6týdenní miminko odmítá pít

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24
16.8.20 14:36

A jeste byla ve spitale rehab sestra ktera mi rikala ze je mala hypotenzni a proto nepije. Primarka zase rikala ze muze byt hypotenzni protoze nepije… a ted si vyberte :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
17.8.20 12:03

@Aatlaska Tak jak jste dopadly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
17.8.20 15:02

@Pocahonta jsme zase v nemocnici. Neni na to nijak extra zle ale vcera ani dneska nevypila do tech 500ml co by mela. Vzali znova crp, byli jsme na kardio a zkousime bezmlecnou dietu (na me). Zitra chteji delat jeste nejake vysetreni prijde tady nejaka odbornice na kojeni jestli treba nekojim blbe. Osobne se nejvic priklanim k alergii na mliko, snad ta dieta zabere :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
17.8.20 15:04

Na reflux mi rekli ze by se to projevovalo jinak a ze tim to urcite neni :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
17.8.20 16:23

@Aatlaska moc držím palce, aby se už přišlo na to, v čem je zakopany pes a obě jste si už odpocinuly :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
17.8.20 21:28

@Veerr Držte se a hlavně, aby se to už nějak rozlousklo… Pak dej když tak vědět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
22.8.20 23:12

Tak pisu jak jsme dopadly; ve ctvrtek nas pustili domu s tim ze je mala zdrava ale lina a musi se naucit pit. Co se bezmlecne diety tyce, nejaka uplne nova mudra prisla s tim ze by musela mit mala krev ve stolici a naridila davat na dokrmy norm mliko misto hypoalergenniho. Ani mi to nerekli, dozvedela jsem se to uplne nahodou od sestricky (btw tu moji dietu mi nezrusili 🙄). No tak jsem se na dokrmy snazila mit Odstrkano dost vlastniho mleka. Mozna jsem si to vsugerovala ale koliky jsou pryc, vyrazka je pryc a mala se uz neodtrhava od prsu. Treba to neni alergie ale proste vypustit mleko zabralo. Porad sice musim dokrmovat ale uz jen treba 30 ml a to je lepsi nez 80 ze. Co se dokrmovani tyce, kdyby nekdo potreboval: co nam konecne trochu funguje je savicka na strikacce. Mala musi byt zavinuta do plinky a mam ji posazenou v kojicim polstari aby mela hlavu nahore, A ja mela volne ruce. Savicku mam tu nejmekkci co sla sehnat. A musim stimulovat - savickou sani na hornim patre, polykani Volnou rukou na dolni celisti zespod. Chudak je jak krmna husa. Ted i s kojenim dame 80 ml do 40 min :dance: drzte nam palce at jsme brzo jen u kojeni a dotahnem to na tech 120 ml na davku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
23.8.20 09:37

No tak to je tedy pěkný oprus, ale snad se to v nejbližší době spraví… Držte se!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
6.11.20 14:57

@Aatlaska Dobrý den, mohu se zeptat jak to s vámi dopadlo? Dcera má taky problém s příjmem potravy už od narození, má teda poruchu polykání, ale doufala jsem jestli nebudete mít nějaký fígle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
6.11.20 16:15

@Jaaanča u nás to bylo opravdu tím mlékem. Malá je citlivá úplně na všechno. Nesmím mléko a samozřejmě žádné mléčné výrobky, rajčata, ořechy, sladké. V podstatě můžu jen maso a kořenovou zeleninu :zed: Do tří měsíců jsme krmili co tři hodiny a navyšovali dávky - přes 100 ml jsme se nedostali. Savičku mi nakonec taky přestala brát, takže jsem zvážila - nakojila - zvážila a do 100 ml dostříkala stříkačkou na patro, případně na vnitřní stranu tvářičky. po nějaké době už si najdete ten správný fígl jak to do ní dostat do 30 min (pak už se míchá natrávené mléko s nenatráveným a z toho bolí bříško). Na radu Mudry jsme po 3. měsíci přestali dostříkávat a vážit s každým jídlem - takže vážíme jednou za týden, s tím, že musí přibrat min. 100 gr týdně. Takže teď kojím po menších dávkách co dvě hodiny. 3× denně espumisan, při potížích babycalm. Zatím máme bilanci 160gr-70gr-140gr-20gr(příbytek na váze za týden). No záleží jak se asi zrovna ten den vykaká :nevim: Průměrně se ale cca vlezem do toho minima. Malá je usměvavá, šikovná, přetáčí se na břicho a sem tam přepadne na záda, krásně pivotuje a už trochu popolezla. (4. měsíce měla 3.11) Takže si myslím, že je zdravá a vypadá spokojeně - tak víc neřeším.

Pokud máte poruchy polykání asi moc neporadím - u nás to bylo tím mlékem, ale zkuste si sehnat knížky k orofaciální stimulaci -

https://www.kosmas.cz/…cni-terapie/

ten to má zaměřené ale spíš na větší děti

nebo jsem z knihovny měla pujčenou tuhle:
Orofaciálna a bazálna stimulácia u detí s psychomotorickým oneskorením v ranom veku od Adelaidy Fabiánové

Asi tam toho není dost aby si to člověk kupoval, spíš kdyby jste měla možnost si to půjčit ;)
Případně jsou i orofaciální rehabilitace, tam by Vám možná mohli pomoct, ale o tom už opravdu nevím nic, tak daleko jsme se nedostali.

A ještě jeden tip - zpívejte jí u kojení. Uklidní to Vás i ji. Nám to pomohlo moc.

Držím Vám palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
6.11.20 16:36

Moc děkuji. Tak to je fajn že to takhle zvládáte. Vím že u nás je to složitější, ale každá rada dobrá, zkusím třeba to zpívání :D Orofaciální stimulaci děláme, tak ještě kouknu po té knížce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí