Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jen tak ze zvědavosti - zajímalo by mě, jak probíhá péče o miminka u domorodců třeba v rovníkové Africe. Snažila jsem se hledat na netu, ale nic moc jsem nenašla.
Jak dlouho tam maminky kojí? Odkdy podávají příkrmy a jaké? Je pravda, že praktikují kojení babiček?
Viděla jsem jen loni dokument o miminkách ve čtyřech různých zemích, jedno bylo někde z rovníkové Afriky, jenže v tom filmu se vůbec nemluvilo.
@Cuarentena Myslíš „Babies“? To bylo moc hezké, ale chtěla bych vidět nějaký pořádný dokument, jak to tam chodí, ty filmy o fauně jsou sice taky zajímavý, ale momentálně se moje myšlení ubírá jiným směrem, než koukat, jak loví lvi… ![]()
@Katla píše:
@Cuarentena Myslíš „Babies“? To bylo moc hezké, ale chtěla bych vidět nějaký pořádný dokument, jak to tam chodí, ty filmy o fauně jsou sice taky zajímavý, ale momentálně se moje myšlení ubírá jiným směrem, než koukat, jak loví lvi…
Už si nevzpomínám název. Bylo tam miminko z Afriky, z Mongolska, z Japonska a z USA.
@kissi jestli chceš vidět porody, najeď na čt 1, je tam dokument o porodech, je tam i afrika
porody doma, nejextrémnější případy se dostanou do špitálů, většinou to končí špatně, smrt mimča i matky.. tam neexistuje taková péče.. a teď ať přemýšlím, jak přemýšlím, tak si zaboha nemůžu vzpomenout, jak se to jmenovalo, ať sem dám odkaz.. mmnt, zkusím najít ![]()
No přítel je z Nigérie a jediné co říkal tak, že je zvykem kojit dítě do roka, že se začíná s jiným jídlem až po roce věku..pak jsou tam běžné obřízky, ale jinak to tam nemají zase tak odlišné jako tady ![]()
Probiha to tam uplne stejne jako u nas v Evrope pres 50-100 lety.
Sice nemam odpoved na tvou otazku, ale ten dokument jsem take shledla asi pred mesicem… Byl uzasny a moc me obohatil ![]()
Jinak celkem zajimavy clanek je na http://www.porodnice.cz/…e-tanzanii-0
@martina.se něco takového běželo tak týden, dva zpátky na čt2 ne?
jak tam zachraňovali to předčasně narozený miminko ty mladý holčiny, nakonec stejně umřelo. Nemocnice hrozná a to miminko bylo pod lampou v postýlce na nějaký chodbě
![]()
@K-Black přesně… to je ono, ale jak se to jmenovalo
jinak to právě byla porodnice nějaké neziskovky, říkali, že zachrání tak 1 mimino z 50ti protože u nich je zvyk rodit doma a k nim je dopraví až třeba po 2-3 dnech, kdy už jsou mimča dávno mrtvá, ženy mají třeba prasklou dělohu a pod.. právě, že v tom dokumentu přežila snad jedna… ![]()
No, představte si, jsou tam samé domarodky
, děsivá představa ![]()
@martina.se nevím jak se to jmenovalo, ani jsem to neviděla celé
ale věřím že tady se na to přijde, už tu byli rozluštěny daleko větší záhady ![]()