdu jistá, že je to láska a ne pouhá zamilovanost?
Přesně, nehrotila bych situaci dokud nebudu vědět jestli to není jen taková ta krátkochvilková zamilovanost.. ale i tak, já jsem člověk co pro rodinu udělá hodně, i se obětuje.. na mé rodině mi totiž záleží nejvíce na světě!
Znám toho člověka už pár let, byl moje první láska… to „pobláznění“ teď trvá už necelý rok a stupňuje se…
To je zase jak z románu pro ženy. Copak je života tak jednoduchý, že se na jeho řešení můžeš zeptat ve dvou větách na diskusním fóru?
Co to vlastně znamená, že toho druhého miluješ? Dokážeš ten pocit nějak rozebrat, vysvětlit? Co všechno se do toho vejde, krom erotického poblouznění?
A otce své dcery jsi taky kdysi milovala? Dneska už ne?
Zkus se trochu rozepsat, ani nemusíš veřejně, hlavně sama pro sebe se pokud definovat, o čem byl a je tvůj vztah s přítelem a o čem je aktuální vztah k tomu druhému.
A co je pro tebe v horizontu několika let důležité hodně, co méně, co vůbec, jak si představuješ další život a tak…
Třeba ti to něco nepoví.
A s otcem dítěte máte nějakou krizi? Už ho nemiluješ? Nebo s tím druhým je to tak vážné?
Jak „uvědomila“? potkala jsi ho, nebo se znáte už dýl??? je to náhlé vzplanutí nebo hlubší vztah? k radám je potřeba více indicií ![]()
Jojo ja bych taky pockala, jestli té to nepustí. Jen mě tak napadlo, co ten druhý? S takhle malým prckem si nejak neumím představit, že mam ještě někoho jiného?
@Nelisa s přítelem krizi máme… ta trvá přes rok… ne, nemiluju ho. mám ho ráda, ale nemiluju. vyprchalo to během krize a problémů.
@Anonymní píše:
Znám toho člověka už pár let, byl moje první láska… to „pobláznění“ teď trvá už necelý rok a stupňuje se…
A jak casto se ted vidite a v jakych situacich?
Kolik mate kontaktu?
Zakladatelko, a jak vypadá tvůj vztah s přítelem? Napiš si všechny klady a zápory, jak to bude vypadat, pokud byste šli od sebe? Jaký vztah k tobě má dotyčný, do kterého jsi „zamilovaná“? Jaký vztah má k tvé dceři??? A existuje spousta dalších a dalších otázek, na které si musíš odpovědět jen ty sama ![]()
Anonymní, co to pro tebe znamená „milovat“?
Myslíš, že pokud budeš se svou první láskou, krize a problémy nepřijdou? A potom ho taky přestaneš milovat a budeš se poohlížet po dalším, koho milovat budeš?
@Loki01 píše:
A jak casto se ted vidite a v jakych situacich?
Kolik mate kontaktu?
jsme v kontaktu téměř denně. zpočátku jsme se brali jako nejlepší přátelé. on mi teda svůj postoj neřekne, dokud jsem zadaná, ale cítím že i z jeho strany tam něco je. píšeme si a scházíme společně s přítelem. návštěvy atd. on je sám
Takhle od stolu se asi nedá poradit…pokud s někým nejsem v kuchyni a v ložnici, obvykle se do jejich vztahu nemíchám. nicméně si zkus třeba představit, že bys o současného přítele přišla, nezáleží ti na něm už vůbec? a ten objekt tvého zájmu je zadaný nebo volný? přijal by tě i s dítětem?
Ahoj, co mám dělat? nevím si rady. mám přítele, s ním rok a půl starou dceru ale uvědomila jsem si že miluji jiného. co byste udělaly vy? Obětovaly se pro rodinu nebo šly za láskou?