Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mám od sebe 20 měsíců a je to fuška. Myslím, že víc bych si to užila, kdyby už byl starší ve školce a já se mohla alespoň dopoledne věnovat mladšímu. Ale věřím tomu, že za rok už to bude zase úplně jiné a už si kluci spolu krásně vyhrají a nebudu kolem nich pořád jen skákat.
Máme 10 dětí s malými věkovými rozdíly (19, 15, 17, 20, 12, 28, 14 a 18 měsíců) a ještě jsem se nezvencla. Pravda, občas mám chuť, to jo, ale stejně mě to brzo přejde ![]()
Ne, vážně, dvě děti s malým věkovým rozdílem levou zadní, (pro mě) to není nic, co by se nedalo zvládnout ![]()
@karcasebkova dcera ma 16 m a ted bych byt tehotna fakt nechtela, obcas je to o nervy. Ale zvladl to uz hromady maminek. Ja radeji co nejmensi stres, pokud se da vybrat ![]()
@zuzouš a to prave mi prijde, ze se matka zbytecne stresuje, ze to dite jeste neumi a za chvili rodi. Proc to vsechno hrotit?
Mam deti od sebe necelych 18mes. Dcera tehdy neumela na nocnik, mela dudel, neumela se oblict, jeste jsem ji krmila
aby tu nebyl takovy neporadek (bylo to pro me prijatelnejsi). Prvni pul rok dobry, pak rok narocnejsi. Ale z niceho jsem nedelala kovbojku a o to jde ![]()
Jo a ted maji deti 4,5 a 3 roky a cekame treti
nemusim je nijak zabavovat- hrajou si spolu
i kdyz je to kluk a holka, tak fakt super ![]()
Ono je to i o povaze jak matky, tak deti… Ja bych nemenila ![]()
A já si myslím, že by ses na to měla podívat i z jiného úhlu. Jak jsi na tom teď ty?
Býváš spíš vyflustlá, přetažená, otrávená anebo už jsi odpočatá a je ti fajn?
Já osobně jsem se začala dostávat do stavu jako před těhotenstvím cca v 6m syna, teď je mu 10m a jsem úplně fit a v pohodě. Teď už bych si klidně dokázala představit otěhotnět, ale před pár měsíci by to byla ještě spíš „zátěž“ než radost. Snad mě chápeš. ![]()
Jinak si myslím, že když už ty děti
máš, tak to prostě zvládneš i když by to bylo náročnější.
Já bych chtěla rozdíl cca 22m.
@karcasebkova Ahoj, super takhle strašit. Mam deti sedmnáct měsíců od sebe kluk 20mes. holka 4mes. zadne rodice, zadne hlidani takže celou dobu jsem na ne s manželem sama (ten v praci 6-16)barák a dva psi co jsou doma. Nez se mala narodila hrozne jsem stresovala jak to zvládnu a ted, ano-je to makacka ale verim ze v roce male si budu piskat a hlavně kdyz vidim jak uz tet se maji radi je to skvěle. Ještě, nez sem zjistila ze jsem tehotna tak uz jsem dalsi dite nechtěla ale ted jsem hrozne rada, ze je mám. Takze klidne jdi do dalsiho sice si maknes ale pak si to budes uzivat.
@BQ Není proč smekat
Chtěli jsme to, máme to a jsme za to rádi. Ale děkuji ![]()
@karcasebkova První deti mam od sebe 18 měsíců a treti přišlo 25 měsíců po druhym
Takže během 3 let a 7 měsíců jsme měli doma 3 deti a zvládli jsme to bez uhony ![]()
@BQ Jee..to je hezky napsano!!!
Je fakt, ze ted si to jeste neumim predstavit, byt tehotna. Jeste porad vyhledavam spis klidecek. Ja vim, ze clovek to pak nejak vzdycky zvladne…ale nerada bych, aby ti prckove meli nervni matku, tak me zajimaly prave zkusenosti maminek dvou mimimek najednou… ![]()
Děti mám dva roky od sebe a dá se to. Záleží ale hrozně na dětech, první bylo uřvané a tak do roka dost nesnesitelné, druhé je zatím pohodář. Být to opačně, nebo kdyby byli oba paviáni, tak už jsem asi v blázinci. A taky záleží na podpoře doma. U nás se to manželovi v makovici přerovnalo až po druhém porodu, teď dost pomáhá a věnuje se staršímu, bez toho bych asi taky byla dost nešťastná. A s pupkem jsem péči o starší zvládala dobře, ale jsem vytrénovaná. Ještě den před porodem jsme sáňkovali.