Miminko a pásový opar

Napsat příspěvek
Velikost písma:
890
25.7.13 21:07

A jak velke jsou ty pasy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5372
25.7.13 21:27

Dcera to měla přes nohu, pás přes celé stehno a část lýtka, pár pupínků i na boku. Ale to se fakt udělá souvislá oblast vodnatých hnisavých pupínků (vypadají jako ty neštovicové, s hnisavou čepičkou), kolem červená plocha. Hoď si to do googlu a mrkni na obrázky, má to celkem typický vzhled. A bolí to, prý spíš sval a nerv, ne přímo ty pupínky. Dcera plakala „bolí žadek“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
25.7.13 21:34

Jo napada to nervy. Malej ma jizvicky od leve bradavky, pod pazi az k pateri. Prave, ze ja to poznala druhy den, prvni den byl protivny a ja to davala za vinu rostoucim zubum. Kdybych si vsimala vic flicku na zadech(myslela jsem si ze je to jen podrazdena kuze jak jsem ho vyslekala) tak by nemusel projit takovyma bolestma. Tohle si asi budu vycitat furt :(. Rano jsme se probudili a puchyrky uz byly na svete nez sem dosla k dr.mel vic jen takovy pas puchyru. Proste bolestivy hnus a ja panicky strach co to je. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
558
25.7.13 21:36

Jak už to někdo psal.. Pásový opar je reaktivace neštovic. To znamená, že pokud jsi prodělala neštovice, můžou se ti v průběhu života vrátit v podobě pásového oparu, ale nemůžeš mít pásový opar, pokud jsi ještě neměla neštovice..To samé platí u dětí..Neštovice jsou primoinfekce a pásový opar reaktivace viru, který neštovice způsobuje. Takže opačný postup mi přijde nemožný..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
558
25.7.13 21:37

http://nemoci.vitalion.cz/pasovy-opar/ tady je to hezky popsáno..:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
25.7.13 21:46

@Ballnejka jak uz sem psala je to mozne malej mel pasovy opar a dva dny na to mel nestovice! Prece se doktor nespletl a. nehlidali jsme imunitni system zbytecne. Neni to bezne, ale stava se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
558
25.7.13 21:57

@maruskaaa Já mám v rodině taky lékaře. Běžné to rozhodně není a nestává se to.. Netvrdím, že se nemůže nějaký takový případ objevit, ale je to prakticky nemožné. Je to zkrátka rarita..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
26.7.13 10:28

@Ballnejka tady se faktclo clovek akorat nastve. Je to tak ak jsem psala, mozna k tomu dopomohlo to, ze jsem v druhem trimestru mela nestovice, ale dr.mi rikal ze to k decku nejde ze v prvnim a tretim ano ale v druhem ne. Byla jsem i na infekcnim odd. tri tydny. Jenze na meleho to PRY nemelo zadny vliv. Treba se, ale s tim hnusem dostal do nejakeho kontaktu a proto mel ten pasovy opar. Ale nebude mi tu nikdo rikat, z to neni mozne, kdyz jsem to zazila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
558
26.7.13 14:15

@maruskaaa Já netvrdím, že Vás to nepotkalo, nějaký případ onemocnění zkrátka být může, ale reaguju na to, jak jsi napsala, že se to stává.. Nestává..Tohle není běžný postup, takže se to zkrátka „běžně“..opakuji „běžně“ nestává.. Jinak jak jsi psala o těch neštovicích..je možné, že to třeba pásový opar způsobit mohlo.. ne každý má v těhu neštovice..Jinak neštovice mohou probíhat i skrytě, tak, že o nich vlastně ani nevíš.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
2.11.16 14:10

Obnovuji diskuzi. Manžel má diagnostikovaný pásový opar. Než jsem ho dokopala na kožní tak 4dny byl normálně v kontaktu s malou (7 měsíců). Jelikož hho to nebolelo, tak jsem si nemyslela, že by to mohl být pásák, tak to ani neměl zakryté. Chápu to správně, že ted mala může dostat neštovice, nikoliv pás. opar? A co já, když už jsem je měla? děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
2.11.16 14:28

Ty asi nic. Opar se objevuje vetsinou v pozdejsim veku pri oslabeni imunity, kdy se virus spici v tele znovu probudi. U dcerky je to jina. Tam si myslim, ze nestovice klidne chytit muze. Nasi meli pasovy opar pred par lety, je fakt, ze pomerne kratce po sobe. Obema uz ale bylo pres sedesat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
2.11.16 14:28

@sunshine125 Ano, dcera by prodělala neštovice a ty bys mohla mít stejně jako manžel pásový opar (pokud bys byla oslabená), když jsi neštovice prodělala.
ALe neděs se dopředu. Já šla před lety k PL, měla jsem pár pupínků, noha mě bolela jak čert, MUDr. pásový opar diagnostikoval až za týden na kontrole a děti, které v té době byly mrňavé, jsem nenakazila. Tam je nejdůležitější nesahat na ty mokvající pupínky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
2.11.16 14:48

@sunshine125 pokud kojis, je riziko, ze to dcera dostane celkem male.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
15.12.25 17:55

Jediné, co skutečně zabírá, je Acyklovir dvakrát denně - https://euhealth247.com/…ug/aciclovir

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí