Manžel by rád třetí dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
18.9.12 13:19
@ArankaC. píše:
To je fakt krásné, když to máte stejně. :kytka:

to máme. byly doby, kdy jsem chtěla jen jedno dítě, ale od té doby, co se mi narodilo první dítko, vím, že jsem tím rozhodně nezkončila :-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.9.12 13:19
@ArankaC. píše:
To je fakt krásné, když to máte stejně. :kytka:

to máme. byly doby, kdy jsem chtěla jen jedno dítě, ale od té doby, co se mi narodilo první dítko, vím, že jsem tím rozhodně nezkončila :-)

• Citovat
  • Upravit
93
18.9.12 18:01

Takovou situaci závidím, vždy jsem chtěla 3 děti, ale partner 2:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3987
1.8.23 20:59

Ahoj holky, oživuji diskuzi.
Mám to ale opačně. Já chci třetí a manžel mi řekl, že to nechá na mě. Že kdyby bylo na něm stačí mu naše dvě dcery (11 a 9) a další nemá, nechce se vracet k plínám, školce, nižším financím atd. Ale že ví, že je to stejně na mě a mám to pořádně promyslet. Řešíme to průběžně už od ledna, mám to prošlé horem dolem. Vyloženě odkládat to nechci, v prosinci mi bude 35. Teď jsem v rozpacích. Na jednu stranu hrozně chci, na druhou se trochu bojím, jak to bude mít manžel, pokud se to povede. Vím, že by dítě potom miloval, ale…
Co myslíte? :think: Je mi jasné, že ne každý chlap skáče radostí z těhotenství a dětí. Šly byste do toho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7382
1.8.23 21:18
@Ewista píše:
Mám to ale opačně. Já chci třetí a manžel mi řekl, že to nechá na mě. Že kdyby bylo na něm stačí mu naše dvě dcery (11 a 9) a další nemá, nechce se vracet k plínám, školce, nižším financím atd. Ale že ví, že je to stejně na mě a mám to pořádně promyslet. Řešíme to průběžně už od ledna, mám to prošlé horem dolem. Vyloženě odkládat to nechci, v prosinci mi bude 35. Teď jsem v rozpacích. Na jednu stranu hrozně chci, na druhou se trochu bojím, jak to bude mít manžel, pokud se to povede. Vím, že by dítě potom miloval, ale…
Co myslíte? :think: Je mi jasné, že ne každý chlap skáče radostí z těhotenství a dětí. Šly byste do toho?

Záleží na vašich taky bytových možnostech. Finančních… taky třeba tady už by bylo potřeba větší auto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
1.8.23 21:25
@Ewista píše:
Co myslíte? :think: Je mi jasné, že ne každý chlap skáče radostí z těhotenství a dětí. Šly byste do toho?

Rozhodně ne a vůbec nechápu, proč by to rozhodnutí mělo být jen na tobě. V dnešní době to je fakt nerozum dělat si tolik dětí. Jako promiň, ale chudák manžel. Ten se bude moct strhat, protože ty chceš mermomocí mimino.

• Citovat
  • Upravit
3987
1.8.23 21:26
@KKK85 píše:
Záleží na vašich taky bytových možnostech. Finančních… taky třeba tady už by bylo potřeba větší auto…

Auta máme dvě, dokonce já měsíc nové větší. Tím, že to řešíme už od ledna, tak jsem s tím tak trochu počítala a koupila větší. Dům máme svůj velký, hypotéku neplatíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22552
1.8.23 21:28
@Ewista píše:

Nesla bych do 3.ditete. Ja ale nejsem ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3987
1.8.23 21:29
@Tosidelassrandu píše:
Rozhodně ne a vůbec nechápu, proč by to rozhodnutí mělo být jen na tobě. V dnešní době to je fakt nerozum dělat si tolik dětí. Jako promiň, ale chudák manžel. Ten se bude moct strhat, protože ty chceš mermomocí mimino.

Nemyslím si, že by se strhal. Finanční rezervu máme, dům svůj, bez dluhů a půjček, voda naše, platíme jen elektriku a uhlí a pojistky. Děti chodí do venkovské školy, kde jsou kroužky levné, chodí do ZUŠ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7382
1.8.23 21:30
@Ewista píše:
Auta máme dvě, dokonce já měsíc nové větší. Tím, že to řešíme už od ledna, tak jsem s tím tak trochu počítala a koupila větší. Dům máme svůj velký, hypotéku neplatíme

tak finančně jste v pohodě… tipuji že máte i našetřené. Já bych si to určitě popočítala finačně zda zvládnete třetí dítě tak aby ty dvě stávající tím „netrpěli“ aby jste nemuseli snížit nějak moc životní standart stávajích děti. To jsou ty praktické věci… noo a pak musíš ty sama vědět zda znovu toužíš po miminku, plínkách, křiku… zda tě manžel podpoří nebo pak vyčte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
1.8.23 21:34
@Ewista píše:
Nemyslím si, že by se strhal. Finanční rezervu máme, dům svůj, bez dluhů a půjček, voda naše, platíme jen elektriku a uhlí a pojistky. Děti chodí do venkovské školy, kde jsou kroužky levné, chodí do ZUŠ

Tak ale ty sama píšeš jako negativum ty menší finance. Máš už dvě děti. Proč tak urputně potřebuješ další? To si fakt nechceš užívat klid, dětí a manžela? Dovedeš si představit, že dalších několik let se nevyspíš, nebudeš chodit do práce a budeš řešit jen mimino? Pokud by se něco stalo, dovedeš všechny tři uživit sama?

• Citovat
  • Upravit
3987
1.8.23 21:35
@KKK85 píše:
tak finančně jste v pohodě… tipuji že máte i našetřené. Já bych si to určitě popočítala finačně zda zvládnete třetí dítě tak aby ty dvě stávající tím „netrpěli“ aby jste nemuseli snížit nějak moc životní standart stávajích děti. To jsou ty praktické věci… noo a pak musíš ty sama vědět zda znovu toužíš po miminku, plínkách, křiku… zda tě manžel podpoří nebo pak vyčte…

Ano, rezerva je a ještě by se něco došetřilo. Je pravda, že moře každý rok by teď nebylo, ale to by nebylo stejně, ne kvůli financím, ale i starší byly u moře, když jim byly aspoň 3. A myslím, že by dcery netrpěly. Navíc obě jsou chůvy, milují děti a samy o miminku mluví, že by ho chtěly :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
1.8.23 22:03
@Ewista píše:
Ano, rezerva je a ještě by se něco došetřilo. Je pravda, že moře každý rok by teď nebylo, ale to by nebylo stejně, ne kvůli financím, ale i starší byly u moře, když jim byly aspoň 3. A myslím, že by dcery netrpěly. Navíc obě jsou chůvy, milují děti a samy o miminku mluví, že by ho chtěly :D

Je videt, ze ho hodne chces.
Sla bych do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
1.8.23 22:06

A já bych do toho šla🙂

Respektive jsme v podobné situaci, 2 holky, trochu mladší, dům náš, bez dluhů atd… Jen jsem starší, bude mi 38 a už máme „zaděláno“… Holky se moc těší, tak snad jim to vydrží :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
1.8.23 22:09

Šla bych do toho. Ale znovu to spolu probere. Ať se necítí, že ho tlačíš ke zdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí