Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mám velký problém, zamilovala jsem se do manžela bráchy. S manželem to poslední půl roku neklape, má jiné zájmy s mimčem jsem stále sama, nemá na nás moc času, spíš si hledá jen to, abychom v plánu nebyli jako rodina. Když už vidí, že jsem uražená, tak mi většinou něco koupí, aby byl klid
.
Poslední čas jsme hodně s manželem bráchou. Vím, že ke mně něco cítí, a já zqčínám i cítit k němu, celý den na něj myslím. Co mám dělat? Manžela rodina je úžasná. Proč zrovna manži brácha ![]()
To není dobrý. Buď rozumná, někdy prostě nejde jít jen za hlasem svého srdce! A místo urážení si promluv s manželem. Máte spolu dítě.
Ehm, uz som tolkokrat zazila „viem ze ku mne nieco citi“ a ono to bola zo strany chlapa len zdvorilost a jeho sposob ako jednat s KAZDOU zenou ![]()
No a este hlavu mas od toho, aby si si zakazala poblaznenie do chlapa, s ktorym to nema buducnost. V zaciatkoch ide utnut vsetko, ziadna laska nezacina totalnou zamilovanostou zo dna na den.
Ruce pryč a rozum nech pracuje.. Nedopadlo by to dobře!!!
To si raději promluv s manželem ![]()
@Milkiway píše:
To není dobrý. Buď rozumná, někdy prostě nejde jít jen za hlasem svého srdce! A místo urážení si promluv s manželem. Máte spolu dítě.
Souhlasím. Jsi dospělá, vdaná, máte dítě. Musíš být zodpovědná, protože tady se nejedná jen o tvůj život, ale i o životy tvých nejbližších…
| Nemiluješ, jen teď někoho potřebuješ. Hledáš co ti momentálně chybí u manžela a našla jsi to u prvního chlapa s kterým trávíš čas. Neblbni - tohle znám z práce. Kamarádův bratr ho nahradil, ale po třech letech, ta ženská dolízá zpět za svým prvním chlapem.Asi si myslí, že je bude měnit co tři roky.Samo,že už na ni kašle. A potom lísání o ní mluví jen se sprostými superlativy a ani se mu nedivím. S rodinou se nestýká, udělalo jim to tam docela peklo. |
Mám něco podobného s manželovým bratrancem, a taky se zdá, že je to oboustranné. Naštěstí ho vídám max. dvakrát do měsíce a teď nejspíš odjede na nějaký čas pracovat do ciziny, tak mě (i jeho) to snad přejde, když se nebudeme mít na očích.
Vždycky bych si nejradši nafackovala, když to na mě leze. Ať mě manžel štve sebevíc, tohle prostě nesmím. Nevěra je hnus sama o sobě, ale ještě k tomu v rodině… to fakt nevím, co by se mezi mnou a manželem muselo stát, abych si dovolila ztratit kontrolu.
Zatím si věřím, že to zvládnu, už mi není šestnáct, abych hodila za hlavu všechno okolo a šla tam, kam mě srdce (nebo jinej orgán) volá.
Nám nevěra rozbila celou rodinu, když se přišlo na to, že má jedna sestra poměr s manželem druhé mojí sestry. Je to už víc než deset let, ale už to nikdy nebude stejný, od té doby je všechno vzhůru nohama, poznamenalo to všechny okolo, ne jen dané aktéry…
Rozmysli si moc dobře, jestli Ti to za to stojí.
Ty už nemáš manžela ráda, že mu chceš takovým hrozným a bolestivým způsobem ublížit??
A co když se pleteš a tvůj švagr po tobě nejede a odmítne tě s tím, že přece neublíží bratrovi? Jak se budeš cítit potom?
Jo a láska a zamilovanost jsou odlišné pojmy. Možná bych se i zaměřila na to, proč místo „nemá na mě moc času“ používáš množné číslo
@Anonymní píše:
Nám nevěra rozbila celou rodinu, když se přišlo na to, že má jedna sestra poměr s manželem druhé mojí sestry. Je to už víc než deset let, ale už to nikdy nebude stejný, od té doby je všechno vzhůru nohama, poznamenalo to všechny okolo, ne jen dané aktéry…
Rozmysli si moc dobře, jestli Ti to za to stojí.
Mohla bych se zeptat, co se přesně stalo a jak se to provalilo? ![]()
Zničíš tu úžasnou rodinu, tedy oba dva ji zničíte, tohle nikdo nepřekousne. Přemýšlej.
Řekla bych, že strádáš kvůli manželově nezájmu, ale… jeho brácha - to je cesta do pekel. Hoď zpátečku a vykašli se na to. Zničíš celou jeho rodinu, bráchové si to nikdy nezapomenou, rodiče tobě taky ne… Narození dítěte je vždy velká rána pro oba a chlapi jsou pitomci - takže si s mužem sedni a rozeberte to. A ber taky, že jsi pořád doma, mimino je malé, takže nemusíš pořád za ním běhat, uklízet… a nemáš roupama co dělat.
@Silence píše:
Nemiluješ! Jenom Ti u manžela teď zrovna něco chybí a jeho brácha Tě přitahuje, protože má podobný geny. Drž se od něj dál a problémy s manželem řeš s manželem!
vidim to stejně… to je jen poblouznění z někoho, kdo je na tebe teď hodný…
Myslím, že taková „výměna manželů“ by měla šanci projít bez problémů jen v romantickém filmu (a kdoví jestli vůbec tam) ![]()
Já řešila kdysi dávno podobnou situaci, ale naší výhodou bylo, že jsme byli všichni svobodní (já chodila s mým současným manželem a švagr přítelkyni neměl). A přestože tam nějaké jiskření bylo, tak ani tenkrát jsem do toho nešla - právě z důvodu, že rodina by to nevydýchala a odsoudili by nás. Musím ale přiznat, že se potkáváme tak jednou za čtvrt roku, takže o to je to jednodušší.
Takže za sebe radím: zkusit neřídit se srdcem a dám tomu (hlavně manželovi) čas. Pokud by to ani za pár let neklapalo, tak teprve potom bych to řešila rázněji (ale určitě ne s bratrem). Drž se ![]()
Mě přijde, že když se rozdával rozum tak někteří toho moc nepobrali, nebo dobře, asi přebrali u citů a nají je nad hlavu raz dva.
Takové poblouznění (zamilování) můžeš mít u kohokoliv a kdykoliv, protože ti to chybí (něco, láska, cit) a je jedno jestli je to brácha nebo manžel tvé ségry. Toto zničí celou vaši rodinu, ale nejen tvého manžela i tvoji vlastní a ze tvé strany taky.
Tak nad čím přemýšlet? Omez s ním kontakt na minimum a ono tě to pustí.
Vždy první raději vyřeš problémy co máš z manželem, než si to nahrazovat úletem. Mluvit, mluvit a když to nedokážete sami, tak vyhledejte pomoc.