Mimi 2010
- Otevřená skupina
Pro všechny maminky, které mají narozené děti v roce 2010.
Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)
- Fotoalbum (192)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
ZLATUŠ, tak jsem se ti včera ptala jak je to s tím přivýdělkem, ta známá jak jsem o ní včera psala si to zjištovala a říkala mi, že je to neomezený, jen musíš dítěti zajistit řádnou péči, to znamená že ho nesmíš dát do školky ale zajistit mu třeba chůvu nebo hlídání babičkou, jakmile by si malou dala do školky tak hned o rodičák přijdeš.........Doufám, že jsem to napsala srozumitelně ![]()
Ale ty budeš asi letáky stejně roznášet i s Markétkou takže v tom žádný problém nevidím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kristyna+Daník píše:
Ty ještě kojíš? My máme pořád mlíko z lahve.....
jj, kojím a snad ještě budu. ![]()
Pak nevím, v čem bych mu mlíčko dávala, na lahev už ho zvykat nechci. Ale jestli bude stejný jako Maruška, tak mlíčko chtít žádné nebude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky holky, zdravím po dovolené, užívejte víkendu a teda to počasí by mohlo být lepší
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
say píše:
Ahojky holky, zdravím po dovolené, užívejte víkendu a teda to počasí by mohlo být lepší
Ahoj, tak jaká byla dovolená? a kde jste byli?
Jinak také zdravím novou maminku i když ještě nevidím, že by byla členkou ![]()
Já už nějaký ten pátek členkou jsem, ale žádná z vás mě tak hezky nepřivítala
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
sarynama píše:
ZLATUŠ, tak jsem se ti včera ptala jak je to s tím přivýdělkem, ta známá jak jsem o ní včera psala si to zjištovala a říkala mi, že je to neomezený, jen musíš dítěti zajistit řádnou péči, to znamená že ho nesmíš dát do školky ale zajistit mu třeba chůvu nebo hlídání babičkou, jakmile by si malou dala do školky tak hned o rodičák přijdeš.........Doufám, že jsem to napsala srozumitelněAle ty budeš asi letáky stejně roznášet i s Markétkou takže v tom žádný problém nevidím
lisacek píše:
Ahoj Zlatko, tady jsem našla jeden příspěvek ohledně přivýdělku na rodičovské dovolené:
V případě rodičovské dovolené (na rozdíl od mateřské dovolené) můžete pobírat rodičovský příspěvek a zároveň se vrátit do původního zaměstnání, nebo si najít nové zaměstnání, příp. mít i dvě souběžná zaměstnání, avšak musíte přitom splnit velice podstatnou podmínku. Musí být zajištěna celodenní a řádná péče o dítě. Zákonem je přitom omezena doba, po kterou může být dítě v jeslích nebo v mateřské škole.
Dítě, které nedosáhlo 3 let věku, může navštěvovat jesle, mateřskou školu nebo jiné obdobné zařízení pro děti nejvýše po dobu 5 kalendářních dnů v kalendářním měsíci, přičemž se započítává každý den pobytu v tomto zařízení bez ohledu na délku pobytu dítěte v průběhu dne (tj. jako jeden celý den se započítává jakákoliv část dne pobytu dítěte). Dítě, které dosáhlo 3 let věku, může navštěvovat v tomtéž kalendářním měsíci mateřskou školu nebo jiné obdobné zařízení pro děti předškolního věku každý den, avšak maximálně v rozsahu nepřevyšujícím 4 hodiny denně nebo opět pouze 5 kalendářních dnů v kalendářním měsíci, pokud délka pobytu dítěte v tomto zařízení přesáhne délku 4 hodin denně. V případě, že dítě povolenou dobu docházky překročí, nárok na rodičovský příspěvek zaniká a musíte jej vrátit.
Pokud si zajistíte celodenní a řádnou péči o dítě jinak, např. obstaráte k dítěti placenou chůvu, zajistíte hlídání za pomoci babičky, tety či jiné důvěryhodné dospělé osoby, můžete pracovat na plný úvazek a přitom i pobírat rodičovský příspěvek. Skutečnost obstarání řádné a celodenní péče o dítě musíte hodnověrným způsobem prokázat.
Takže mi z toho vyplívá, že pokud bys chtěla pracovat při rodičovské rozdáváním letáků a měla u sebe malou, tak není problém. O výši přivýdělku se nikde nepíše, to je asi nepodstatné, hlavní bude ta zajištěná celodenní péče o miminko.
Znám maminky, co si takto ve městě přivydělávají a mají u sebe svoje prcky, berou to jako procházku a ještě si u toho vydělají nějakou tu korunku![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lisacek píše:say píše:
Ahojky holky, zdravím po dovolené, užívejte víkendu a teda to počasí by mohlo být lepšíAhoj, tak jaká byla dovolená? a kde jste byli?
Jinak také zdravím novou maminku i když ještě nevidím, že by byla členkou
Já už nějaký ten pátek členkou jsem, ale žádná z vás mě tak hezky nepřivítala![]()
hojda, dovolená byla super, byli jsme na Sicílii, počasí krásný, moře teplý… prostě pohoda, hned bych tam jela znovu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
say píše:lisacek píše:hojda, dovolená byla super, byli jsme na Sicílii, počasí krásný, moře teplý… prostě pohoda, hned bych tam jela znovusay píše:
Ahojky holky, zdravím po dovolené, užívejte víkendu a teda to počasí by mohlo být lepšíAhoj, tak jaká byla dovolená? a kde jste byli?
Jinak také zdravím novou maminku i když ještě nevidím, že by byla členkou
Já už nějaký ten pátek členkou jsem, ale žádná z vás mě tak hezky nepřivítala![]()
Jééééé já bych taky jela někam za teplíčkem, ale letos tak akorát prstem po mapě......nák nezbývají penízky........budu doufat, že příští rok už to vyjde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jéé, tak to tiše závidím
to musela být krásná dovolená, hned bych jela taky
![]()
No my letos pojedeme víte kam
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dovča byla super… po dlouhé době.. halvně to počasí bylo úžasné
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
say píše:
A jak to zvládal malý? Koukám, že máme stejně staré ratolesti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lisacek píše:say píše:A jak to zvládal malý? Koukám, že máme stejně staré ratolesti
Hele malý úplně báječně, trošku teda moc nebaštil, bylo vedro, takže spíš jogurty a ovoce, ale spinkal skvěle jako doma celou noc, jen včerejší let byl jeden tříhodinový tak trošku ho to nebavilo, ale jinak super… měla jsem z toho strach ale zvládl to na jedničku, je to hodně pohodář
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
say píše:lisacek píše:Hele malý úplně báječně, trošku teda moc nebaštil, bylo vedro, takže spíš jogurty a ovoce, ale spinkal skvěle jako doma celou noc, jen včerejší let byl jeden tříhodinový tak trošku ho to nebavilo, ale jinak super… měla jsem z toho strach ale zvládl to na jedničku, je to hodně pohodářsay píše:A jak to zvládal malý? Koukám, že máme stejně staré ratolesti
tak to je paráda, no někdy člověk bojí víc než je nutné a ty děti to zvládnou na jedničku
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
sarynama píše:
ZLATUŠ, tak jsem se ti včera ptala jak je to s tím přivýdělkem, ta známá jak jsem o ní včera psala si to zjištovala a říkala mi, že je to neomezený, jen musíš dítěti zajistit řádnou péči, to znamená že ho nesmíš dát do školky ale zajistit mu třeba chůvu nebo hlídání babičkou, jakmile by si malou dala do školky tak hned o rodičák přijdeš.........Doufám, že jsem to napsala srozumitelněAle ty budeš asi letáky stejně roznášet i s Markétkou takže v tom žádný problém nevidím
Ahojky moc děkuji za zjištění,je to srozumitelné,jinak chodila bych i s Markérkou,nechci ji dávat na půl dne někomu na hlídání…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Návštěvy uživatelů
- větvička1 , 6.1.24 21:35
- Týnuše1980 , 25.10.20 21:40
- prcek2303 , 15.5.20 14:50
- kfmldfvm , 20.10.17 23:28
- JeannetteI , 3.8.17 06:39
- Habibi2606 , 6.1.15 19:49
- Zlata Kindlova , 31.1.14 12:26
- KatkaHelenka , 31.5.13 17:33
- leicka , 4.5.13 08:57
- kubanka , 5.4.13 22:56
- mamka.92 , 24.3.13 21:47
- Zuza78 , 21.1.13 22:17
- barah , 30.11.12 13:11
- Yuliya , 16.11.12 22:09
- šmoulinka71 , 11.11.12 16:20
Moderátor skupiny
Členové skupiny
Nové diskuze
Proč dítě 2 roky nejí
- 12.5.26 22:08
- TRG
- 9
Maturita- mám šanci?
- 12.5.26 21:24
- deniiina
- 20
Foto: Podivná vyrážka, pupínky – co by to...
- 12.5.26 20:23
- nozu
- 5
Rakovina děložního hrdla (čípku) IV....
- 12.5.26 22:20
- KKikina
- 32
Poporodní padání vlasů. Co vám pomohlo?
- 12.5.26 20:53
- LuckaZelucka
- 6
Krvácení mimo cyklus po druhém porodu. Co...
- 12.5.26 19:24
- suzka1
- 2
Foto ovulačního testu: Je pozitivní? 12DC...
- 12.5.26 19:47
- JancaS84
- 2
Doporučení na dětskou urologii (Praha)
- 12.5.26 16:02
- nebo
- 1
Zkušenosti s prasknutí skla v okně vlivem...
- 12.5.26 21:47
- Pitřice
- 16
Výplatní páska, poradna prosím?
- 12.5.26 21:48
- Michelle_M
- 25
Nové příspěvky
Superdávka a dokládání dokumentů
- 12.5.26 22:25
- Hanča1234
- 62
Kornelije - šetření 2020
- 12.5.26 22:24
- Menton
- 113240
Přijímačky na osmiletá gymnázia 2026
- 12.5.26 22:23
- Katynka.v
- 1415
Jaké máte povedené zážitky ze seznamky?
- 12.5.26 22:22
- adresa
- 9986
Milenky sem nová diskuze
- 12.5.26 22:21
- Lorre
- 104442
Rakovina děložního hrdla (čípku) IV....
- 12.5.26 22:20
- KKikina
- 32
IVF - ET/KET 2026
- 12.5.26 22:11
- Liskulaska
- 4443
Lze najít pořádného chlapa, který se umí...
- 12.5.26 22:10
- emmimmi
- 310
Co říkáte "kauze" prezidenta s Macinkou?
- 12.5.26 22:09
- monty.python
- 3584
Proč dítě 2 roky nejí
- 12.5.26 22:08
- TRG
- 9