Nechce UM v 16ti měsících

Caty
8.8.11 19:08

Nechce UM v 16ti měsících

Ahoj holky, potřebuji radu. Malá mi odmítá UM. Jakékoli. Zkoušela jsem Nutrilon, Nestlé, Hami, Sunar,přisladit trochou medu, kakaa, ale nic, prostě. Lokne a jak zjistí, že je to mléko už to nechce. Do kdy musí dítě mít UM? Já bych byla samozřejmě ráda, aby ho pila, ale lít to do ní násilím nebudu. Denně má jogurt a k večeři mléčnou kaši.Máte nějaké vytipované UM? které vám dítko pilo, ikdyž jiné ne? Nebo co ještě zařadit do jídelníčku,a by to pokrylo vše co UM dává?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
8.8.11 19:13

Ahoj. Starší UM nepila vůbec (byla ale do 2 let kojená a hodně jedla kaše, jogurty a sýry), u mladší jsem zkusila Babylove a hned jsem se trefila.

Myslím, že máš dvě možnosti - zkoušet další značky nebo se smířit s tím, že UM pít nebude a nahradíte to jinými mléčnými výrobky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
8.8.11 19:17

hkac: Dávám jí každý den jogurt, někdy sní dva a večer kašiřku mléčnou. Plus někdy dávám i měkký sýr nebo bramborovou kaši a přidávám UM do jídla, cca 2 odměrky, ale to prý nepokryje denní potřebu, co musí mít a proto je nemocná. Proto to zjištuji, co ještě udělat proto aby nemocná nebyla a UM jsem do ní dostala. Kojila jsem bohužel jen do 4 měsíců a pak měla UM plně. Do roka nebyl problém, ale pak postupně odmítala a ted už ho nechce. Vypije max 90ml a to ještě mám štěstí, jinak ho odmítá absolutně.Jogurty, ovoce a zeleninu či jídlo jí prý nenahrádí všechny ty vitamíny, minerály a vše co UM dodává a potřebuje. Tak nevím, jsem z toho neštastná. Chci pro ní to nejlepší, ale jak ho do ní dostat mi už mamka neřekn. Tak prý přimíchávat do jídla. Má to cenu?

• Citovat
  • Upravit
20557
8.8.11 19:17

Naše holky taky všechna mléka odmítají, jediné které jim chutná je Babylove z DM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
8.8.11 19:20

v 16 měsících bych UM už tolik neřešila. Prcek mi ho nepije už pomalu od 8 měsíců a musela jsem se s tim smířit. Ale Sunar kupuju stále a dělám mu na svačinu 200ml Sunaru a zahustim nemléčnou ovocnou kaší. Ráno má jogurt a k večeři mléčnou kaši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
8.8.11 19:23

Caty, jestli jí kašičky, tak těmi UM nahradíš. A co zkusit „vařit“ kašičky z UM? Já to občas taky udělám. Buď nemléčnou instantní kaši do našeho UM nebo uvařím jáhly, krupici atp ve vodě (míň než bych dala mléka) a pak rozmíchám v UM (abych UM nevařila).

Anežka od těch 2 let, co jsem přestala kojit, nepije mlíko žádné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
8.8.11 19:26

hkac, někdy jí přidávám UM do jogurtu, přesnídávky, i kašičky. Jenže je problém, že ona prostě nejrači ovoce a zeleninu a jídla jako takového moc nesní, ale jak kdy. UM přidávám i do kašičky, někdy sní celou dávku, jindy ne no. Nevím, jak podpořit chut k jídlu.

• Citovat
  • Upravit
35545
8.8.11 19:29

Taky bych už tolik neřešila a obyč plnotučné jsi zkoušela? nebo kefír? některé děti ho nepijí vůbec. Jak je nemocná? to ti někdo řekl, že z nedostatku mléka? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
8.8.11 19:39

kožíše, kefír jsem nezkoušela, zkusím. Mléko kravské moc nezasátávm do třech let. Není dobré moc ani pro dospělé.
No, malá byla ted častěji nemocná, angína s ATB a měsíc na to opět horečky, častěji má rýmu a pokašlává. Jo, prý nemá žádnou imnityu, když nemá UM, z čeho tu imunitu má brát. Z normálního jídla ne a jogurt denně a kašička nestačí. Jídlo jí nepokryje to co UM. Tak mi to tak nějak moje mamka řekla no, trochu víc jsme se kvůli tomu nepohodly a tak zjištuju jak moc je to UM pro ní ještě důležité a jak moc jsem to zanedbala.

• Citovat
  • Upravit
10848
8.8.11 19:41

Caty - a kravské plnotučné jsi zkoušela? vím, že v ČR se víc traduje názor, že UM do dvou let (spíš bych řekla, že je to výborně vychytaná reklama výrobců UM), ale celosvětově se považuje UM do 1 roka za OK a pak už je to šumák. zkusila bych kvalitní kravské (ne krabicový trvanlivý pochipitelně :) ) a když ani to ne, tak ty jogurty atd co jsi psala bude stačit.

pa
har.

edit: jsi men předběhla s příspěvkem, když nechceš dávat kravské, tka jinou radu nemám… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
8.8.11 19:44

Syn se odstavil od kojení v 11 měsících sám a od té doby nepije ani UM,zvedá se mu žaludek a nepozře ho, takže od 11-ti měsíců je na mléčných kaších, jogurtech a sýrech.Lékařka mi doporučila ani mu mléko nedávat, protože trpí na bronchitidy(bacily nosí dcera ze školky)a mléko je silně zahleňující.
Pokud ho nechce, určitě se neděje nic hrozného a pokud jí jinak pestrou stravu,tak je to vpohodě.Zkusila bych ho na čas vysadit a zkusit podat znovu. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty

jo, ale nemocná byla až po očku. DOstala třetí dávku hexa, týden na to angína a měsíc na to další viroza nebo co to bylo. Do té doby byla půl roku vpohodě. Jen po druhé dávce hexa byla taky nemocná a skončila opět na ATB. Jinak je zdravá, jen po očku vždy hapruje. Ale očko tu nechci řešit.

• Citovat
  • Upravit
35545

Hm, tak já téměř do roka kojila, pak chytl zánět nosohltanu a první atb. Nechtěl nic, za 14dní začal pít dvakrát denně UM, má jogurt, něco tvarohového, kaši. V červnu kašel jak tuberák, zvládli jsme bez atb, ale stálo to za to. Teď pro změnu týden horeček od 38-40 a plnou pusu aftů. Takže mamince řekni, že to takhle nefunguje, když to mléko nechce, tak ho nechce. Jinak jsem koupila v lékárně nějaké multivitamíny, je to lžička denně a můžou děti od jednoho roku, sice tomu také dvakrát nevěřím, ale čeká nás ještě Priorix, takže potřebuji, aby nějako posílil po téhle „anabázi“ :zed: I když to zkusím odložit :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
8.8.11 19:45
Caty píše:
jo, ale nemocná byla až po očku. DOstala třetí dávku hexa, týden na to angína a měsíc na to další viroza nebo co to bylo. Do té doby byla půl roku vpohodě. Jen po druhé dávce hexa byla taky nemocná a skončila opět na ATB. Jinak je zdravá, jen po očku vždy hapruje. Ale očko tu nechci řešit.

Bingo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
8.8.11 19:46

harpyje, obyč mléko atyk nechtěla. Teda mamka jí ho udělala s medem a vypila ho, ale sladký jak cecek a navíc jí med dávám do čajíku a kravské mléko nechci dávat. Já mam ABKM,sice ne silnou , ale mám a nechci jí to nějak vypěstovat.
Brokoli: Sanžím se jí dávat pestrou stravu, ale bohužel moc jíst nechce, někdy, někdy zase jo no.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová