Miminko a bazén - od kdy?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
19.7.25 14:06

Mimi a bazen - od kdy?

Od kdy je OK koupat miminko v bazenu? Myslim i venkovni verejny, pripadne i vlastni… mame doma takovy ten vetsi nafukovaci, davame do toho nejake chlorovane tablety, tak nevim… bohuzel voda bez toho je po psr dnech fakt hnusna, to je vic skody, nez s chemii… :think: miminku jsou 3,5 mesice… diky za rady!

Jo a co koupaci plenky, jake mate zkusenosti, fakt jsou nepropustne? Jak funguji, jsou vlastne jednorazove nebo opakovane?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16182
19.7.25 14:12
@Anonymní píše: Více

Do bazénu jsme šli až po půl roce. Takto malé miminko bych nebrala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35559
19.7.25 14:27

Tak malé bych nedávala. Max do nějakýho malýho dětského kam můžeš dát teplou vodu a jen na chvíli a ideálně aby byl pod slunečníkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.25 14:31

Vzhledem k tomu, co se v bazénech veřejných i soukromých může vyskytovat, tak bych tam rozhodně malé miminko nedávala. S chemií, jako jsou chlorové tablety už vůbec ne. Malý bazének, kam se mu dá čistá vlažná voda, to klidně.

• Citovat
  • Upravit
76118
19.7.25 14:31

u nás do bazénu mimo kojenecké plavání mimina nesmí, a je na to vyhláška ministerstva zdravotnictví - neměli by nikde pouštět děti do 1 roku,
můžou pouze do dětského brouzdaliště a musí mít nepropustné plavky,
doma bych pořídila malý nafukovací bazének a každý den vodu měnila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18567
19.7.25 15:03

S prvním jsme byli nějak v lete 3-4m na venkovním koupališti. S druhým v létě nějak nevím, ale ve 4,5m jsme byli v Maďarsku v termálech. Do léčivých jsem s malou nešla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.25 15:03

V 5,5měsicí h jsem začala chodit na kojenecké plavání, tam je lépe upravená voda a zhruba v 9mesicich bylo léto q už se doma ve velkém bazénu dcera koupala, starší to vyšlo zhruba na 7.měsíc…k moři v necelém roce, tam už se mladší koupala všude…se starší jsme byli až lehce po covidu zhruba v roce a třičtvrtě…v malém bazénku můžeš i takhle malé mimi…jednorázové i látkové plavky vydrží jen bobek, čůrání propustí…ale naše děti ve vodě nikdy nekadily

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.7.25 17:00

A jak tedy funguji ty plavkove plenky, jsou jednorazove i permanentni? Vubec tomu nerozumim :,( diky

Jonak jo, taky bych s tim verejnym bazenem pockala ale chcem zkusit ten nas mini bazenek a ze bych ji tam proste koupnula nez tam dame tabletu, kdyz bude voda certsva. Ale bojim se ze se mi tam vykadi a vycura a hektolitr vody v haji pak :P :think:

• Citovat
  • Upravit
76118
20.7.25 17:07

děti ve vodě většinou nekadí, počurat se může

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1411
20.7.25 17:09

Když koupíš pleny neoprenové, tak je máš než z toho vyroste. Méně tekutý bobek to udrží. Když koupíš ty balíky z drogerie, tak je každá plenka na jedno použití. Víceméně to je totiž to stejné co obyčejná plena, akorát bez těch granulí co běžně nasávají tekutinu. Prostě ti jen zadrží pevnou složku, vodu plně projde skrze plenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.7.25 17:19
@tevl píše: Více

Já vždy jednorázovou vyhazovala, ale někde jsem našla, že ji někdo vymačká a necha uschnout. A přijde mi to logické, že by to třeba 2-3 koupání dalo, že je to jiný princip, než ty běžné co se nacucají.

• Citovat
  • Upravit
1411
21.7.25 09:13

Jako asi jo. Jen nevím, jak budou „pevné“. Mám pocit, že to celkem povolí a nebude tolik držet kolem nožiček.

A ještě k tomu kadění. Moc často se to prý neděje, tvrdilo mi několik cvičitelek, každopádně téměř tříletá chodí od 5m a za tu domů máme zkušenost že 3× se někdo vykadil. Všechny teda až po roce, ty miminka to asi nedělají. :nevim:
Je to vopruz, protože v ten moment hned končí hodina a všichni musí z bazénu ven a zapíná se nějaká extra filtrace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.25 06:04

@tevl jezis to je nechutny, a oni tam plavou nahe? :roll: 8o

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.7.25 06:05

@tevl a jeste dotaz - takze lepsi koupit neoprenove dlouhodobe nez ty jednorazove koupaci, kvuli lepsimu zadrzeni?

• Citovat
  • Upravit
18567
22.7.25 10:09

ani ne, ale kdyz si matka hned nevsimne a necha dite rachat ve vode, tak diky rozpustnosti to pak zacne unikat. Zazili jsme ted 2× v Rakousku v bazenech. Jednou i v Praze, kde matka o hov vedela, ale jen prohlasila at si jeste pohraje a pak pujdou. No zaspinilo to cely bazenek a museli ho zavrit :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Plavecké kalhotky

• (5) + 10 recenzí

Plenky Extra Care

• (5) + 10 recenzí