Miminko a bazén - od kdy?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
@Anonymní píše: Více
Do bazénu jsme šli až po půl roce. Takto malé miminko bych nebrala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak malé bych nedávala. Max do nějakýho malýho dětského kam můžeš dát teplou vodu a jen na chvíli a ideálně aby byl pod slunečníkem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vzhledem k tomu, co se v bazénech veřejných i soukromých může vyskytovat, tak bych tam rozhodně malé miminko nedávala. S chemií, jako jsou chlorové tablety už vůbec ne. Malý bazének, kam se mu dá čistá vlažná voda, to klidně.
- Citovat
- Upravit
u nás do bazénu mimo kojenecké plavání mimina nesmí, a je na to vyhláška ministerstva zdravotnictví - neměli by nikde pouštět děti do 1 roku,
můžou pouze do dětského brouzdaliště a musí mít nepropustné plavky,
doma bych pořídila malý nafukovací bazének a každý den vodu měnila
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S prvním jsme byli nějak v lete 3-4m na venkovním koupališti. S druhým v létě nějak nevím, ale ve 4,5m jsme byli v Maďarsku v termálech. Do léčivých jsem s malou nešla
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V 5,5měsicí h jsem začala chodit na kojenecké plavání, tam je lépe upravená voda a zhruba v 9mesicich bylo léto q už se doma ve velkém bazénu dcera koupala, starší to vyšlo zhruba na 7.měsíc…k moři v necelém roce, tam už se mladší koupala všude…se starší jsme byli až lehce po covidu zhruba v roce a třičtvrtě…v malém bazénku můžeš i takhle malé mimi…jednorázové i látkové plavky vydrží jen bobek, čůrání propustí…ale naše děti ve vodě nikdy nekadily
- Citovat
- Upravit
A jak tedy funguji ty plavkove plenky, jsou jednorazove i permanentni? Vubec tomu nerozumim
diky
Jonak jo, taky bych s tim verejnym bazenem pockala ale chcem zkusit ten nas mini bazenek a ze bych ji tam proste koupnula nez tam dame tabletu, kdyz bude voda certsva. Ale bojim se ze se mi tam vykadi a vycura a hektolitr vody v haji pak
![]()
- Citovat
- Upravit
děti ve vodě většinou nekadí, počurat se může
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když koupíš pleny neoprenové, tak je máš než z toho vyroste. Méně tekutý bobek to udrží. Když koupíš ty balíky z drogerie, tak je každá plenka na jedno použití. Víceméně to je totiž to stejné co obyčejná plena, akorát bez těch granulí co běžně nasávají tekutinu. Prostě ti jen zadrží pevnou složku, vodu plně projde skrze plenu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tevl píše: Více
Já vždy jednorázovou vyhazovala, ale někde jsem našla, že ji někdo vymačká a necha uschnout. A přijde mi to logické, že by to třeba 2-3 koupání dalo, že je to jiný princip, než ty běžné co se nacucají.
- Citovat
- Upravit
Jako asi jo. Jen nevím, jak budou „pevné“. Mám pocit, že to celkem povolí a nebude tolik držet kolem nožiček.
A ještě k tomu kadění. Moc často se to prý neděje, tvrdilo mi několik cvičitelek, každopádně téměř tříletá chodí od 5m a za tu domů máme zkušenost že 3× se někdo vykadil. Všechny teda až po roce, ty miminka to asi nedělají. ![]()
Je to vopruz, protože v ten moment hned končí hodina a všichni musí z bazénu ven a zapíná se nějaká extra filtrace.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tevl a jeste dotaz - takze lepsi koupit neoprenove dlouhodobe nez ty jednorazove koupaci, kvuli lepsimu zadrzeni?
- Citovat
- Upravit
ani ne, ale kdyz si matka hned nevsimne a necha dite rachat ve vode, tak diky rozpustnosti to pak zacne unikat. Zazili jsme ted 2× v Rakousku v bazenech. Jednou i v Praze, kde matka o hov vedela, ale jen prohlasila at si jeste pohraje a pak pujdou. No zaspinilo to cely bazenek a museli ho zavrit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Od kdy je OK koupat miminko v bazenu? Myslim i venkovni verejny, pripadne i vlastni… mame doma takovy ten vetsi nafukovaci, davame do toho nejake chlorovane tablety, tak nevim… bohuzel voda bez toho je po psr dnech fakt hnusna, to je vic skody, nez s chemii…
miminku jsou 3,5 mesice… diky za rady!
Jo a co koupaci plenky, jake mate zkusenosti, fakt jsou nepropustne? Jak funguji, jsou vlastne jednorazove nebo opakovane?