Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@ricki píše:
To nebyl Masaj, ten herec. Ona sama v knize lituje, že ho nehrál pravý masaj, ale prostě jiného herce nesehnali.
Film je ale oproti knize slabý, zklamal mě. Kniha a všechny její pokračování jsou
souhlasím
mě ještě chybí dočíst ten poslední díl, ale už teď se nemůžu dočkat
čte se to samo.
@Fjodorka píše:
Je to z dokumentární série Proč chudoba?, pořád to ještě běží(kde je smajlík bijící se v prsa?)
to je přesně ono, juch
kde je smajlík, co se klaní ![]()
@ricki to je mi jasné, že to nehrál pravý masaj, ale herec..v každém případě byl k sežrání masaj nemasaj ![]()
@CokeLady
Presne tak to bylo i u nas v Evrope. Deti meli sedm a vice, neb vedeli, ze do dvou let jich tretina az polovina umira.
@Livlin -jo určitě to bylo tak nějak- první děvče se předávalo babičce od otce.
@syselinka tak film jsem bohužel neviděla, ale knížky- dosud vydané díly -mám přečtené všechny.
@ricki viď, ty knihy jsou
, já je četla během 2.těhotenství a jak tam popisovala to svoje těhotenství a mateřství a pak i porod toho mrtvého miminka jiné ženy v džípu směrem do nemocnice, tak mi vůbec nebylo dobře. ![]()
@martina.se píše:
@kissi jestli chceš vidět porody, najeď na čt 1, je tam dokument o porodech, je tam i afrikaporody doma, nejextrémnější případy se dostanou do špitálů, většinou to končí špatně, smrt mimča i matky.. tam neexistuje taková péče.. a teď ať přemýšlím, jak přemýšlím, tak si zaboha nemůžu vzpomenout, jak se to jmenovalo, ať sem dám odkaz.. mmnt, zkusím najít
Myslíš tohle? http://www.ceskatelevize.cz/…tej-na-svet/
@CokeLady -hele, tam je to zřejmě úplně jiná mentalita- sex je jen na plození dětí, nebo pro ukojení mužovy potřeby, žena nemá žádná práva- ani na to potěšení. Žádná předehra, žádná dohra… To je zrovna docela pěkně popsáno v té knížce Bílá Masajka. ![]()
Antikonc.tam neznají, je nedostupná. A to ani nemluvím o množství znásilnění a matkách kolem cca 13.let.
![]()
@Fjodorka píše:
Je to z dokumentární série Proč chudoba?, pořád to ještě běží(kde je smajlík bijící se v prsa?)
sice tu není, ale já ti hodně zatleskám ju?
a ještě kytku ![]()
@CokeLady
myslím, že zrovna v tom odkazu výše ode mě je řečeno, že je to pro ně smysl života
I když i mě to nejde na rozum přivést dítě do bídy a utrpení, ale tam je to prostě o jiné mentalitě…
Moje maminka se pred 3 dny vratila od Masaju. Maji tam mezi sebou moc pekne vztahy. Maji k sobe uctu a zeny jsou vlastne nezavisle, protoze pri svatbe dostanou 10krav, ktere k zivotu potrebuji. Porod samozrejme ne kazda prezije, kdyz se miminko nejak sprajcne, tak cisare nikdo neudela. Zena rodi v pritomnosti zen, muz ceka venku, ale slysi se a povidaj si. Po porodu vypije litr ovciho loje na posileni a procisteni. 2 mesice je jen doma s detatkem a jeji maminka, tchyne, manzel se o ni staraji. Po 2mesicich si muze chodit kolem domku, ale nikam se nevzdaluje a dalsi 2m se o ni staraji. Na deti jsou moc hodny. Vic o krmeni a kojeni nevim. Kazdopadne, mamka za nima chce zpatky aspon na nejaky cas. Moc se ji libi jejich pristup k zivotu. Maj to tam narocny, ale zijou v lasce.
Jo a taky ten masaj rikal, ze ten film Bila masajka, ci jak se to jmenuje, je pekna blbost.