Pití u kojenců na UM

25.5.16 19:39

Pití u kojenců na UM

Ahoj maminky. Chtela bych se zeptat jak je to s přidávánim pití u kojenců? Malému je 7 týdnu - jsme na nutrilonu, cetla jsem že nejlepší je prevarena kojenecká voda kolem 100 ml denně. Stačí pokojová teplota? Dávali jste pití i v tomhle věku? Začínají tepla tak mám strach aby malý nebyl dehydratovany…
Moc vám děkuji za názory :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
608
25.5.16 19:47

Ahoj,
100ml je teda na takovehle prte neskutecne moc. Pokud pije UM v normalnich intervalech a vypije dostatek (cca kolem 120-150ml na kg vahy a den),tak neni potreba zadne jine tekutiny…ledaze by bylo venku 35 stupnu, coz neni :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.5.16 19:48

@Freya10 děkuji :-) takže až vyloženě v letních dnech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
25.5.16 20:01

@petulka.novopecena
I v tech letnich dnech je to spis o pocitu-zalezi, jak dobre ti basti.Dite plne na mleku ma totiz tech tekutin na svou vahu habadej-vzdyt v 200ml mleka je 180ml vody. Takze pokud basti dost, tak vodu nepotrebuje, neb vypije dost v mleku a pokud basti mene (coz v tech echt vedrech nekdy nemaji na jidlo chut),tak dat napit vody…ale nektere deti maji zase tendenci se za normalnich okolnosti (tedy ne 35 stupnova vedra) nazbrundat vodou a pak vypiji malo mleka…Takze za normalni, prijemne teploty bych diteti co hezky basti, plne na mleku, vodu nedavala…za vedra bych zacla kontrolovat pocurane plinky, oschle rty apod. a sem tam dala cucnout trosku vody ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.5.16 20:03

@Freya10 krásná odpověď! Konečně jsem si přečetla něco srozumitelneho :-)
Moc děkuji!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
25.5.16 20:08

Já bych byla opatrná až uděří vedra, a tím myslím nad 30°C. Mezi běžnými krmícími časy nabízej i lahev s vodou, ale nenuť. Hlídej, jestli nemá zapadlou fontanelu (v poloze vleže na zádech) a nemá oschlou pusinku. Pokud ano, pití vnuť, jinak to nech na něm ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9719
25.5.16 20:15

@petulka.novopecena jenom v tropických vedrech nabídnout vodu jinak je to zbytečné :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
25.5.16 20:15

Naprosty souhlas.Je jedno jestli je na UM nebo kojene.Vodu ci neslazene caje bych zacala davat az s prikrmy. A i tak staci male mnozstvi.Spis aby si zvykal. Malemu je 10 mesicu.Piti zacal dostavat od ukonceneho 6.mesice a vypije ted tak 80ml.Je teda jeste v noci kojeny a staci to. Pokud by byly nejaka velka vedra jako loni v lete, dala bych par lzicek kojenecke vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
25.5.16 20:18

Ono jde spíš o to, že kojenému dítěti to prso ve vedrech holt nacpeš častěji. U dětí na UM se snažíš dělat rozestupy delší, alespoň ty dvě hodiny, ale drtivá většina dětí na UM je má delší (3-4hod). Takže mezitím logicky žízeň být může a nabízet UM místo vody je tak akorát na bolavé bříško.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
25.5.16 20:19

Dávala jsem 7tydenní pití k um, protože si o něj „řekla“, řidila bych se potřebami dítěte, be tabulkama, pokud mu stačí um, nepřidávala bych nic, pokud más pocit, že má žízeň, něco mu dej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
25.5.16 21:36

@petulka.novopecena v tropických dnech jsem dceři nabízela vodu mezi krmeníma, bylo to kolem dvou měsíců jejího věku, někdy si cucla, někdy ne, vypila dohromady maximálně 30ml vody za den, některé dny si nedala vůbec a to bylo 35 stupňů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.5.16 21:45

Holky a vodu jste nějak prihrivaly nebo stačí pokojová teplota?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
25.5.16 21:50

@petulka.novopecena To budeš asi muset zkusit. Malá miminka mají často specifické požadavky na teplotu ;) Zkusila bych nejprve studenou, pokud nebude chtít, tak přihřát. Podle mě je lepší když akceptuje studenou-snáze tak odliší pití od jídla, ale ne každé dítě to chce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
25.5.16 21:51

Dávala jsem vodu pokojové teploty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
25.5.16 21:57

Jeste doplneni o mytu s bolavym briskem po piti UM po mensi pauze nez 2 hodiny:neni to tak uplne pravda.UM je mozny davat jako kojeni-na pozadani.Ze to nektery dite netoleruje (boli ho brisko/prepiji se a pak blinka apod.) je vetsinou o tom, ze by to stejne melo i na MM…konzultovano s detskym gastroenterologem ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí