Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, určitě to znáte- mastné žluté šupinky ve vláskách mimíska. Jak jste se jich zbavili? Budu moc vděčná za každou radu..
my nic zvláštního nedělali, zmizely sami od sebe, ale kamarádce na to dali nějakou drahou mastičku, ta nepomohla, tak to namazala obyč niveou párkrát vyčesala a bylo to pryč
@lukresia píše:
my nic zvláštního nedělali, zmizely sami od sebe, ale kamarádce na to dali nějakou drahou mastičku, ta nepomohla, tak to namazala obyč niveou párkrát vyčesala a bylo to pryč
Poměrně dobře to jde dolu když malou třeba jen hladík, vždy kousek sleze, ale je tam toho dost velký nános, nechci to nějak loupat,ale dobře to nevypadá. Olejíček nezabral podle rad naší Dr.
Taky mi ho doporucily holky na diskuzi a fakt to zabralo. Mazat olejem nepomaha, spis je to jeste horsi, lepsi je krem, treba excipial u lipolotio a vycesavat, ale nam fakt nejlepe zabral ten nizorel a sem tam jsem to namazla tim excipialem. Porad ho pouzivam na telicko miminka:)
Ja mu to vzdycky pred koupanim naolejuju, aby to zmeklo, a pak vycesavam. Ale nijak drasticky, jenom ty, co jsou volnejsi, aby ho to pak treba nebolelo, protoze ty supinky jdou dolu i s vlaskama. Jde to pomalu, ale jde to. Mame na vlasy kartac a hreben a hrebinkem to jde lip. Doktorka nam taky radila jakysi sampon, ale byl pro dospele, s chemii, tak toho jsem se chtela vyhnout.
kluci to měli oba fest, namazala jsem, a pak jsem to jemně odrbávala, ale bacha, ne zas moc, nizoral nevim teda miminku
Na radu doktorky jsem např. před koupáním hlavičku promazala dětským olejem a po té vyčesávala všiváčkem.
Nam pomohla az mast Kerasal. Obycejny olejovani nepomohlo, supinky se mu delaly i dal. Koupila jsem tu masticku a ejhle, hezky se to vycesalo a uz se mu to nevratilo.
Já dávala obyčejnou vazelínu chvíli před mytím vlásků a během mytí pomalu odškrabávala. Ale bylo to teda na dlouhé lokte, Anička měla šupinky ve vlasech skoro až do tří let.
Se šupinkama jsem si toho u dcerky hodně vytrpěla.Doktoka stále jen radila promastit vlažnym slunečnicovym olejíčkem a pak hřebínkem vyčesat.No dělala jsem to asi 5× a to jednou za 14dní.Vůbec to nepomáhalo
.Dcerku to i svědilo když usínala.Pak jsem náhodou kvůli jiný věci zašla ke kožařce a ona si toho všimla a ihned mi předepsala nějakou vodičku.Byla na předpis a musela se nechat ve tmě.Po prvnim použití byly šupinky navdycky pryč.Pořád jsem tomu nemohla věřit a to jsem to několikrát žádala u doktorky a nic ![]()
Mala mi na to trpela silene. Oleje, vycesavani, masti od Dr.-nic nezabralo. Mela toho plnou hlavicku i oboci. Az mi nekdo poradil Excipial U Lipolotion, maji ho normalne v lekarne, stoji asi 130,– Je to mleko a zabira temer okamzite
Karolinka mela cistou hlavicku snad do dvou dnu a to to mela fakt hodne.
Před koupáním jsem hlavičku namastila sádlem, chvilku vyčesávala kartáčkem a pak při koupání mastňáčkovi umyla vlásky. Stačilo 3× a byla hlavička čistá.
Mám pomohl dětský olejíček Aviril-pořádně pokapat promazat a při mytí jakoby lehce odškrábat.Potom se to už nikdy neobjevilo.