mimi u nás v posteli

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8
28.1.06 13:44

mimi u nás v posteli

Ahojte. chci se poradit a poptat jaké máte zkušenosti. Mám 4měs. miminko a v postýlce spal asi 4 týdny. Pro mě to bylo utrpení, jelikož kojím po 2hod a navíc trpí prdíky a pomůže mu i pohlazení a přestane kňourat. Takže spí u nás v posteli, oba jsme spokojení, tím víc že už nemusíme v noci přebalovat. Stále kojíme po 2hod, i když 1 interval má i delší. Moje matka mě pořád říká jak je to špatně a jak má spát v postýlce. Chtěla bych vědět jak to dělají ostatní maminky a jestli mají zkušenosti s odnaučením- zatím si to představuji tak, že s koncem nočního kojení půjde do postýlky.
Před den vydrží v postýlce tak 3 hodiny, jinak brečí a zklidní se až když je se mnou, můžu si číst, žehlit atd, ale musí na mě vidět . Pletu si na sebe bič, nebo ne ? díky kaca

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
184
28.1.06 14:14

Ahoj,
my jsme Prcíka měli taky v posteli (kojení každou hoďku a třičtvtě) a když jsme ho pak učili na postýlku, tak to šlo v pohodě. Občas mrčel, že chce za náma, tak jsme ho zase vzali a když neprotestoval, nechali jsme ho spinkat samotného. Já - být tebou, tak to neřeším, nemá cenu to nějak lámat přes koleno. Až to bude pro Vás nepohodlné, uvidíš, že to půjde samo. Jo a naše mamky mají vždycky chytřejší hlavy :P Měj se hezky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
28.1.06 14:36

Ahoj, nečetla jsem předchozí komentáře, ale už tady pár takových diskusí bylo a vždy se to zvrhlo ve dva tábory-pro a proti společnému spaní:)) Takže Ti napíšu, že ze stejných důvodů (kojení po hodině až dvou) skončil také u nás Vítek cca od 3 týdnů v posteli s námi, pro mě to bylo úžasné, neb jsem kojila v polospánku a nemusela pořád vstávat a ukládat ho. Navíc jeho blízkost jsem cítila jako silnou potřebu, měla jsem přehled, že dýchá a je v bezpečí:) Samozřejmě je to ale za cenu určité mé nepohodlnosti, neboť se nemůžu převalovat tak jak bych chtěla. Ale nyní to pokročilo tak, že v 8 měsících Vítek spí převážně ve své postýlce, neb začal hrozně kopat a cestovat a budili jsme se navzájem. Šlo to naprosto nenásilně tak jak rostl a podmínky se měnily. Takže cca od 4 měsíců usíná sám v postýlce, první kojení je vsedě a zpět je uložen do svého a pak jak kdy. Když se mi v noci chce, opět kojím vsedě a ukládám zpět, někdy jsem grogy a automaticky si malého beru k sobě a kojím vleže a usínám dřív než on:) A poslední dobou, musím to zaklepat, se budí čím dál méně a opravdu je lepší, pokud ho přendám, protože se nebudíme vzájemně.
Takže má rada zní dělat tak, jak to vyhovuje Tobě a intuitivně:))
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
28.1.06 14:42

:D Ahoj Kači,
malý s náma taky ze stejného důvodu spával v posteli, byli jsme spokojení, malý i lépe spinkal.Teď sice nekojím, malého uspíme a dáme do postýlky a když se v noci vzbudí 8O , tak si ho zase přendáme k sobě.Dneska ale poprvé spal celou noc sám v postýlce a musím říct, že jsme se s manželem pořád budili a kontrolovali jestli dýchá :o .Zkrátka si nevybereš.Myslím, že by jsi měla hlavně dělat věci tak jak cítíš, že chceš, je to tvoje děťátko.Myslím, že ještě jednou na to budem s láskou vzpomínat, jak jsme se k těm drobečkům mohly tulit…Takže „dobré rady“ ber s rezervou :P .Užívej si to a nestresuj se 8O Zdravím Justula

• Citovat
  • Upravit
273
28.1.06 15:27

Ahoj,
já mám téměř 10ti měsíční dcerku a dodneška s námi občas spí. Jenom s námi spala do cca 4 měsíců, pak jsme se už budily navzájem a navíc už prospala celou noc. Postýlce jsem pak sundala bočnici a přirazila ji k naší posteli, takže spíme spolu, ale každá ve svém. Noční kojení se tu a tam ještě odehrává, ale za mého částečného bezvědomí :D

Na maminku nedej, udělej to tak, abyste byli vy dva spokojení a odpočatí. Ze svého okolí vím, že to takhle dělaly všechny moje kamarádky.
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mia
28.1.06 15:43

Zdravím,
Max spí dosud v naší posteli, přišlo mi to praktičtější a přirozenější. Teď už kojím jen třikrát, na noc přendám ho do postýlky a když se vzbudí, kňourne. Zkusím mu napít nedat, ale jde k nám, když usne dřív než já, dám ho zas do postýlky a potom se vzbudí tak dvě hodiny před vstáváním, to se i nají a ještě si pospí u nás a pak kojím jako snídani. V noci se snažím nekojit, protože se budí aby měl prso a ne z hladu, ale to až od 10-tého měs.

A řečí kolem jsem si užila a užívám dost a dost, nejvtipnější byl názor, že miminku vydýcháme kyslík :lol:

Žádný správný názor neexistuje, ať si to každý dělá, jak mu to vyhovuje

pa Mia

• Citovat
  • Upravit
367
28.1.06 18:00

Ahojky,plně souhlasím s Mia a ostatními.Našemu malýmu je skoro 11 měsíců a do 8 měsíců spával v postýlce ale pak jsem si ho párkrát vzala do postele na noční koja a začal to vyžadovat.Nám to ale vůbec nevadí,spíš naopak .Užíváme si to.Je to každého věc,ale kdo řekl,že má dítě spát v posteli???Někdo si to vymyslel,protože mu to vyhovovalo??? Vždyť všechny samice mají svá mláďata u sebe když spí,nedávají je nikam pryč a zahřívají je vlastním tělem.Toto je můj osobní názor a vím,že se to nebude všem líbit,ale nám to vyhovuje a až bude připraven spát ve své postýlce,tak bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
28.1.06 18:21

Ahojka
my bychom se vůbec nevyspali, kdybych si v noci nevzala Vojtíka k sobě :lol: . Dřív to bylo v pohodě,ale teď se Vojtík budí co chvíli a kňourá. Jak ho vezmu do postele je klid. Taky se ho snažím vracet do postýlky. Když tam nechce být, vezmu ho k sobě, když vydrží, vydrží. A Kačko, nenarodilo se Ti miminko v zíří?Zajdi k nám do diskuze, tam probíráme všechno Rodíme v září 2005. Uvítáme další maminku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
28.1.06 19:21

Tak děkuju za příspěvky, to mě potěšilo že nejsem sama a že to pak jde i odnaučit. Mně to taky moc vyhovuje a manželovi to nevadí, ale vždycky u našich to začnu řešit, když do mě mamka šije jak to není v pořádku a jak s tím musím přestat… jenže když někdy slyším co ty naše mamky s náma dělaly.. např že mě nechávala vyřvat…atd..
Nejlepší jsou ty rána, když se vzbudíme už jen my dva a já koukám jak se protahuje…vydržím i hodinu.. :D
Jsme narozený začátkem října, lezu sem občas celý těhotenství, ale až teď jsem se přihlásila, nemám počítač doma, tak se dostanu jen občas. Ale podívám se tedy na stejně stará miminka (a maminky!), dík za tip, to mě nenapadlo- jak se tam dostanu? :roll:
zdravím všechny maminky a miminka, kaca

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect