Mimčo při VŠ
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Proč někomu? Hlídá tatínek… Já na tom zase nic špatného nevidím, že má jeden den v týdnu malou an starosti tatínek a navštíví odpoledne babičku s dědou
.
Aspoň všichni včetně dcerky přijdou na jiné myšlenky a malá ač je závislačka, když jsem doma, si na mě celej den ani nevzpomene, protože se jí věnuje celá rodina.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já neříkám, že je to špatné, když někomu hlídá třeba tatínek, já bych na to prostě nepřistoupila, aby mi na celý den někdo hlídal dítě.
Matyho za mě nikdo nenakojí, ani tatínek nenaváže zavazovací plenku tak dobře (náš taťka se o to sice snaží, ale je to prostě chlap a ten pro to cit zkrátka nemá). Celkově má v těch plenách slušný hokej a neví, kterou kdy dát a s papírovkama já prostě nesouhlasím.
Nenamydlí pokaděné plínky, nevyžehlí ty čisté, nevyrobí mu vlhčené ubrousky.
Nepůjde nakoupit ty pravé suroviny, aby malému uvařil oběd - zdravou výživu jaksi moc v lásce nemá..
Na všechno tohle a mnoho dalšího jsem hodně háklivá a potrpím si na tom.
My nejsem ta klasická jednoduchá domácnost, takže naše dítě nemůže celodenně hlídat nikdo z příbuzných (ti s mými názory jaksi nesympatizují) a dokonce ani tatínek by to asi nedal ![]()
Zavedla jsem u nás doma prostě jistý režim, kterého se nehodlám vzdát jen kvůli tomu, abych mohla chodit do školy.
Mám prostě trošku jiný přístup k životu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Michaelo,jen tak pro zajímavost - Ty jsi v některé diskuzi psala,že máš před maturitou,snad se nepletu-:)
To máš velké štěstí,že Ti povolili individuální studijní plán.Moje spolužačka porodila dítě na konci třeťáku SŠ a nikdo jí nic podobného nepovolil.Malá se narodila v květnu,do září mohla být doma a víc ani ťuk.Pak musela chodit do školy.Jedinou úlevu měla v docházce,místo nutných 70 procent měla sníženou na 50procent.Bydlela ještě u rodičů,maminka pracovala,v praxi to vypadalo tak,že buď malou hlídal ten,kdo měl právě čas nebo seděla s námi ve třídě v kočárku..To mi už v té době přišlo jako týrání - přeneseně..Byla sice docela hodná,hrála si,moc neplakala.Ale místo,aby chodila ven na procházky,jedla v klidu doma,vše bylo za pochodu.Chtěla spát,začalo zvonit ![]()
Jinak souhlasím s Cappy.Já mám dvě děti,starší se narodilo rok po maturitě.Plánovaně.Kdybych s ním jako miminkem chtěla studovat dál,nešlo by to.Moc nespal,přes den ani v noci,kojila jsem,chtěl se hodně chovat,mazlit.A taky jsem ten typ,co nesvěří dítě na celý den jen tak někomu,ani tatínkovi
A to u nás máme režim jako ostatní.
Ale zároveň souhlasím,že záleží na miminku.Mladší dítě spí od narození celou noc,chtělo kojit po třech a více hodinách..Opravdu jsem byla po předchozí zkušenosti překvapená,kontrolovala jsem,jestli dýchá - jak byla hodná,klidná,spavá nebo se rozhlížela kolem,později hrála.
Jinak nechci soudit.Ale taky si nedovedu představit,že bych do denního režimu měla ještě zakomponovat učení tak,abych nikoho z dětí nešidila nebo nedřela do noci do úmoru.
Píšu anonymně,protože tu rozebírám příklad spolužačky,mám v metříku fotky dětí.Ne,že bych se za to styděla,ale přece jen,je to veřejný server.Jana
- Citovat
- Upravit
Ještě něco přidám,ještě anonymně - spolužačka byla pak 3 roky plně doma,do 4let malé.Potom se po 3letech doma dostala na VŠ obor finanční matematika.Malá šla do školky a kamarádka byla šťastná,jak to krásně půjde skloubit - ona ve škole,dítě ve školce..Do školy nastoupila v září,v prosinci ukončila.Sama mi napsala,že to prostě nešlo skloubit s rodinným životem.Nikdo nerespektoval to,že má dítě,musí ho vyzvednout ze školky,nemůže nechat doma samo,chce se mu věnovat..
Myslím si,ať si každý říká co chce,určitá oběť na úkor něčeho to je..Ale každý si to musí uspořádat v hlavě sám a rozhodnout se sám..
Jinak moje malá byla jako miminko zlatíčko,zato teď je to někdy noční můra.Ona řádí,já už padám na ústa.Starší dítě spí..Sama za sebe,já bych to neobětovala.Aspoň ne teď.
- Citovat
- Upravit
jj mám před maturou VŠ je sic něco jiného ale na UK dovolují individuální plán a i kdyby ne mám velmi tolerantní rodinu
která mi pomáhá… kamarádka má 3 letou holčičku a j druým rokem na VŠ a zvládá to skvěle malá je pořád hodná takže problémy nemá… Mě škola baví a když vidím jak se dá zvládnout gympl kde jsou předměty který mě moc nezajímaj tak VŠ se zajímavýma předmětama bude snad lepší… Ale člověk nikdy neví co se stane vždy může být vše jinak… Je fakt, že pokud samuel přestane být hodnej dám si roční pauzu asi studium jen jezyka a vš zkusím znovu až za rok ale když člověk něco chce má si jít za svým cílem
a pokud je to aspon trochu možné můž si ho splnit ![]()
- Citovat
- Upravit
ještě chci dodat že také záleží na člověku někdo je hold více studijní typ.. mě jde učení takřka samo od zákolady a na vízu mám vždy max 1 trojku… Každý to má jinak záleží na spotu okolnostech ![]()
- Citovat
- Upravit
Já se teda přiznám, že nejsem studijní typ, já snad nikdy (krom matury) do školy nic „nedrtila“, nebyla jsem vzorná studentka, přesto jsem patřila mezi ty lepší, kterým vše šlo, aniž by se musely učit.
A taky mám velmi tolerantní rodinu, což ovšem neznamená, že dám hlídat dítě nějakému příbuznému, abych mohla do školy, jak už jsem psala, mám k tomu jisté důvody.
Každý má ty priority asi nastavené jinak.
Ač je mi 20 let, mám jenom blbou maturu na gymplu, tak je pro mě rodina a mé dítě na první místě a nedokázala bych tohle obětovat.
Nesnesla bych, kdyby třeba Maty řekl první své slovo a já u toho nebyla, protože jsem byla ve škole.
3 roky, co budu doma s dítětem jsou velmi krátká doba a já se nechci připravit ani o chviličku.
Takto to prostě cítím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
cappy chápu tě
a mimochodem matura na gymplu není žádná brnkačka malího bych na hlídání svěřila jen pod mím dozorem
tchyně(spíše terror) i mamka jsou sice moc fajn ale taky mám jiný názor tatínka bohužel nemáme ale třeba časem nějaký bude
mám štěstí v tom že mi povolili individuál a já do školy vůbec nemusím jen ted na pololetní zkoušky který mám v 5 dnech za sebou a na VŠ snad dostanu individuál nebo půjdu na kombinované pokud se vůbec dostanu
ale snad jo… a malího rozhoně nechci o nic ochudit ![]()
- Citovat
- Upravit
S tou VŠ je to docela problém.
Individuál u prezenčního studia nedovolí kdekomu.
A u kombinovaného studia jsem ještě nenarazila na obor, který by nevyžadoval vůbec žádnou docházku.
Mám na mysli nějaký rozumný obor, který by mě vice méně zajímal ![]()
A jak už jsem psala, to, že máš dítě, na vysoké nikoho prostě nezajímá ![]()
A opravdu mám pocit, že kdybych se jednou za čas na jeden studijní den (mám takové tušení, že v Brně je to dokonce jednou za čas celý víkend
) vytratila, tak by to doma vypadalo tak, jako by nám tady vybuchla atomovka, malý by měl na zadku jednorázovku a k obědu by dostal snad párek, měla bych zaprané prádlo vyprané bůhví v čem ![]()
Brr, proto se nikam nehrnu.
Mateřství může někomu dokonce i otevřít jiné možnosti.
Já jsem se díky němu opravdu našla ![]()
Co láká tebe? Jaký obor?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
cappy já mám vybraný obor adiktologie na 1. lékařské fakultě je to prezenční a dálkové a pak psychologie a spec.pedagogika a taky je prezenční i dálkové… chci zkusit zkoušky na oba a zkusit se dostat adiktologie(závislosti psychopatologické jevy…) o tu se zajímámuž ted a mám i praxy v oboru různé přednášky na školách a tak takže by mě to moc bavilo i šance na přijetí jsou dobré tak uvidím… já nejsem tak alternativní v životním stylu jako ty takže si myslím že to mám jednoduší
kdybych byla ta bio maminka asi bych to nezvládala
a k hlídíní… sama do rukou tchýně svěřím za hoooodně dlouho a svojí mamce klido i ted ale to jsem doma a učím se třeba v jiném pokoji takže jsem pořád při ruce kojím pořád takže jsme na sobě závislí oba dva ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahojda, nečetla jsem celou diskuzi, ale přidám svoji trošku do mlýna
Já s malym VŠ dokončuju a musim říct, že tak jak mi teď daly zabrat 3 zkoušky, mi jindy nedal zabrat celej rok. 1,vykojenej mozek-do hlavy to prostě leze hůř, 2. únava z toho kolotoče kolem dítěte udělá svý-dokud je člověk v pohybu, tolik to nepociťuje, ale jak sedne k učení chce se strašně spát, 3. emocionální podněty snižují efektivitu učení to je vědecky prokázáno a těm se s dítkem asi těžko vyhneme a tak bych mohla pokračovat ještě na mnoho bodů, nicméně výsledek je: dá se to, ale je to hodně náročné. I na vš jsou předměty, který si člověk nevybere a učitelé nejsou vždy nakloněni studiu s dítětem, někteří dokonce naopak-taky jsem se setkala s tim, že mi to někdo dal pěkně vyžrat a nemůžete říct ani popel, pže to byla vaše volba, že jo. Já osobně teda budu ráda až dodělám v červnu státnice a budu si moct na plno užívat jen maminkování
Ale tak po dvou letech půjdu do doktorátu, jenže to už je něco jinýho-piplat doma nějakej projekt a chodit do školy a dělat každej semestr zkoušky a zápočty je něco jinýho ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co se týče psychologie, ta mě uchvátila na gymplu taky, zkušenosti taky nějaké mám, ale přeci jen by to asi nebyl můj šálek kávy.
Jsem spíš technický typ - matematika, informatika - bohužel jsou tyto obory na dálkové studium až příliš náročné nebo ani dálkově nejdou.
Univerzita obrany taky nevyšla, místo ní jsem šla rodit ![]()
Takže taková je má situace
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kokos chápu jaký to je sednout k učení a začít spát… to mě se oči zavíraj tak s na chvilku vyspím s malím a pak se spolu učíme selý den
držím ti palce ![]()
- Citovat
- Upravit
cappy: rozhodně jsme v jiné situaci já zase vůbec nejsem na matiku a počítače
al taky jsem to zvládla ted v pololetí a to kombinatorika a analytická geometrie nic moc…
ja si sebe nedovedu predstavit na technický škole je to o něčem jiným příklady musí být napočítané a tak ty humanitní obory mi přijdou rozhodně přístupnější ![]()
- Citovat
- Upravit
Já jsem sice s mimčem nestudovala (zatím ani žádné nemám), ale poslední rok bych si klidně troufla. Tam je už minimum zkoušek a jde o to se naučit na státnice.
Jinak dobře vybraná VŠ určitě zvládnout jde, ale musíme se smířit s tím, že mimi hlídá někdo jiný a ještě lepší se hned na začátku srovnat s tím, že základ je ji udělat ne ji udělat se samými jedničkami a červeným diplomem.
Za sebe já bych šla do mimi, být v tvé situaci a VŠ se buď povede teď nebo za čas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit