Mimi hubne

2
9.8.11 07:57

Mimi nám hubne :-(

Zdravím,
naše mimi má 5 měsíců, včera jsme dostali váhu a po zvážení z hrůzou zjistili, že má nižší váhu než měla ve třech měsících. Plně kojím, myslela sem, že vše OK, sice je hubenější, ale roste a po kojení je spokojená. Porodní váha byla 3,9 kg, od začátku přibírala málo, ale doktorka vždy, že je to dobrý. Ve 3 měs. naposledy u Dr. měla 5,5 kg, pak až včera jsme doma zvážili a má 5,3 kg. Takže za ty dva měsíce nic nepřibrala, naopak ještě zhubla. Vážila sem ji teď před a po kojení a vypije si jen 50 ml a víc už nechce.
Doktorka má teď dovču, musíme počkat do příštího týdne, tak se chci zeptat co vy na to?
Díky za rady a zkušenosti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
134
9.8.11 08:04

Ahojky a nemůže to být spíš jen rozdíl vah ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
9.8.11 08:08
Petusii píše:
Ahojky a nemůže to být spíš jen rozdíl vah ?

Taky nás napadlo, ale i kdyby, tak stejně ten rozdíl by nebyl tak velký. I kdyby měla stejnou váhu, tak za dva měsíce nic nepřibrat :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
9.8.11 08:10

Zkus vážit na ní každý den a jestli na ni bude přibírat tak je vše O.K a u Dr. bude mít váhu v pořádku :wink: Také měl prcek doma a u Dr. vahu jinou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
641
9.8.11 08:10

odporucam odvazit na nejakej dalsej vahe…5.3kg na 5-mesacne babo pri takej porodnej hmotnosti je malo, a to nehovorim uz ani o tych 50ml mlieka…dufam, ze je to vadnou vahou :palec:

Příspěvek upraven 09.08.11 v 10:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1175
9.8.11 08:12

No na váhách může být rozdíl i 1Kg obzvlášť na těch digitálních

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
9.8.11 08:13

Nám se stalo přesně v té době to samé, mezi čtvrtýma pátým měsícem nic nepřibrala a začala hubnout. LAe byla teda u toho i protivná, často chtěla pít, v noci se budila. Tak jsem pak musela začít přikrmovat, vždy jsem nakojila a pak ještě dala trochu UM a hned se to spravilo a byla zase hodné a nehubené mimi (koukali jí už i žebra). Ale to asi nebude váš případ, když je jinak spokojená :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
9.8.11 09:04

Ahoj-já tedy nevím,ale za dva měsíce nepřibrat ani deko a naopak ubrat-pádila bych k doktorce-i třeba k zástupu-mají tam taky váhu a hned by se vidělo,jestli ta tvoje váží špatně.Je to divné a ještě jak píšeš,že pije málo-raději bych fakt šla k lékaři.Ale přijde mi,že máte spíše vadnou váhu-ale stejně bych hned šla-jistota je jistota

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
9.8.11 09:38
Minutet píše:
Ahoj-já tedy nevím,ale za dva měsíce nepřibrat ani deko a naopak ubrat-pádila bych k doktorce-i třeba k zástupu-mají tam taky váhu a hned by se vidělo,jestli ta tvoje váží špatně.Je to divné a ještě jak píšeš,že pije málo-raději bych fakt šla k lékaři.Ale přijde mi,že máte spíše vadnou váhu-ale stejně bych hned šla-jistota je jistota

Jenže jestli je malá jinak v pořádku a neukazuje žádné známky toho že by ji něco bylo,třeba že by plakala a byla hladová tak si myslím že je to k ničemu.Nevím no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3054
9.8.11 09:46

Mě malej taky nepřibíral a byl spokojený, usměvavý, neplačící miminko, jen prostě hodně hubenej. Po 4dnech na UM přibral 290g, předtím měl max.370g za 4týdny!!!A to jsem v ordinaci i kojila-nasosal i 80ml, ale prostě moje mlíko asi není výživný. Udělali stěry, odběry, sono bříška-vše OK…doktorka mi řikala, že nemusí plakat, že má hlad, že ne každý dítě řve hlady… :nevim: Já bych asi šla k doktorovi…mě nevadilo, že je hubenej, ale to, že potřebuje k vývinu živiny a těch se mu evidentně ode mě nedostávalo, tak aby pak neměl problémy… :nevim: Vyčítala bych si to celej život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
19.4.18 15:26

Ahoj maminky,
máte některá zkušenost s tím, že by vám mimi ubralo výrazně na váze při průjmu? Malej (4 měsíce) měl přes víkend průjem (nic drastickýho, že by to z něj lítalo každou chvíli), byl protivnej a nechtěl moc jíst. Průjem se srovnal, ale stejně jsme v pondělí byli pro jistotu u doktorky. Bříško je v pořádku, ale zhubnul 300 g za 14 dní, což se doktorce moc nelíbilo (mě tedy také ne) a příští týden máme jít na převážení. Malej je už skoro od začátku na UM, snažím se do něj nacpat co nejvíc, ale jemu se moc nechce.
Máte někdo podobnou zkušenost? Za jak dlouho se vám dítko zase srovnalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
802
19.4.18 15:58

Ahoj, nevím, zda ti tyto informace pomohou.
Můj syn měl 10 měsíců a při měsíční kontrole zhubnul 100g. A to jsem ho kojila úplně běžně, a žádný průjem neměl. Takže při průjmu mi to příjde ještě v normě. Samozřejmě, že tvůj malej je zase menší, takže nevím. Kolik váží teď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
19.4.18 17:18
@Makito píše:
Ahoj, nevím, zda ti tyto informace pomohou.
Můj syn měl 10 měsíců a při měsíční kontrole zhubnul 100g. A to jsem ho kojila úplně běžně, a žádný průjem neměl. Takže při průjmu mi to příjde ještě v normě. Samozřejmě, že tvůj malej je zase menší, takže nevím. Kolik váží teď?

Teď má 6350 g. Není to málo, po zavedení UM přibíral krásně, Dr. to komentovala, že prý vydá za 1.5 miminka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
19.4.18 18:54

@Sandra.F a neporostl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
19.4.18 19:42
@bublinek píše:
@Sandra.F a neporostl?

Za těch 14 dní ne. Každopádně mě teď večer málem snědl i s lahvičkou, tak snad bude brzy lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová