Miminko 3 měsíce pláče

27
29.4.13 01:52

Miminko 3 měsíce pláče

Milé maminky, 3 a půl měsíční miminko, přes den mi doma neusne, hodně si spolu hrajeme věnuji se mu, líbí se mu to, směje se, ale pokud má vydržet samo, dlouho nevydrží, začne plakat, problém je že já potřebuji něco udělat, nestíhám si ani uvařit, jezdím na procházky dopoledne, odpoledne, mimčo spokojeně spinká přes den jen v kočárku a já jsem vyřízená, protože buď jezdím s kočárem, nebo dělám domácnost, uklízím, žehlím, peru atd, nebo si s malým hraju, přes den bych si potřebovala alespoň na chvíli odpočinout, ale to se mi nedaří, večer padám uplně vyřízená do postele celý den se nezastavím, když jedu na delší procházku, doma mi stojí práce, ještě tahám nákupy, malého do třetího patra bez výtahu, manžel pracuje do večera, je to v podstatě na mě i když manžel se taky snaží pomoc, kolikrát se stane, že večer brečím únavou, takovou únavu jsem nezažila, nevím co dělám špatně, vím že takhle to má asi hodně maminek.Krom hraní s naším milovaným synkem už nemám žádný relax, všech svých koníčků jsem se vzdala, dřív jsem hodně sportovala, ale na to teď nemám energii, nevím jestli nejít k lékaři, jestli je taková únava normální, občas mě dorazí manžel když řekne že naše mámy to měly těžší a daly to v pohodě, já už se nedokážu ani usmát, jsem pořád napružená, do toho jsme doma ještě dělaly rekonstrukci, obviňuji manžela z toho, že doma nic nefunguje tak jak bych potřebovala, nastěhovala jsem se k němu do pidi mládeneckého bytu kde není nic pode mých představ a teď se kvůli tomu hádáme. Snažím se dělat maximum pro malého, pořád řeším kojení s laktačními poradkyněmi, doma pořád uklízím ale pořád mi přijde že to doma není vidět… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29.4.13 06:23

Tak k tomu mam co rict… mela jsem to uplne stejne… mala byla na zacatku hodne a spokojene miminko, pk zacla poplakavat a stupnovlo se to az do tretiho mesice a kousek, kdy mi delala po vecerech sileny kriky a revy… porad jsem to resila, kazdej rikal no mi inka proste breci. Ale me se to enzdalo, nic jsem nestihala, nespala, nejedla, nepila a malou porad u sebe, protoze vydrzela vzhuru jen chvilku, musela hned unavou spat ale musela jsem ji pracne ukolibat na rukach a nejlepe drzet u spani ---- sileny… pak jsme se zacali s pritelem hadat, protoze jsem byla fakt k. o. Mala hezky pribirala, ale nebyla spokojene miminko, Problem byl HLAD. chtela jsemkojit tak dva tri roky, kojeni je nadherna vec a pro prtata to nejlepsi. Jenze Anetka pila jen po spani, v podstate do trech mesicu jsem nevedela kdy ma hlad a jak to dava najevo. Vecer se nenapije a pres den to crca, vecer samozrejme hladna a problem byl na svete. Nebudu popisovat neuspesnou snahu o dokrm alternativne, odstikavani a zvysovani laktace…to je na dalsi diskuzi a navic, nechci se dohadovat, jestli jsem udekala vse… malemjsem se zblaznila :-). Ted ma mala sunar, kojim v noci plus co zvladnu odstrikat a mala? Spi krasne, ji krasne, usina temer sama, je spokojena vysmata, vydrzi i dve hodiny vzhuru, je stastna a ja mam konecne cas si rano umyt zuby a uvarit obed… Kojeni jsem obrecela, smirila se s tim a uz se ani nesnazim prikladat, protoze to stejne odmita… to je muj pribeh a jsem rada, ze se to vyresilo. Drzim palce a nenabadam k nekojeni :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
29.4.13 07:39

Holka jak to čtu, tak se mi zda, ze uz jsi zralá na psychologa ono mimco to z toho ze jsi nervózní a vyčerpána cítí a pak je nervózní a nespokojené taky. Ja byt tebou, tak kašlu na domácnost a veškerou energii věnuji miminku a sobe. Místo vaření pro sebe si objednam oběd s rozvozem nebo si uvařím neco na dva dny. Můj muz ma obědy v praci, takže jeho večeře je studena co si uloví. Praní chápu, ze je nutne ale zehleni ja taky neřeším. Mám susicku tak je to raz dva a rovnou skladam. Úklid domácnosti u nás probíhá o víkendu a to uklizime oba a nákup taky uděláme přes víkend a hotovo. Priorita je spokojena maminka a miminko. Ja chodila spát s malým, ale pokud ti tvé mimi spí jen v kočárku tak to je skoda. Mozna bych to zkusila omezit na jednu procházku venku a jinak bych se snažila uspavat u prsa v posteli a zdřímnout si taky. Co zkusit nechat mimi na cely den tatkovi nebo babičce? Odstrikat mliko a jít na chvilku někde ven s kamoskou na kafe, nebo skleničku vina. Mi pomáhá i solarko a cvičeni. Třeba z toho udělat rituál, ze jednou tydne mas par hodin pro sebe. Opravdu to moc pomáhá. Držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
29.4.13 07:45

Únavu zná každá máma - je potřeba to rozvrhnout tak, abys neodpadla. Já třeba dělala to, že jakmile mimino usnulo, šla jsem si lehnout - ber to jako luxus jednoho dítěte, protože se dvěma to už nebudeš moct. A že nebylo naklizeno? No bóže, ono se to nepo… vypere pračka, usuší sušička (nebo si sežeň paní na žehlení - tu už má dneska kdekdo), nákup těžký tahat sama? A jako proč? On pan manžílek nemůže sebrat prdelku a o víkendu dojet sám na velký nákup a ty bys pak nosila přes týden jen menší nákup? Nebo se mrkni na itesco - jestli k vám nedováží, protože si pak můžeš objednat nákup na netu a oni ti ho doručí až domů - a doprava moc nestojí. Jinak, když jsem bývala utahaná, tak jsem nevařila. Stačil chleba, nebo míchaná vajíčka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
29.4.13 08:02

Ahoja, no jako bych slysela sebe pred 2 lety :lol: :lol: :lol: Ale na slovo presne… a dneska nad tim, ze jsem si tenkrat stezovala, jak mam tezkej zivot, jen valim oci ;) Hlavne si tu nenech namluvit od supermatek, ze jsi zrala na psychologa… podobne se citi s malym mimcem kazda druha maminka ;)
Se starsim jsem udelala stejnou „chybu“ a nechala ho navyknout si, spat pres den jen v kocarku… coz proste pokud nemas babicku ci alespon obcas hlidaciho manzela, nebo proste nekoho kdo si obcas pujci kocar a nebo doma pani na uklizeni, ktera ti obstara domacnost zkratka moc dobre nejde… Takze moje rada je pokusit se ditko za kazdou cenu uspat alespon 1× doma… ukojit, uhoupat, ci unosit (Nanduca a spol byli mou zachranou) nelze li jinak ale uspat a v klidu si uklidit, ci uvarit (no v klidu to asi nebude s vedomim, ze se krikloun muze kdykoliv vzbudit ale i tak).
A na zaver… spousta veci je otazkou pristupu… myslim, ze na sebe zbytecne tlacis a cekas od sebe nadlidske vykony… ja jsem nadhled ziskala az s druhym ditetem a paradoxne se az ted citim lip se dvema 8o Protoze spoustu veci proste NERESIM coz je cesta ke stesti :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kaštinka
29.4.13 08:10

@alesea Mě se osvedcilo mít díte v šátku, mohla jsem u toho dělat cokoli. S nákupem muže pomáhat muz. U nás to tak je. Muz i uklidi a uvaří, kdyz je to potreba. Spíš Tě drti nezájem Tvého muže ti umožnit, aby v bytecku po rekonstrukci fungovalo vse jak ma. Pokud Tvé díte málo, hůře spí, zda se Ti že více pláče, zvaž očkování. Odložit určitě aspoň na 10 měsíců veku dítěte. Pro sebe: více syrove zeleniny, chlorellu, mlady ječmen. Denne syrove ovoce. Můžeš i pangamin, hořec. Je toho více, co Tě postavi na nohy. Třeba kvalitni masový vývar.

• Citovat
  • Upravit
27
29.4.13 08:35

Ahoj, děkuji za příspěvky, nechci si tu nějak stěžovat, vím že opravdu spousta mamin to má daleko těžší a více dětí a musí to zvládnout. Manžel mi jídlo nosí z hospody ale to se nedá, to je buď přesolené nebo přepepřené, i salát a kvůli kojení jsem si představovala jak budu vařit výživně…i pro manžela protože když neuvařim on se obstará a dá si něco fakt šíleného nezdravého a mne to štve…Laktační poradkyně vidí problém v mléku, bylo mi doporučeno Motilium na zvýšení tvorby, že se doporučuje v krajních případech ale že u mne by neváhala.. i moje mamka říkala že doma prostě neusne že to mám těžký kor když nemáme ani balkon… ale s tím úklidem mne to štve člověk maká a není to vidět a nejraději bych se věnovala jen synovi… tlak na mně byl hned po porodu… z rodiny…pořád k nám jezdili tchánovci na návštěvu, mamina mne honila také do úklidu a já si přitom potřebovala odpočinout, malý nám v noci šest neděl nespal, poporodu v porodnici jsem se nevyspala vůbec na skoro týdením pobytu tam jsem naspala jen pár hodin a musela jsem uprosit sestry aby si malého na chvilu vzali k sobě abych se prospala ptž malý usínal ráno a to bylo vážení a procedury co ho a mně vzbudili no hrůza a nebo mě o spánek připravili návštěvy a tam to prostě už začalo ta šílená únava… jinak co jsem slyšela tak opravdu asi na UM bychom měli klid ale já jsem chtěla a chci kojit…tak nevím s tím motiliem… a hlavně nechápu co dělám špatně že prostě mám s mlékem takovej problém, ráno to ještě jde, malej pak vydrží spokojenej i tři hodinky, hraje si ale dnes v noci jsem odstříkala aby se mi zvýšila tvorba ale já mám pocit že když odstříkám mám mléka ještě míň… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.4.13 08:36

Některé děti v šátku být nechtějí, ale určitě je dobrý to zkusit… pokud by dítě bylo nosící, máš vyhráno :) i Manduca je super později na záda, budeš mít úplně volné ruce, dítko může v Manduce i spinkat :) Mám na balkoně kočárek, dávám malou spát až je na hraně, takže usne během 5ti minut. Je na vzduchu a já ji mám pod dohledem, přiskočím pohoupat a vydrží tam spinkat dlouho. Jinak k uspávání jsme používali vysavač… malá u šumu spala, třeba radio se špatně naladěnou stanicí taky zabírá :)
Já se zklidnila až se zklidnila malá, ta se zklidnila až byla najezená pořádně.
Psalas že pořád něco řešíš s lakt. poradkyní - co je za problém?
Já si teda myslím, že první řešit dítě a pak budeš v pohodě i ty… třeba má blbě spací návyky, pořádně se nevyspí a pak je to začarovaný kruh. V noci spí jak? Malá večer usíná v 8, pak mám čas pro sebe…
A naklizený byt opravdu neřeš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.4.13 08:42

A poradila ti ta lakt. poradkyně jak případně dokrmit? Dokud to půjde, určitě koj… ale MM se dá alternativně podat i tak, že nepokazíš kojení…
Motilium jsme také chtěla, ale moje mamka zdr. sestra mi vytáhla text k tomu léku od úřadu pro kontrolu léčiv a tam teda stálo, že není vhodné pro kojící, protože nejsou známy účinky… zvýšení tvorby mléka je vedlejší efekt, je to lék na žaludek… nevím, jestli to lakt. poradkyně ví. Já se nakonec rozhodla to nebrat. Vyzkoušela jsi bylinky, homeo, karo, strašně moc pít a odsávat i na prázdno? Stačí jen stimulace, za tři dny by se to mělo projevit. Jen je to dost časově náročné… já nakonec zvolila UM, pohodu a pohodlí a vyspání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
29.4.13 08:44

@alesea
kup si šátek, nebo ergonomické nosítko a dítě bude spokojené a ty i něco uděláš. Na nějaký úklid se vyprdni, nauč se vařit jen rychlá jídla a věnuj se jen dítku. Onlečení dobře vyvěs a nemusíš žehlit ;)
Věř že vím o čem mluvím, mám doma též náročného prcka, ale co se přiblížil půl rok hodně se to zlepšilo :pankac:
S tím kojením, klidně může mít růstový spurt a za pár dní to bude dobré a laktace se zvýší. Mimi má dost, neboj, to že neodstříkáš dost, neznamená, že ho je málo ;) Pokud přibírá a roste nestresuj se :hug:
O víkendu pošly manžela s prckem ven a ty jsi jdi lehnout-ne pracovat, prostě lehnout a uvidíš jak ti to prospěje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
29.4.13 09:02

Zakladatelko, v první řadě neposlouchej rady o tom, jak je to tvoje vina, že jsi nervozní a přenášíš to na dítě. Já jsem se tím trápila strašně dlouho a pořád jsem hledala chybu v sobě - je to blbost. Můj první syn (teď roka půl) byl prostě nervní, nespokojený mimino, jenom řval, téměř nespal a nenechal mě ani se najíst o domácnosti nemluvím - taky by mě zajímalo, jak omezit domácnost? - tak vysát nemusím, ale vyprat a vyžehlit jo, protože nebudu mít, co děcku oblíct, umýt a vysterilovat flašky musím, neměla bych mu do čeho dát jídlo, převařit vodu musím, neměl by co jíst atd. Toho, co se dá s miminem omezit je opravdu málo, ale věř mi, že kdybych neměla prvního syna, budu taky za frajerku - momentálně mám kluka rok a půl a tříměsíční dvojčata - ty jsou jak z pohádky, ukázkový broučci, kteří krásně spinkají, papají, nezvrací po jídle, jedí ejdnou za 4 hodiny, brečení znám jenom, když se nemůžou dočkat jídla (pár minut), spí doma v postýlce i v kočáře, takže kromě jídla mě snad ani nepotřebujou. Takže teď jsem super matka, co má vycíděnou domácnost, obstaraný tři děti a pracuju u toho :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: z toho vyplývá, že to vůbec není o tobě, ale o tom děcku :palec: :palec: :palec: Chápu, že je ti hrozně, mě bylo s prvním taky strašně a teď jsem to čekala ještě horší. Přešlo to, když měl malej devět měsíců, to přestal hystericky řvát, kolem 15 měsíců začal i spát celou noc (to pomohlo moooooooc) - jediná rozumná rada je počkat, nic jinýho smysl nedává - věř mi, já za těch devět mesíců ze zoufalství zkusila vše - např. proto, že malej vstával v půl čtvrté a to bylo jako ráno :palec: šátek u nás nezabral, všechny kapky světa na prdíky taky ne, přechod z kojení na umělý taky ne, dokonce jsem hodně nadějí vkládala do začátků s příkrmama a kaší a taky nic :evil: Vydrž :hug: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
novo123
29.4.13 09:09

@janajelinkova9 ahoj, sice to sem nepatří, ale co porod? Je mi líto, že jsi si ze začátku tak užila, věř mi, já s prvním taky :palec:

• Citovat
  • Upravit
15404
29.4.13 09:36

Tak nas malej usina jen na rukach a kdyz ho polozim, tak rev. prvni jsem se nervovala, ze nic nestiham, ale uz jsem se naucila - spinkam nebo odpocivam s nim v posteli a po kojeni vim, ze mam cca 20-30 min; kdy ho dam do kuchyne do sedatka a mluvim na nej, houpu ho a litam jak fredka, protoze vim, ze za chvili si bude chtit hrat. hrajem si cca dalsi pul hodku a pak zas odpocivame-on spi. takze takhle na etapy uklizim a varit jsem se naucila delat jidla v troube. ze ma hlad urcite poznas tak, ze ho posimras kolem pusinky a pujde ti po prstu. nebo si cpe prsty do pusy. kdyz nestihnu uvarit, tak hold uvari tatinek v 19hod po praci nebo si udela nejakou rychlovku. ja sama se v jidle odbyvam a jim vetsinou pri kojeni. mas vyhodu, ze ti spi v kocare, nam ani to ne.
takze tak, je to narocny, ale unavena nebo na nervy nejsem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
29.4.13 09:47

@dani24687
taky jsem se naučila vyrovnat se s tím naším rarachem.Taky lítam jak hadr na koštěti, ale už se nehroutím :lol: První měsíce byly náročné, protože jmse si na sebe s prckem museli zvyknout, já musela naject na jeho režim a přizpůsobit se. A tak dnes taky vařím na etapy, uklízím taky, žehlím tak jednou za tři týdny a to večer,..

Malej spinká jen u mě na ruce a to 3-4× denně, do pátého měsíce nesnášel kočárek ani autosedačku, takže domácí vězení-už mě z toho málem hráblo ;)

Padl skoro půl rok a je to lepší, neříkám úplně, ale začal snášet kočárek a autosedačku-spánek stále na mě a pozornost potřebuje…
A to vařím na dvakrát, první dcera je vegetarian 8o

Ale jde to, jen se člověk musí smířit s tím, že jeho dítě je prostě náročné a pak to bude brát jako věc samozřejmnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
29.4.13 09:53

@mari1912 my cekali v sobotu navstevu, byla jsem s malym sama doma, v 5 jsem zapinala zehlicku, v6 pracku a v 8 vysavac :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat