Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A já nevím… chvíli se mi zdá, že jo, pak zase že ne… o peníze nejde, těch je dost, spíš nevím, jestli se mi chce do třetího těhotenství, porodu, prvního roku - kojení, přebalování… rozhodovala jste se některá podobně a s jakým výsledkem??? Dík…
mluvíš mi z duše, neporadím, jsem ve stejný situaci ![]()
Prostě srdíčko říká ano všema deseti, ale rozum se nějak šprajcuje, pořád si říkám, aby nebyla ještě horší doba než je a třeba se nám za pár let nebude dařit, tak jako ted a co potom…možná uvažuju blbě nevím ![]()
Záleží, jak taky, jak jsou děti velké, já měla první tři po sobě a čtvrté po 12 ti letech a bylo a je to super.
Pokud by si manzel treti dite vazne pral a ja stale vahala, sla bych do toho. ![]()
Pokud bych byla rozhodnuta, ze uz to znovu nepreziju, nebo nechci prozit, tak bych mu to vysvetlila a do dalsiho ditete nesla.
Já taky nevěděla, ale když to manžela nepreslo ani po roce, tak jsem si řekla, že jestli někdy třetí, tak bude nejlepší hned. V současné době jsem ve čtvrtém měsíci. Na mimco se těším, to určitě, ale zároveň si uvědomuju, že s třemi dětmi to bude náročné.
Příspěvek upraven 17.09.12 v 19:41
Noo, u nás je to stejné, jen je menší rozdíl v tom, že manžel chce dítě čtvrtý. ![]()
A já se furt rozhoduji, hlavně kvůli věku… ![]()
@nat77 píše:
A já nevím… chvíli se mi zdá, že jo, pak zase že ne… o peníze nejde, těch je dost, spíš nevím, jestli se mi chce do třetího těhotenství, porodu, prvního roku - kojení, přebalování… rozhodovala jste se některá podobně a s jakým výsledkem??? Dík…
máme dva kluky 20 a 17 let a 9měsíční holčičku-bylo to nejlepší rozhodnutí mýho života
myslím to, že jsem se nechala od manžela ukecat
jsme moc šťastní a neskutečně si Andulku užíváme
jo a je mi 40 ![]()
Mně je 37, mám 4letou holčičku a skoro 7letého kluka. Možná kdybych měla dvě holky nebo dva kluky, že by ještě „stálo“ za to pokusit se o jiné pohlaví, ale ani to není na programu dne
Uvidím, jak dlouho ho to bude držet…
@nat77 píše:
Pokud by sis to s trochou zapření dokázala představit, jdi do toho. Pokud je ti to ale zásadně proti srsti, tak si s ním promluv a vysvětli mu, že i když ho miluješ atd., prostě už další dítě nechceš nebo ho nechceš teď. Nezbývá než doufat, že pokud tě má rád, tak to pochopí… ![]()
Rozhodnutí je jen na tobě. Moje zkušenost - mám taky 6-letého kluka a 3-letou holčičku a manžel toužil ještě po jednom dítěti, já jsem se na to moc necítila a tak jsme se domluvili, že to necháme být. Pak se mi to rozleželo v hlavě a nechala jsem tomu volný průběh, když se zadaří bude, když ne, nic se neděje. Když jsem mu oznámila, že budeme mít třetí, byl dost překvapený. Teď máme 4m chlapečka, jsem za to moc ráda, manžel mi začal hodně s dětmi pomáhat. Osobně bych se ale nenechala do ničeho manipulovat.
Je to na tobě, my to máme naopak - chlap chce 3, já 4
Máme zatím jedno
O prachy nejde, přežili i s 11 dětma. (Jsem naivka, že?)
Já teď čekám druhé dítě a už teď vím, že chci i třetí a moooožná i to čvtrté!
Manžel souhlasí, děti miluje a chceme dum plný rachotu a života ![]()
@terezn píše:
Je to na tobě, my to máme naopak - chlap chce 3, já 4Máme zatím jedno
O prachy nejde, přežili i s 11 dětma. (Jsem naivka, že?)
Ne proč? Tak dá se i to zvládnout…
@Anonymní píše:
Já teď čekám druhé dítě a už teď vím, že chci i třetí a moooožná i to čvtrté!Manžel souhlasí, děti miluje a chceme dum plný rachotu a života
To je fakt krásné, když to máte stejně. ![]()