Miminko a riziko oparu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
18.4.12 21:32

Miminko a riziko oparu

Rada bych se zeptala, protoze mam strach.. Mam 3 mesicniho syna a byla u nas na navsteve tchyne, ktera ma uz cca 5 dni opar a maleho si chovala a bohuzel - v nepozorovane chvili - pusinkovala na hlavicku a rucicku… Hned po jejim odchodu jsem malemu hlavicku a rucicky umyla, ale ted se bojim jestli ho nemohla nejak nakazit.
Ale po 5 dnech by opar jiz nemel byt infekcni, co myslite?
A do kdy je pripadne riziko pro miminko a jak by se pripadna nakaza projevila, poznala bych to?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
179
18.4.12 21:35

ahoj, opar není infekční, až se vstřebá ta voda on jakoby „uschne“ a zůstane tam stroupek… do té doby může být infekční. záleží na tom, jak komu se to rychle hojí, takže ti nikdo nemůže přesně říct, že po 5 dnech infekční není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
18.4.12 22:00

ja po narození dcery měla opar stále,pusinkovala jsem jí a nikdy nic nechytla a i teď ten opar tak jednou za měsíc mám a nic,prostě na to víc trpím,manžel ho nikdy neměl,tak to ma asi po něm,že je vůči tomu viru imunní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
18.4.12 22:30
@fufiiina píše:
ja po narození dcery měla opar stále,pusinkovala jsem jí a nikdy nic nechytla a i teď ten opar tak jednou za měsíc mám a nic,prostě na to víc trpím,manžel ho nikdy neměl,tak to ma asi po něm,že je vůči tomu viru imunní

No spíš si jí predala pres placentu protilátky, dítě je tak chránné cca do 6 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31275
18.4.12 22:34

jako co jsem slyšela na dětské chýře, tak opar je pro miminko hodně nebezpečný virus… :roll:
tchýni bych předně nakopala do zadku, jak si může dovolit s infekční nemocí oslintávat dítko a pak bych jen doufala, že to prcek nechytne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
18.4.12 22:37

Já bych ty lidi za toto střílela:-(. Hrozná nezodpovědnost. Ja jsem měla opar jak v těhu tak po narození syna. O protilátkách mi to psal dr. Koucký na www.porodnice.cz
Uvidíš, jsou lidé kteří to prostě nechytnou tak musíš věřit. Jinak infekčnost je po celou dobu oparu až do vytvoření strupu a jelikož délku má každý jinak těžko říct, jestli tchýně byla nebo nebyla infekční, spíš jestli měla ještě opar, nebo už strup.
Jinak kdyby to nedejbože mimi chytlo nebude mít poprvé opar ale afty v pusince. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31275
18.4.12 22:48

Mišela: no s těma protilátkama to je podle mě tak, že mimčo má protilátky od tebe, tedy to, čím si prošla ty, tak ty protilátky má i mimčo. Takže jestli zakladatelka na opary netrpí, tak malej protilátky proti oparům mít nebude, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
18.4.12 22:59

Tak za to bych tchýni taky nepoděkovala. Opar může ve vyjímečných případech ohrozit dítě na životě, nebo těžce poškodit zdraví. Někdy to, ale nevychytáš. Pokud na opary trpíš, jsi infekční a ještě ani necitíš příznaky. Já takhle nakazila syna, naštěstí z toho byla jen šestá dětská nemoc. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
18.4.12 23:02

Příznaky bývají nečekané horečky, bez jakýchkoliv jiných příznaků. Ale věř, že to bude v pohodě. Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31275
18.4.12 23:10

jo a jinak bacha, pokud by byly horečky, co nejdou pořádně srazit čípkem, trvají pár dní, tak šupajdi k doktoru…může to být fakt nebezpečné a (i když je to výjmečné) se z toho může vyklubat až encefalitida, což je průser…

tím tě nechci strašit, ta pravděpodobnost je malinká, ale kdyby náhodou, tak abys to nezanedbala :think:
kamarádka zrovna bojuje s mimčem s encefalitidou způsobenou s největší pravděpodobností virem pásového oparu…

Příspěvek upraven 18.04.12 v 23:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
18.4.12 23:10

Hlavně bych aspoň dva týdny neočkovala… může to být velmi nebezpečné!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
19.4.12 07:03

nas prave ceka ockovani za tyden. To uz by se do ty doby projevilo,ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
19.4.12 07:06

jinak na opary netrpim,ale par jsem jich v zivote mela,treba tak 1 za 2 roky. Tak to dostalo protilatky? Boze,ja bych tu tchyni… Ale mela to prelepeny tim compeedem a fakt uz 6.den,tak snad…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
19.4.12 07:15
@Mar__tanka1983
@Mar__tanka1983 píše:
Mišela: no s těma protilátkama to je podle mě tak, že mimčo má protilátky od tebe, tedy to, čím si prošla ty, tak ty protilátky má i mimčo. Takže jestli zakladatelka na opary netrpí, tak malej protilátky proti oparům mít nebude, ne?

herpetickou gingivostomatitidu jsme pry v detstvi prodelali vsichni, u deti to byva mirne onemocneni - takze zakladatelka nejspis protilatky ma. Ze u ni nedochazi k reaktivaci viru, je spis znamka jeji dobre imunity. teda myslim.
Vsak nestovice jsme taky mely vsechny a pasak ma jen nekdoi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
19.4.12 07:20

takze plasit nemusim? ma ve 3.mesicich jeste imunitu a protilatky ode me?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí