Mimčo při VŠ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44198
21.1.10 09:24

Souhlasím s Cappy!! :palec: Mě maminka mého přítele taky vyprávěla,jak s prvním dítětem odmaturovala a s druhým promovala,ale byla jiná doba..Dostávala sociální a prospěchové stipendium,měla podobný plat jako měl tenkrát její manžel s vysokou školou.Tak mi to řekla.

A když jsem ještě chodila do školy SŠ,paní učitelka z práva nám taky povídala,že ona studovala s děckem na rukách a my nejsme schopni se ani naučit to,co se po nás chce :lol: Ale o jiných podmínkách se taky nezmínila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
21.1.10 09:29

A ještě něco - spolužačka měla dítě už při studiu SŠ,kromě rodičovského příspěvku,přídavku na dítě,sociálního příplatku a přídavku na dítě na sebe nepobírala ani korunu navíc!!V roce 2004 to dávalo necelých 6 tisíc.Teď je to díky vyššímu RP přece jen trošku lepší..Ale na samostatné uživení to nestačí.Předpokládá se,že máš partnera,který vydělává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
21.1.10 09:34

A já ještě přidám, že teď, pokud má mladá studentka chlapa, který vydělává, tak nedosáhne ani na ten sociální příplatek, většinou ani na přídavek na dítě, takže prostě od porodu pobírá ze začátku 7600 a cca od 2 let věku dítěte 3800 (je to tak nějak? :oops: ) :cert:
Milé mladé dámy, je třeba kalkulovat i s tímto.
Porodné vás nezachrání, když si představíte, kolik co na dítě stojí a že náklady jsou pak čím dál tím vyšší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
21.1.10 09:38

Cappy,máš pravdu..Je to tak.Dnes už bere přídavky a sociální příplatek jen málokdo :-) Ale v roce 2005/2005 to spolužačka ještě pobírala.

Není to taková „brnkačka“,jak si někdo myslí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
21.1.10 10:30

Holky,
možná jsem do téheld iskuze vpadla asi špatně, jelikož já studuju VŠ, jsem taky lenka, nicméně mě je 32, Lenča je mladinká a já budu končit školu za 1,5 roku.
Lence bych radila si miminko nechat a dát se na studium až uvidí, jak to s mimi jde. Jak je hodné, jak je zdravé, jak finace ..
J8 si přijdu sobecká, že vůbec ve svém věku řeším, zda otějhotnět te´d, nebo za pár měsíců, abych porodila až po státnicích - až se obnčas stydím, protže vím, že ono to taky pak nemusí jít jak mávnutím proutku a moc mě zajímaly zkušenosti maminek, které s miminkem studovaly, jaké to bylo :)
Jestli tu nějaká taková statečná mamča je, tak budu ráda, když se podělí o zkušenosti.
Leni jestli přítel miminko chce, jdi do toho !!!

Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
21.1.10 16:52

Luciassko,toto byla reakce na Katsy - toho,jak popisovala,jaká je v dnešní době „parádička“ pořídit si dítě a studovat.Jak nás dnes stát zabezpečí jako v době našich babiček.

Tobě přeju co nejdřív úspěch v podobě vytouženého těhotenství a krásné,zdravé miminko. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
21.1.10 23:15

dá se to :-) musíš si zkusit domluvit individuální studijní plán:-)pokd bude mimi hodné žádný problém já to tak mám a je to pohodička :-) sice pred zkouškama vice unavy ale dá se to :-)

• Citovat
  • Upravit
431
22.1.10 09:51

Děkuju moc, nevím, jak dlouho budu čekat, není mi 20, ATK jsem užívala 15 let - fíí hááá :) Tak uvidíme, snad bude vše, jak má být :) Děkuju, hezký víkend. Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
22.1.10 09:55

Ahojda, u nás ve škole jde individuál zařídit, ale i bez něj chodím do školy tak 3 - 4 x / semestr a pak jen na zkoušky. Vím o lidech, co chodí jen na ty zkoušky. Onio se dá všechno, já jsem takovej nervák malinko, všechno chci dělat jak nejlíp jde, no a jasně že nechyi miminko zanedbávat kvůli škole. I když, pokud bych měla štěstí - což je dnes skutečně až zázrak - otěhotněla hnedka, tak porodím v podstatě v 1/2 oposledního ročníku a ten konec, i když je těžký se státnicemi už bych musela dobojovat.

Máš hodné miminko, spinká Ti ? Na tom asi taky hodně záleží, jestli tě nechá v noci odpočinout. Hodně holek mi říká, že s miminkem do 1/2 roku to je OK, horší že je to pak, když už nevydrží jen ležet v kočárku, nebo dokonce když začne chodit, že to už člověk lítá jen kolem něj. No já nevím, miminko budu mít první, každé je jiné..

Tak děkuju za každý postřeh ke studiu s miminkem :)
Hezký víkend.
 Lenka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
22.1.10 16:37

samuelovi je zatím 2?5 měsíce, takže neleze jen kouká a pozoruje a směje se takže žádná honička :-) většinu úkolů a věcí dělám na počítači a s profesorama komunikuju meilem dá se to jde o to chtít :-)

• Citovat
  • Upravit
6093
22.1.10 17:39

Já třeba chci, ale nejde to.
Už od malého mimi nedokázal Maty jen tak ležet, byl hodně uplakaný.
A celkově první půlrok byl dost hektický, celý můj den se skládal z kojení, přebalování, uklízení, vaření…
Přeci jen střední škola je něco jiného než vysoká.
Na střední mají ti profesoři trošku „lidštější“ přístup.
Na vysoké je každému úplně jedno, že máš malé dítě, nikdo na tebe nebere ohledy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19746
22.1.10 17:46

Holky, jde to - teda snad. Já studuju taky VŠ a v září čekáme druhé dítko. A to Adélka není vůbec žádné klidné dítě, je to aktivka. Prostě si musíte pořádně rozvrhnout čas a po večerech a nocích i přes únavu a další potíže, které určitě každá máme, prostě zatnete zuby a jdete se učit nebo psát seminárky… Pokud je vůle, tak to jde…

Já se do školy celý příští rok nedostanu, takže to také budu muset řešit individuálně, ale věřím, že se to podaří a v nejhorčím si něco zapíšu na další rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
22.1.10 17:53

A kde máte ty vaše školy?
Já mám njebližší 30 km daleko, ta druhá (na kterou si chci letos podat přihlášku), je od nás vzdálená asi 60km, takže asi tak.
Navíc nejsem povaha, která dá své dítě někomu na hlídání, abych mohla jednou za čas jít do školy.
Po nocích a po večerech? Možná by se nějaký čas našel, ale bylo by to velmi těžké.
Moje dítě ještě teď vstává několikrát za noc (klidně i pětkrát), takže se ráno budím krásně svěží :pocitac:
Přes den prakticky nespí a jen vyvádí lumpárny.
Do noci tu spoušť uklízím.
To je můj příběh, i tak může vypadat život s dítětem.
Vše, co dělám, je trhané, moje dítě mě nic nenechá udělat naráz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19746
22.1.10 18:00

Cappy: Já studuju dálkově a školu máme jednou týdně (někdy dvakrát), ale teda na celej den, kolikrát od 8 do 20 hodin a je od nás 100 Km.

A to co popisuješ je normální, děláš jednu věc na stokrát a naše malá se také pořád v noci budí, ale nějak jsem si zvykla… A školu beru v tom celodenním shonu jako „relax“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
22.1.10 18:14

A to je pro mě prostě nepředstavitelné, abych nechávala někomu dítě na hlídání, což o to, kdybch za každou cenu chtěla jít do školy, tak bych to učení musela nějak zapravit do denního procesu.
Ale konkrétně mně se příčí, že bych Matyho opustila.
Dodnes kojím a to docela často a vedu takový způsob života, který by asi každá hlídací osoba netolerovala.
Prostě dělám něco, v čem mě ani tatínek nezastoupí.

Já nikoho neodsuzuju, ale já bych na to neměla - dělat školu na úkor toho, že bych nemohla být se svým synem. Takto to prostě cítím, i když mě teda Maty štve někdy neskutečně :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze