Mimi se neudrželo?

Anonymní
12.9.11 08:18

Mimi se neudrželo?

Ahoj holky,

první // jsem objevila 29.8. od té doby jsme testovala ob den(mamatest z ranní moči), abych se ujistila, že čárka sílí..ještě minulý pátek byla testovací čárka silnější než kontrolní, ale včera a dneska už jsou obě čárky jen stejně silné… jsem z toho moc smutná, mám strach, že se mimi neudrželo :-( říkala jsem si, že bych si zaběhla k dr., ale stejně bych se k němu dostala až ve čtvrtek, protože nemůžu odejít z práce a hlavně jestli se mimi opravdu neudrželo, tak dr. s tím už nic neudělá :-(
Vím, že mi nezbývá nic jiného než čekat, na kotrolu jsem objednaná na 22.9… nemáte některá zkušenost, že ikdyž čárka trochu zesvětlila tak to stejně mělo dobrý konec??

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
369
12.9.11 08:26

ahoj, nemusí to vôbec znamenať, že sa mimi neudržalo. Tie testy slúžia na potvrdenie tehotenstva v rannom štádiu, merajú hladinu hormónu hcg, ktorý na začiatku vylučuje „žlté teliesko“ z ktorého je vyživované embrio v počiatočnej fáze. Neskôr túto funkciu preberá placenta a hladina hcg klesá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
12.9.11 08:27

..

Příspěvek upraven 12.09.11 v 19:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
535
12.9.11 08:27
Bodka70 píše:
ahoj, nemusí to vôbec znamenať, že sa mimi neudržalo. Tie testy slúžia na potvrdenie tehotenstva v rannom štádiu, merajú hladinu hormónu hcg, ktorý na začiatku vylučuje „žlté teliesko“ z ktorého je vyživované embrio v počiatočnej fáze. Neskôr túto funkciu preberá placenta a hladina hcg klesá.

Asi tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
12.9.11 08:37

no já si myslím že každý test má jiné množství barvy a prostě uplně stejné fakt být nemusí ikdyž je to stejná značka.jasně jak by byla ta čárka už o dost slabší tak to by něco znamenalo ale podle toho co popisuješ bych opravdu byla v klidu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
12.9.11 08:42

a placenta funkci určitě přebírá ale to určo není ještě tvůj případ.tvoje hcg takto na začátku musí ještě stoupat ale jak píšu nepatrná změna fakt nic neznamená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
12.9.11 09:04

ono v podstate hcg má najvyššiu hladinu v 7 až 12 týždni tehotenstva, s individuálnymi rozdielmi samozrejme, v tom 7-9 týždni by to malo byť najvyššie. Predpokladám, ale to sú len dohady, že anonymná si robila prvý test v čase pár dní po vynechaní menštruácie, takže to mohla byť v nejakom 5-6 tt a teraz môže byť v nejakom 7-8 tt, možno v 9 tt (v závislosti, aký pravidelný a dlhý má menštruačný cyklus a ovuláciu). Takže to už by sa jej mohla hladina hcg ustaľovať.
Ale celkove si myslím, že to s tými testami netreba preháňať, človek potom zbytočne vyšiluje a stresuje sa, to tehotenstvu určite neprospieva, veď napokon tie prvé týždne aj tak nemôžeme veľmi ovplyvniť, že čo sa stane. Všetko bude tak, ako má byť, bábo je buď v poriadku a udrží sa, alebo nie a s najväčšou pravdepodobnosťou to potom nevyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
12.9.11 09:05

to ano, ale až ve třetím měsíci do té doby hladina HCG stále roste.
Navíc myslím, že tvé předpoklady jsou mylné, kdyby totiž byla v 8.-9.týdnu, šla by prostě na ultrazvuk, tam už by doktor viděl embryo se srdeční akcí. Je v začátku a tam HCG prostě musí růst. Testovala okolo menstruace 29.8. teď plus dva týdny, je někde kolem 6. týdne.

Pro zakladatelku, raději přestaň testovat, takový test už nemá žádnou výpovědní hodnotu.

Bodka70 píše:
ahoj, nemusí to vôbec znamenať, že sa mimi neudržalo. Tie testy slúžia na potvrdenie tehotenstva v rannom štádiu, merajú hladinu hormónu hcg, ktorý na začiatku vylučuje „žlté teliesko“ z ktorého je vyživované embrio v počiatočnej fáze. Neskôr túto funkciu preberá placenta a hladina hcg klesá.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
12.9.11 09:12

terinka

ja som pri prvom tehotenstve mi už v druhom mesiaci čiarka zoslabla (robila som si ale len 2. test, nie pomaly každý deň ako zakladateľka) a tehotenstvo sa udržalo, narodila sa mi krásne zdravé dievčatko.

Pri 2. tehotenstve som si kontrolný test nerobila, takže neviem, ako by dopadol, tiež z toho bolo zdravé dievčatko.

Pri 3. tehotenstve som v 9tt tehotenstva čiarka zoslabla a bol z toho potrat.

Takže tak, je to individuálne, môže to niečo znamenať a nemusí, radšej sa už netestovať a nestresovať a počkať si na vyšetrenie u lekára.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
12.9.11 09:17

ale je fakt že nechápu proč se některé holky tolik testují :nevim: nad tím mi fakt rozum stojí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
12.9.11 09:17

terinka

no ja som usudzovala podľa seba, ja som si prvý test urobila až po týždni meškania menštruácie :wink: , t.j. v 5tt, navyše nie každý otehotnie uprostred menštruačného cyklu, niekto aj v čase menštruácie či tesne po nej, takže často sa potom tt musí spresňovať.
Ale ako hovorím sú to len dohady, odpoveď dá len lekárske vyšetrenie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.9.11 09:19

Ano jsem teprve na začátku těhu, dnes podle MS 5tt+5

• Citovat
  • Upravit
20885
12.9.11 09:22

tak to jsi asi těžko před 2 týdny objevila 2 čárky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
12.9.11 09:25

takže to by ti malo ešte hcg stúpať. Ale fakt, nestresuj sa, počkaj si na vyšetrenie, bábu ďalšími testami aj tak nepomôžeš. Môže to byť hocičo, aj chyba pri testovaní, či chybný test.
Viem že sa to ľahko hovorí, ale tie testy niekedy narobia viac škody ako úžitku, niekedy neboli také možnosti, aj testy boli drahšie, tak mamičky boli vo väčšom kľude, proste to neriešili a čakali, ako všetko dopadne.
opatruj sa, držím palce, nech ti to dobre dopadne. B.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
12.9.11 09:31
Bajča píše:
tak to jsi asi těžko před 2 týdny objevila 2 čárky :roll:

Proč ne? Já měla 3+4

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek