Mimča rychle za sebou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6006
29.5.16 07:32

@JayLee Tak zrovna já mám třeba z rodiny i okolí naprosto opačné zkušenosti než Ty. Všichni bez výjimky co mají malý věkový rozdíl si to chválí, bez problému vše stíhají, protože děti si spolu hrají a nemají pocit, že by je o něco ochuzovali. Naopak mi přijde nic moc věkový rozdíl víc než 4 roky - ty děti, které máme v příbuzenstvu nebo je znám, si zpravidla se sourozencem moc nerozumí.
Takže pro @karcasebkova: obojí má své výhody i nevýhody a nejvíc záleží na Tvém vnitřním nastavení i na tom, jak si Tvé děti budou „sedět“.
Malý věkový rozdíl má tu nevýhodu, že ze začátku (cca prvních 6 - 9 měsíců) to může být náročnější, ale pak se to obrátí a děti se spolu zabaví.
Naopak při větším věkovém rozdílu budeš mít ze začátku relativně pohodu, ale pak budou mít děti čím dál víc odlišné potřeby a kamarády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
29.5.16 08:28
@Zorbas píše:
@zuzouš a to prave mi prijde, ze se matka zbytecne stresuje, ze to dite jeste neumi a za chvili rodi. Proc to vsechno hrotit?
Mam deti od sebe necelych 18mes. Dcera tehdy neumela na nocnik, mela dudel, neumela se oblict, jeste jsem ji krmila :oops: aby tu nebyl takovy neporadek (bylo to pro me prijatelnejsi). Prvni pul rok dobry, pak rok narocnejsi. Ale z niceho jsem nedelala kovbojku a o to jde ;)

Pokud jsi to tak chtela a vyhovovalo ti to, tak super, ja tim spis reagovala na diskuze typu Nestiham, mam mimino a do toho se musim starat o dvouletaka, co mi prerusta pres hlavu. Mne se zas vyplatilo nejstari „usobestacnit“ v ramci moznosti, ale ona po novych vecech dychtila, byla vzdycky v sikovnosti napred. Kdyby mela povahu prostredni dcery, kdovi, jak by to dopadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
29.5.16 18:49
@slavuska1 píše:
ano, chtěla slyšet názory, ale hned v první větě píše, že těch, kdo mají děti rok až dva od sebe ;)

@JayLee
Není co dodat. :D :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí