Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky maminky,
naše malá má stále olezlou pusinku. Červené pupínky kolem papulky až na bradičku. Ona hodně slintá, vyplazuje jazýček a prská, takže se asi nemůžu divit
. Ale pomáhá nějaká mastička?? Dávala bych aspoň na noc.
Děkuju ![]()
taky by mě to zajímalo… syn má na tvářích takovou červenou hrubou vyrážku. Mažu střídavě Bepantenem, Infadolanem, obyčejnou modrou Niveou, od Weledy krémem na počasí, od Biodermy pro mimina na podrážděné okolí kolem pusy, Sebamedem krém na obličej… a furt nic.
takže třeba někdo poradí něco lepšího ![]()
klárka na to trpěla a stačilo vyměnit dudlík na víc větrací. koupila jsem tento a byl klid. http://www.mall.cz/…-m-l1ks-kluk
Já si myslím, že je to tím, jak má stále vlhké okolí kolem pusinky…ale jak dodat teda Béčko??? V čem je ho nejvíc??
Ahoj,taky jsme vyzkoušeli kdeco a nejvíc se mi osvědčila kosmetická vazelína.Mají ji v lékárně za cca 30 Kč
.
@Black_Orchids píše:
taky by mě to zajímalo… syn má na tvářích takovou červenou hrubou vyrážku. Mažu střídavě Bepantenem, Infadolanem, obyčejnou modrou Niveou, od Weledy krémem na počasí, od Biodermy pro mimina na podrážděné okolí kolem pusy, Sebamedem krém na obličej… a furt nic.
takže třeba někdo poradí něco lepšího
Kožní lékaři mají nejraději modrou Indulonu.
Také máme dráždivější kůži. U obou kluků, takže s tím mám zkušenost a můžu jen doporučit.
@Misula.vdf píše:
Já si myslím, že je to tím, jak má stále vlhké okolí kolem pusinky…ale jak dodat teda Béčko??? V čem je ho nejvíc??
Jo, ten náš slintoš je taky pořád olezlej. Hlavně pod dolním rtem a na bradě. Pak ještě na tvářích, jak tam matle jídlo… (kaši, maso-zeleninu a tak). Snažím se mu to umývat, pusinu často utírat (to teda nesnáší a protestuje) a případně máznu modrou Indulonou.
Doporucuju Letibalm,je to krem primo na bradu,pro slintajici deti.Maji v lekarne,stoji okolo stovky.
můj úspěšnej pokus na totéž byl yarish roztok + bepanthen, event.infadolan. Vazelína se též osvědčila.
Náš klouček má na tvářích a bradičce černé tečky, prostě klasické komedony, pořád se to rozšiřuje, už vypadá jako pěkný puberťák
Nevíte někdo čím to je a co se s tím dá dělat? zatím jsme mazali zinkovou pastou na dopor. Dr. ale výsledek žádný. Červené tečky se mu nedělají. Díky za zkušenosti a rady.
Prosím o radu, malej má šíleně olezlou pusinku nad horním rtem, olizuje se, cucá horní ret. Já jako dítě jsem to dělala taky a dodneška musím rty a okolí mazat pomádou, máte někdo nějakou zkušenost??? Abych se vyhla tomu, že se bude muset taky pořád mazat??? Jsou mu 2 roky tak se těžko vysvětluje, že když ho namažu nemá se olizovat i se snaží, ale je to jako nějaký instinkt nebo co ![]()
děkuji
Můj malej rok a půl má zas olezlou pusu dole, jak slintá, když má dudlík. Od narození měl exém, takže jsem zvyklá furt mazat. Exém zmizel, zbylo tohle oleznutí u brady. Nevím, na to asi rada žádná není. Buďto ho to nějak odnaučit, nebo holt mazat. My teď máme Niveu SOS pro děti a na tohle právě pomáhá. Mám jednu na stole v kuchyni a v dětským pokojíčku druhou, a jakmile ji mám po ruce, tak mažu, x krát denně.
@Black_Orchids me na to rekla doktorka, ze to jsou potnicky…a staci jen často omývat prevarenou vodou, ze nemam nicim mazat a je to lepsi
tak zkusit tohle..