Miminka v Africe

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8071
19.8.13 16:41

Miminka v Africe

Jen tak ze zvědavosti - zajímalo by mě, jak probíhá péče o miminka u domorodců třeba v rovníkové Africe. Snažila jsem se hledat na netu, ale nic moc jsem nenašla.
Jak dlouho tam maminky kojí? Odkdy podávají příkrmy a jaké? Je pravda, že praktikují kojení babiček?
Viděla jsem jen loni dokument o miminkách ve čtyřech různých zemích, jedno bylo někde z rovníkové Afriky, jenže v tom filmu se vůbec nemluvilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2390
19.8.13 16:43

Také by mě tohle zajímalo a vůbec i ten porod třeba..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
19.8.13 16:46

@Cuarentena Myslíš „Babies“? To bylo moc hezké, ale chtěla bych vidět nějaký pořádný dokument, jak to tam chodí, ty filmy o fauně jsou sice taky zajímavý, ale momentálně se moje myšlení ubírá jiným směrem, než koukat, jak loví lvi… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
19.8.13 16:47
@Katla píše:
@Cuarentena Myslíš „Babies“? To bylo moc hezké, ale chtěla bych vidět nějaký pořádný dokument, jak to tam chodí, ty filmy o fauně jsou sice taky zajímavý, ale momentálně se moje myšlení ubírá jiným směrem, než koukat, jak loví lvi… :)

Už si nevzpomínám název. Bylo tam miminko z Afriky, z Mongolska, z Japonska a z USA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
19.8.13 16:48

@kissi jestli chceš vidět porody, najeď na čt 1, je tam dokument o porodech, je tam i afrika :zed: porody doma, nejextrémnější případy se dostanou do špitálů, většinou to končí špatně, smrt mimča i matky.. tam neexistuje taková péče.. a teď ať přemýšlím, jak přemýšlím, tak si zaboha nemůžu vzpomenout, jak se to jmenovalo, ať sem dám odkaz.. mmnt, zkusím najít :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
19.8.13 16:49

@Cuarentena jj, to je babies.. najdeš na youtube a pod..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2429
19.8.13 16:50

No přítel je z Nigérie a jediné co říkal tak, že je zvykem kojit dítě do roka, že se začíná s jiným jídlem až po roce věku..pak jsou tam běžné obřízky, ale jinak to tam nemají zase tak odlišné jako tady :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
19.8.13 16:50

Probiha to tam uplne stejne jako u nas v Evrope pres 50-100 lety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
19.8.13 16:51

Sice nemam odpoved na tvou otazku, ale ten dokument jsem take shledla asi pred mesicem… Byl uzasny a moc me obohatil :palec:

Jinak celkem zajimavy clanek je na http://www.porodnice.cz/…e-tanzanii-0

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236

@syselinka
rikala u domorodcu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black

@martina.se něco takového běželo tak týden, dva zpátky na čt2 ne? :think: jak tam zachraňovali to předčasně narozený miminko ty mladý holčiny, nakonec stejně umřelo. Nemocnice hrozná a to miminko bylo pod lampou v postýlce na nějaký chodbě :think: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
72725
19.8.13 16:54

@K-Black přesně… to je ono, ale jak se to jmenovalo :zed: :zed: :zed: jinak to právě byla porodnice nějaké neziskovky, říkali, že zachrání tak 1 mimino z 50ti protože u nich je zvyk rodit doma a k nim je dopraví až třeba po 2-3 dnech, kdy už jsou mimča dávno mrtvá, ženy mají třeba prasklou dělohu a pod.. právě, že v tom dokumentu přežila snad jedna… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1654
19.8.13 16:56

No, představte si, jsou tam samé domarodky :lol:, děsivá představa :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
19.8.13 16:57

@martina.se nevím jak se to jmenovalo, ani jsem to neviděla celé :zed: ale věřím že tady se na to přijde, už tu byli rozluštěny daleko větší záhady :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
72725
19.8.13 16:57

@K-Black to je fakt, tady se ví všechno, on se někdo najde :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat