12denní a problémy s přisátím

15.1.14 13:20

12denní a problémy s přisátím

Ahojte..

mám krásnýho, 12denního broučka :) od začátku se krásně přisál a pil, jen jeden den v porodnici (2 den života) měl trochu problémy s přisátím, ale to bylo asi u dvou kojení, pak to šlo zase krásně.

Ale před dvěma dny, najednou zase začal mít problémy se přisát. Pláče, otevírá pusinku, jakmile mu dám prso, tak se začne kroutit, máchat ručkama, prs stiskne, ale jen na chvilku. Většinou ho vezmu do náruče, uklidním a zkoušíme znovu. Nakonec se to vždy podaří, ale jsou to velké boje. Kojit chci!!! jen nevím jak mimiškovi pomoct, aby mu to přisátí šlo lépe. Interval krmení se pořád mění, byl dvě hodiny, ted mi přijde, že začíná chtít delší - spíše 3-4 hodiny. Občas se mi stane, že ho po třech hodinách vzbudím a prs nechce vůbec :( tak ho nechám zase spát. Dnes jsme měli jeden interval 5 hodin, to už jsem mu prso vyloženě vnutila, aby nebyl hladný.

Jinak saje moc pěkně, jen to přisátí se nám zničeho nic nedaří. Poradí některá maminka, jak na to? Střídáme dvě různé polohy, v obou je to totéž. děkuji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31429
15.1.14 13:28

@hančí juice já mám holčičku o tři dny starší a taky se špatně přisává-naštěstí teda jen na jednu stranu, druhou chytá bez problémů. Většinou je na vině hůř tvarovaná nebo vytažitelná bradavka, s tím se toho moc nenadělá, snad nějaký formovače leda. Takže kojím přes klobouček, ono se to sice moc nedoporučuje, ale jestli se nemá napít vůbec, tak je jasný, co si vyberu :nevim: Spoléhám na to, že až trochu zesílí, tak to půjde i samo, málokdy je to ideální a většina lidí co znám, tak se (i přes katastrofické scénáře z laktačních lig, jak se u kloboučku ztratí mlíko nebo se dítě odnaučí sát úplně) nakonec skutečně dítě chytlo i bez.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1419
15.1.14 13:40

@elanaa :palec: pres kloboucek jsem kojila skoro pres mesic. Davali mi ho uz v porodce kvuli vpacenym bradavkam. Pak jsem jednou na kloboucek zapomnela a mala se v klidu prisala. A uz nam je pul roku a kojime bez kloboucku uplne v klidu ;) @hančí juice bohuzel neporadim… :think: mela jsem to ze zacatku obdobne.. ted zase nedava pozor pri kojeni, protoze okoli je zajimavejsi :D drzim palce at se to brzy zlepsi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5459
15.1.14 13:49

Moje děti se kroutily u kojení a bylo to tím, že je bolelo bříško, jakmile začaly jíst, rozhýbaly se střeva a už to jelo, někdy pomohlo, když jsem před kojením pořádně zacvičila s nožkami a pomasírovala bříško. a malej, ten měl problém se přisát, odstříkavala jsem cca dva měsíce, pak jsem znovu zkusila přiložit, byl už větší a šlo mu to krásně. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.1.14 13:50

No já bych neřekla, že je problém v bradavkách..do ted to šlo perfektně, spíš je malej nervozní, nebo to chce hned a nedaří se mu to, tak se vzteká a tím to zhoršuje.. už mě i napadlo, jestli prostě nechce delší intervaly, že to holt má jeden den po dvou hodinách, jinej zase po 4.. ale zase pak mám prsa už tvrdá a to prej přisátí nepomáhá, naopak je to problematičtější. Dnes jsem si koupila odsávačku, tak chci zkusit trochu napřed odsát, aby prso změklo.. snad pomůže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
15.1.14 14:06

@hančí juice achujky mam stejny problem…taky se mi kolikrat odtrhava od bradavky a nechce se prisat a rve…a dost se kolikrat i krouti…ale myslim si ze to bude tim ze ji boli brisko…hold bojujem ale vzdy se zadari a nakojime…sama nevim co poradit…mozna jak psala slecna karmenjesie zkusit zacvicit a promasirovat prisko ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
15.1.14 14:15

Nečetla jsem diskusi, ale zkusila bych nejdříve prso před kojením pořádně nahřát horkou vodou. Třeba máš horší spouštění a horká voda tomu pomůže :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.1.14 14:16

No bolavé bříško mě taky napadlo..ale myslela jsem, že by křičel moc, nepřetržitě.. máme doma od doktorky Espumisan kapky, pro všechny případy..zkusím mu to dát a uvidíme..třeba se to zlepší..cvičení a masáž zkusíme taky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
15.1.14 14:21

@hančí juice jedno je pravda ze babicka nam taky koupila ty kapicky espumisan…a kdyz jsme je davali bylo to lepsi ;) jenze pan doktor rikal ze to nerad vidi takovu chemii davat miminkum tak jsem je prestala davat…ale asi zpatky zacnem pzt snima to je lepsi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.1.14 14:24

@LayLi no nám je doktorka přímo předepsala, že kdyby nás to začalo trápit, tak at máme něco doma.. jen nevím jak mu mám dát těch deset kapek, když jsem ráda, že mu dám jednu kapku vitamínu D :) trochu se mi u toho kroutí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
15.1.14 14:39

@hančí juice
a dáváš dudlík? Protože dudlík dovede u některých dětí právě tyto ptoblémy způsobit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
15.1.14 14:43

@hančí juice hele my taky bojujem s tim nakapanim…ja vzdycky maly vezmu pusinku a musim ji naspulit a kapat je to boj :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
15.1.14 14:45

@Menkalka my dudlik davame…ale mala ho nechce..vyplivuje ho a i tak mame problemy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
15.1.14 14:46

Jinak holky my kapeme do odstříkaného mm na lžičce. Malý se tak krásně naučil na lžičku už od miminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
15.1.14 14:55

@LayLi můžeš kapat na prso přímo, olízne si to.

@hančí juice možná má ještě trošku problém - neví přesně jak na to, může mít i anatomický problém - uzdičku pod jazykem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová