Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahojte,potřebovala bych poradit. Mam 5měsíčního chlapečka,kojit jsem přestala když měl asi měsíc měl totiš ve 3týdnech zapal plic.Byl připojeny na umělou vyživu a kyslík.Jak přišel z nemocnice tak už nechtěl prso.Od té doby mu dávam nutrilon ateď jsem přešla na hami,jednou denně kaši a přesnídavku ale nechce mi spát.Spí tak 20min.přes den a v noci 2-3hod.
Tohle bych asi co nejdříve šla k pediatrovi. Tohle je špatně. Spí strašně málo. A nemyslím si, že by to bylo jídlem.
On ti spí jen ty 3 hodiny za celý den??
To je strašně málo! Určitě bych zašla co nejdříve k doktorovi, jak říká Markit.
Mám pocit že má hodně prdíky řeším to pupikem a masažema. Přes den mu dám např. 150 hami mlíčko,usne a spí tak 30 min.a je vyspaný. A pak mě usne až za 3-4 hod. A tak se to opakuje celý den. V noci výmečně usne na 3 hoďky.
V noci se tedy budí po 3 hoďkách na jídlo? A pak zase spí? Mně malý taky přes den usne na 30-60 minut, taky po cca 3 hodinách. Je stejně starý jako tvůj.
Myslím, že se zakladatelka nevyjadřuje srozumitelně - pravděpodobně myslí, že chlapeček spí v noci 2-3 hodiny v kuse, pak se vzbudí na jídlo a zase 2-3 hodiny v kuse… nebo jsem pochopila špatně?
Pokud je to takto, pak bych řekla, že v tomto věku je to celkem normální. ![]()
Kamarádka mě právě říkala že spí hrozně málo,měl by spát přes den 3-4 hod.Můžu se zeptat jestli ještě kojíš a jestli né co mu dávaš na papání díky.
Moje dcera spala v pěti měsících 3× denně po dvaceti minutách… ![]()
Tabulky jsou určitě důležité, ale každé dítě je jiné a má jinou potřebu spánku. Pokud je jinak spokojený a prospívá, asi mu to stačí.
Příspěvek upraven 04.09.13 v 23:13
Tak mladsi mi taky spi pres den malo, ale zase pres noc da i 11 hodin v kuse. Jestli fakt spi celkem jenom 3 hodiny, tak to je malo a sla bych za Dr.
No tak to jsem hned nepochopila.
Kačenka mi spí před obědem 30-50 min. pak po něm pokud si lehnu s ní tak 1,5-3 hod, pokud si lehne sama, tak jen zas kolem hodiny. v noci vím, že kojená mimča se budí i co 2 hod a nekojená co cca 4 hod.
No, myslím, že má nárok spát v kuse jen tři hodiny a pak se vzbudit v noci na jídlo. Je malý. Ale jestli spí jen tři hodiny za celou noc,šla bych k doktorovi…
Ahoj
muj syn byl hodne nespavy miminko.
Okolo 5 mesicu spat treba 60-90minut denne,v noci docela ok,ale taky se budil max.po 3-4hod. na jidlo,my kojili…
Neporaadim nic,vydrzet.Tabulkama se nerid,kazde dite je jine…
Syn spal malo,bylo to strasne,vsem okolo deti spali,jen nas kluk ne a ne,to by se urval nez usnout unavou…
Ale vyrostl z toho a ted v 18mesicich spi pres den 2hodiny urcite,nekdy i vic a prospi celou noc bez jidla,vzbudi se,ale dam dudlik a spinka dal…
Vydrz,pokud by se Ti neco nezdalo,zajdi radeji k Dr.
Jinak Um jsme potom meli sunar,ten moc nedoporucuji,syn byl hodne nadmuty,hodne penil a on ublinkaval.presli jsme na Um Beba a ta je super,pije ji do dneska pred spanim a bezvadne ho zasyti az do rana (8hod rano)
Preji pevne nervy ![]()