Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Na ORL jen strihli, nic nekontrolovali. Nemyslím si že by měla v pusince něco špatně, ona sát umí, když chce, ale právě většinou moc nechce. Včera za celý den pila jen 4×, ale v noci si celkem dala. S prikrmy začnu. Váhové přírůstky měla minule za měsíc 660g uvidíme teď
@divomys píše:
@Lucie_Sx neříkám že nepije vůbec, ale jde i o to, jak to celé je. Náš den: probudí se např. v 7:30 ( moc se nenapije) v 9:00 zacne byt protivna, unavena. Zkusim polozit a nabidnout prso. Nekdy se napije, ale vetsinou se prisaje a zacne vrtet, kopat nozkama, mlyt sebou. Tak ji vezmu a huzdàm ji. Jak se uklidni zkusím znovu prilozit, někdy se stane že začne sat a u toho usne. Takže spí v puse má prso. Během toho spánku začne sát, probudí se a už nechce. Teď poslední dobou ji v klidu udpst je těžší, vždyť do 10 minut usla, teď to trvá i půl hodiny. Po probuzení si hrajeme, nebo si jdu udělat oběd a za hodinu a pul od vzbuzeni se to opakuje. Kolem cca 15:00 jak se probudí A je nalezena jdeme ven. To v klidu usne hned. Jak přijdeme z venku, musím ji hned vzít a vyslect a zkusit v polospánku hned přiložit. Někdy se napije, jindy ne. Když jdeme např někde na oslavu, nebo na návštěvu, tak se stalo, že prostě nepila, když jsem ji zkoušela nabídnout v náručí. V noci při každém jejím zavržení se snažím ji prso nabídnout, většinou otevře pusinku, ale jen Cucne a spí dal
No tak ale evidentne saje hodne, kdyz pribrala 660. Proste ji tech par loku asi staci.
4 kojeni za den je po 3 hodinach plus hodne v noci, to je uplne normalni.
Co se zkusit trochu vyklidnit, tyden to dat bez stresu a po tydnu prevazit, jak to vypada…?
My když byli s miminkem u moře a bylo fakt velké horko, dávala jsem malýmu kojeneckou vodou po lžičkách, měla jsem úplně tu nejmenší kojeneckou lžičku a jemu se to docela líbilo, co takto zkusi dávat mléko
je to jen takový nápad, ale třeba by to byla cesta.
@Lucie_Sx neříkám že nepije vůbec, asi ji to takhle málo stačí. Ale jde mi o to, jakým způsobem se nechá na kojit
@divomys kojí se 4× za den? To je 4 x cca 3h to mi přijde v poho
a pak dohání v noci. Není novorozenec přeci, abys ji furt prikladala a měnila 10 plen denně.
Co mi prijde důležité je, že tvůj tlak se chca nechca přenáší na ni. To tak je, vím z vlastní zkušenosti.
Za druhé pěkně přebírá, to mi přijde taky důležité.
Za třetí nepíšeš, že by neustále křičela a brečela hlady.
Nejsem tam s vámi a jen se domnívám, ale z tvého popisu mám pocit, ze mas spokojený miminko, co pije kolik potřebuje a ty tlačíš na pilu
ale třeba se totálně mylim, ale ono je to těžké pustit, když je to první dítě, člověk se vše učí a má pro něj plnou pozornost. Drž se.
@divomys píše:
@Lucie_Sx neříkám že nepije vůbec, asi ji to takhle málo stačí. Ale jde mi o to, jakým způsobem se nechá na kojit
Mas metody, ktere funguji, tak je pouzivej, obcas zkus nabidnout nejak jinak a je to.
A urcite zkus tu „prirozenou polohu“.
Kliiid, je to dobry.