Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
My jak leteli do cr.bylo v letadle 8 mimin a postylky, tusim,2. na ceste zpatky jsme ji dostali, alemala tam byt nechtela. jeste jedna vec, nevim, jak mas velke dite, ale nase 8mes. by se tam ted nevlezla urcite.ama to i urcitou nosnost.moc bych na to nespolehala. kazdopadne u delty zabookovat nejde.
Ahoj, ráda bych obnovila diskuzi. Chtěli bychom v březnu kdy bude mimču 8 měsíců letět do USA, ale z letu mám trochu strach, nedokážu si představit jí cca 11 hodin držet na klíně, proto se chci zeptat, jestli někdo nevíte kde dohledat, které aerolinky nabízejí ty baby boxy, aniž bych je musela obvolávat. Navíc malá má teď už 6 kg a přes 60 cm, takže se i bojím, že se mi do toho nevejde a i kdyby bylo vedle mě místo volné, tak sedět neumí, nevíte tedy jestli existuje něco jako sedačka do auta, co se používá v letadle. Díky všem předem za každé info!!!
Letěla jsem do Ameriky s dítětem sedmiměsíčním. Rozhodně si aerolinky obvolej už kvůli tomu, že tě posadí do 1. řady a budete tam mít celkově víc místa. Na zpáteční cestu jsme to neměli, lidé v řadě před námi mi sklopili sedadlo skoro do klína, takže dítě jsem tam měla šprajclé a bylo to výživné. Letěli jsme tam s Air France, ti sami zavolali, jestli to chceme, nazpět též s něčím ze sdružení let. společností okolo Czech Airlines.
My máme sedačku britax baby safe plus shr a myslím, že jsem někde četla, že je i do letadla, ale nevím to určitě, tak se zkus podívat na netu ![]()
My jsme letěli do Norska, let trval ale jen dvě hodiny tak žádná hrůza. Malý měl 8 měsíců a měla jsem sebou autosedačku - vajíčko. Když bylo vedle mě volné sedadlo, tak jsem ho tam mohla normálně připoutat. Výhoda - hodila se mi i kdekoliv, kde jsem neměla volnou ruku na mimi, protože jsem letěla ještě s 2,5 letým synem. Nevýhoda - na nošení po letišti těžká.
@Moncinas píše:
My máme sedačku britax baby safe plus shr a myslím, že jsem někde četla, že je i do letadla, ale nevím to určitě, tak se zkus podívat na netu
je do Letadla, tiez sme ju kupovali, ale v pripade ze si ju chces zobrat a pouzit platis plnu cenu letenky..
Edit:
Pouzitim myslim zacvaknut do sedadla v letadle a priputat dite-cize moze byt pri vzlete v tom..
@já78
Riesila som to iste, a vo finale som neletela..strach bil vacsi.. ![]()
V 10mes sme si strihli Valenciu(3,5h) a cesta bola nekonecna-turbulencie, takze dite furt na mne priputane..no tych 10h si nevim predstavit a dalsiu vec co som riesila-posun casu..
Drzim palce nech tTi to vyjde.. ![]()
@já78 My letěli jen 3hod. s 10 měsíčním a vzala jsem si s sebou klokanku. Po vzletu jsem ho do ní šupla, cargali jsme po palubě, v ní mi usnul, pak jsem si sedla a až do přistání chrněl. 8 hodin - hodně štěstí a pevné nervy! ![]()
@já78 Miminko je již na tyto boxy velké, z bezpečnostních důvodů v nich již být nemůže. Pokud byste chtěla pro miminko vlastní sedadlo (např. Pro vajíčko), musíte koupit dětskou letenku. Ta bývá za 80 % ceny dospělé letenky. Seating by Vám u miminkovské (infantí) letenky měli udělat automaticky do první řady. Ne však vždy místa přiděluje automat, proto je lepší si to například přes stránky dopravce po zakoupení letenky ooverit. Pokud budete cestovat s manželem, zakupte si letenky v rámci jedné rezervace, stejný rezervační kód. Pak Vás posadí dohromady.
Pokud neletíte ze závažných důvodů, cestu bych odložila. Dítko i vsechny kolem budete jen trápit…
Přeji Vám hezký večer.