mimčo a kočka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
980
25.5.04 18:31

Ahojky,
alienko je mi jasné, že doma kočky taky mají tělocvičnu když tam nejsme, ale pro tebe je podstatné to, že respektují tvojí přítomnost a dodržují jasně vymezená pravidla. Určitě bys malé mimi nenechala bez dozoru jen s kočkami. Prostě se k jejich nelibosti budete na noc v ložnici zavírat.
Když jsem možná blázen, ale nevěřím, že by kočka schválně třeba malé mimi zalehla nebo tak. Ale je pravda, že pokud se bude cítit odstrčená a na hierarchii níže, tak by se mohla mstít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.9.04 13:59

ahojky ren taky jsem měla kočičku ale než jsem otěhotněla tak už jse ji dali na chov.Na začátku těhotenství mi brali pořát krev.Měla jsem celodení nevolnosti byla to hrúza,kvúli toho mi tu krev brali.pPo měsíci mi volala doktorka že mam TOXOPLASMOZU absolutně jsem netušila co to je.Musela jsem jet na vyšetření do vedlejšího města.Tam mi řekli že toxoplazma je pro člověka nejnebespečnější při těhotenství že může miminku narúst věči hlava a pak že umírá a nebo že může být postižené celý život.Měla jsem stoho skoro smrt člověk se tak těší a pak mu řeknou tohle vzali mi krev a za 14 dnů jsem tam jela znovu.Paní doktorka mi řekla že to je starší nákaza a že by to miminku nemnělo ublížit dostala jsem antibiotika a vše se spravilo.Toxoplasmósu přenášejí hlavně kočky i očkované,taky jí můžeš dostat když budeš skoušet syrové nebo nedovařené maso.Toxoplazma se nedá 100% vyléčit dospělý člověk ani nežjistí že ji má.Prosimtě ani náhodou nečisti kočičí Wc tam je největší ryziko.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
21.9.04 08:12

Ahojky,
taky máme miminko (dnes 5 měsíců) a spoustu zvířat k tomu. U babiček dva kocoury a psa a my sami máme perskou kočičku, velkého papouška, morče a spoustu potkanů (čistokrevných). Kočičku jsme pořídili až po narození Elenky jako 6-ti týdenní kotátko, takže jsou stejně staří. Bohužel jsme kotě koupili ze zverexu, neočkované, neodčervené a s průjmem, který trval do téměř tří měsíců kotěte. Kultivace na Toxo byla negativní, měla „jen“ potíže s předčasným odstavením. Co se týče soužití kočky a miminka, myslím, že největší m problémem je právě malé kotě!!! Ještě je tak trochu rapl, zkouší, co si může dovolit a tak. Po příhodě, která se mi stala má již zákázáno spát v naší ložnici, kde je i postýlka. Kočinka v noci ze začátku usínala v křeslech, ale jednou v noci mě probudil Elenčin zoufalý pláč, a kočinu jsem našla ležící (tehdy 8-týdenní) Elence na hlavě. Horší bylo, že jak měla ten průjem, tak nebyla schopná udržet čistotu a Elence celou postýlku zaťapkala od hovínek. Měla jsem strašný strach (a taky vztek), co se mohlo stát. Naštěstí Elenku tahle příhoda nijak zdravotně neovlivnila a nyní již má kočička zamezen vztup do ložnice (což samozřejmě nijak nerespektuje a v každé nestřežené chvíli zneužije mojí nepozornosti a vklouzne tam) Jako další problém se objevil přirozený instinkt koček k lovení a Elenku (ale i morče) asi považuje jako hračku vhodnou k jeho nácviku, což zatím úspěšně k její nelibosti bojkotuji. Jen jednou jsem ji načapala (opet v nestřeženém okamžiku), jak žužlá Elince ručičku (nekousala, ale přece jen má ostré zoubky). Poraďte zkušené kočičandy jak takové torpédo aspoň trochu vycepovat......
Dospělí kocouři u babičky jsou proti téhle potvůrce hotoví andělé........

zuzka

• Citovat
  • Upravit
980
21.9.04 08:16

Ahoj Aůfi, obávám se, že tady není jiná náprava než čas - v roce se všechny kočky strašně zklidní - mám to z vlastní zkušenosti, právě teď se těšíme až to skončí u naší 11ti měsíční slečny. A kastrace…ta se dá provádět už poměrně brzo, ale podle mého nejlepšího úsudku bych taky počkala na hranici roku, minimálně 10ti měsíců, kdy kočky pohlavně dospívají.

Desty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.6.16 12:26

Zarleni?

Ahoj maminky, tehule..
Mam takovy dotaz. Mam doma tritydenniho chlapecka a dve kocky. Kocour ma 8let a na prcka haze tak nejak bobek. Kocka ma 3 roky a co jsem se vratila z porodnice, je to katastrofa. Lozi tam, kam nechodila, shazuje na co prijde, skrabe mi kos pro maleho, schvalne chodi do jeho kolebky a na me vyhazovani nereaguje. Kdyz kojim, tak se snazi na maleho stoupat. Dela to ze zarlivosti? Jsem z toho psychicky vystavena.. chci ji dat na chvili pryc uz z ni nemuzu. Kdyz konecne maly prestane plakat, ona zacne schvalne mnacat jak trefena granatem do zadku a jen me boli hlava. Jsem porad v pozoru, aby neco malemu neudelala, kdyz uz na neho stoupa

• Citovat
  • Upravit
1189
14.6.16 12:33
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, tehule..
Mam takovy dotaz. Mam doma tritydenniho chlapecka a dve kocky. Kocour ma 8let a na prcka haze tak nejak bobek. Kocka ma 3 roky a co jsem se vratila z porodnice, je to katastrofa. Lozi tam, kam nechodila, shazuje na co prijde, skrabe mi kos pro maleho, schvalne chodi do jeho kolebky a na me vyhazovani nereaguje. Kdyz kojim, tak se snazi na maleho stoupat. Dela to ze zarlivosti? Jsem z toho psychicky vystavena.. chci ji dat na chvili pryc uz z ni nemuzu. Kdyz konecne maly prestane plakat, ona zacne schvalne mnacat jak trefena granatem do zadku a jen me boli hlava. Jsem porad v pozoru, aby neco malemu neudelala, kdyz uz na neho stoupa

Tobě leze kočka po třítýdenním miminku??? :nevim: No to je dneska zase den… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
14.6.16 12:35

To by mohlo byt stresem. U nás takto jedna z koček začala curat všude po bytě, když jsem přivezla domu malého ;) přešlo ji to časem a hlavně tím, ze jsem se ji víc věnovala, cesala, hazela myšky, mluvila na ni - to určitě znáš. Jinak malého jsem s nimi nenechavala samotného snad do roka, takže nebyl problém dohlédnout, aby na nej nelezly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2220
14.6.16 12:44

Představ si, že u tebe doma, kde spokojeně žiješ x let najednou začne bydlet někdo, kdo tam nepatří, koho jsi nechtěla, kdo vydává takové zvuky, že ti to trhá uši..atd. Např. si představ, že by si tam tvůj muž přivedl nějakou jinou ženu s tím, že tam ode dneška bydlí a ještě k tomu by např. zamklnul ložnici s tím, že tam už nemůžeš vkročit. Asi dost děsná představa, ale takhle se teď cítí ta kočka. Některé jsou holt sensitivní a prožívají to víc.
Chápu že to je hrozný, ale zkus se vcítit do její kůže a ještě vydržet, než se to všechno usadí.
Já jsem na naše kočky taky kašlala po porodu, vůbec jsem si jich nevšímala, ale ony jsou v klidu. Hormony. Za nějakou dobu jsem je začala zase milovat a teď miluju když dítě zalehne, nebo lépe když je úplně pryč (u babičky) a já si sednu s kočkou na klíně a relaxuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Asi zarli.. No kamarádka k nam takhle kocku upíchla neboť ta jedna jeji byla z miminka tak vystresovana az byla agresivni, tak se bála aby mu neublížila.. Nj ale musíme mit za ta zvířata taky odpovědnost. Věřím ze to přejde, vic bych ji mazlila a snažila se ji nechávat nekde v klidu.. U nas nebyl s kockama problem.

• Citovat
  • Upravit
56312
@jančamamča píše:
Tobě leze kočka po třítýdenním miminku??? :nevim: No to je dneska zase den… :cert:

to máš dobrý, já zas četla, že po něm hází bobkama :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
14.6.16 12:51

Taky sem četla že hází bobkama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
490
14.6.16 12:56

Bude to stresem, některé kočky nové změny špatně snáší. Já jsem veterinářka, máme 3 vykastrované kočky ale do bytu mi nesmí, nemám to ráda a už vůbec by mi teda nesměly k tak malému miminku. No to je jiné téma, hlavně pozor na oči, mohlo by to špatně skončit. Existuje přípravek Felliway, který se strčí do zásuvky a uvolňuje syntetické napodobeniny obličejových feromonů, které kočky používají ke značkování svého teritoria. Mělo by to pomáhat aby se vyrovnaly se stresem, neznačkovaly a byly v klidu. Vyzkoušené to nemám, ale zrovna v tomhle případě bych řekla že to za ty peníze stojí, pokud je teda nechceš oddělit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
14.6.16 13:01
@Moise píše:
to máš dobrý, já zas četla, že po něm hází bobkama :mrgreen: :mrgreen:

Já odcházím :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
14.6.16 13:06

Nemám ráda kočky a už vůbec ne u miminek. My ti máme tak, že psa jsme měli před dětmi na dožití. Pak jsme měli/mame malé děti a až odrostou, tak si zase poridime velkého psa. Tento mix, navíc např. bytový, je mi dost proti srsti, ale proti gustu. Pravdepodobne žárlí, vidím to u většiny přátel, co mají zvířata+miminka a je to pro mě jen odstrašující případ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
14.6.16 14:54

Všechno jde, když se chce… Ke kocourovi jsem se chovala stále stejně, jako před porodem. Dodržovala stále rituály, na které byl zvyklý a co se týče postýlky a ohrádky tam jsem mu důrazně vysvětlila, že ani nepáchne. Jen se k nim přiblížil a už jsem zvyšovala hlas. A protože zákazový tón hlasu moc dobře pozná, nebyl u nás problém. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí