Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, malému budou 26.1. 4 měsíce.
Od začátku druhého měsíce je dokmován Nutrilonem 1, nepřibíral, asi málo mat. mléka.
Vždy pil tak cca 60 ml. Pokud jsme mu dali pouze Nutilon vypil vždy 120 ml, pěkně mu to sedlo neblinkal, z toho jsme usoudili, že teda pije tak cca 60 ml ode mne + ten dokrm 60 ml.
Porodní váha 3700 kg, včera ho u doktorky vážili má 6200 kg.
Nárazově se stávalo, že nechtěl dokrm, nebo vypil třeba jen 30ml, ale bylo to jen občas…
Posledních 14 dní, začal odmítat postupně umělé mléko úplně, předevčírem vypil za celý den pouze 60 ml, včera 30 ml, pije pouze z prsa. Za těch 14 dní přibral 220 g.
Prsa mi nalitější teda nepřídou, jinak se chová normálně… Nenapadá vás co se děje?
To je jednoduché, dokrm nenabízej a zkus jenom kojit, třeba mu to stačí ![]()
@hanula23 pokud pije z prsa, zkusila bych to bez UM. myslím, že přírůstek 220g je ve 4 M adekvátní, třeba si uvědomil, že MM je chutnější
pokud nevypadá hladově, tak bych za to kojení zabojovala. Co se týče nalití prsou, tak to vůbec o ničem nesvědčí… tím se neřiď. ![]()
@hanula23 Je možně, že dostatečně zesílil a zefektivnil sání, že si požadované množství vytáhne z prsu. Zkusila bych jen kojit a převážila za týden nebo 14 dní.
@hanula23 píše:
Ahoj, malému budou 26.1. 4 měsíce.
Od začátku druhého měsíce je dokmován Nutrilonem 1, nepřibíral, asi málo mat. mléka.
Vždy pil tak cca 60 ml. Pokud jsme mu dali pouze Nutilon vypil vždy 120 ml, pěkně mu to sedlo neblinkal, z toho jsme usoudili, že teda pije tak cca 60 ml ode mne + ten dokrm 60 ml.Porodní váha 3700 kg, včera ho u doktorky vážili má 6200 kg.
Nárazově se stávalo, že nechtěl dokrm, nebo vypil třeba jen 30ml, ale bylo to jen občas…
Prsa mi nalitější teda nepřídou, jinak se chová normálně… Nenapadá vás co se děje?
Posledních 14 dní, začal odmítat postupně umělé mléko úplně, předevčírem vypil za celý den pouze 60 ml, včera 30 ml, pije pouze z prsa. Za těch 14 dní přibral 220 g.
Neo se zeptej doktorky zda mu nemůžeš dát klasicky už příkrm, myslím si, pokud už mu bylo 4 mesíce že bys mohla dát příkrm a to zeleninku
MM jsem sice nikdy nezkoušela, ale Nutrilon jo
a počítám, že všechno chutná líp ![]()
Já třeba ujížděla na Sunaru, než jsem udělala malému mlíko, tak jsem snědla 3-4 odměrky ![]()
@Zuzanice011 píše:Že jo
@pepřenka![]()
Taky dokrmuju a Sunar je prostě mňamka
A jak víš, kolik vypije z prsa?
Pokud nemá hlad a je v pohodě, dokrm nechce, tak mu ho nedávej. Přibírá v pohodě.