Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky, včera manžel snížil dětskou postýlku na nejnižší polohu, aby dcera (9m) nepřepadla, když se v ní postaví. Jenže já mám pocit, že je to tak nízko, že bude spát skoro na zemi To už tam vůbec nebude chtít být…Vím, že tak jsou asi všechny dětské postýlky. Tak mě napadlo – co kdyby jsem koupili už normální větší postel a z jedné strany by byla zeď a na druhé straně by byla přiražená k naší posteli? Bude to bezpečné? Není na to ještě brzy? Co myslíte, maminky? Díky za reakce ![]()
Mně holka (19 měsíců) spí na té nejnižší poloze doteď. Nezdá se mi, že by spala na zemi a s tím, co v postýlce vyvádí, ještě chvilku v ní bude.
Mně těch 9 měsíců přijde na velkou postel brzy. ![]()
Náš Tomáš spí od roka ve své postýlce. Z předu má zábranu s mantinelem. Žádný problém nebyl. V postýlce spal nerad od narození
.
Jo ještě jsem si vzpomněla, že ségra odmontovala tu přední stranu u postýlky a přirazila jí k té jejihch. Tak spala neteř asi do 1,5roka. No spíš lezla víc k nim. Pak přešla na velkou postel.
Záleží jak máte vysokou postel, aby Vám to výškově vyšlo. Chtěla jsem to taky tak, ale naše postel je nižší, a nemáme rám a matraci v rovině
rám nám přesahuje. To jen můj postřeh.
Malý má 18 měsíců a stále spí v postýlce, je tedy už ve svém pokojíčku, přibližně od těch 9 měsíců a ještě chvilku v postýlce zůstane, jinak si nedokážu představit jak by usínal… no spíš demoloval pokojíček ![]()
Máme celkem klidné dítě, takže jsem se toho nebála. Nikdy v postýlce nevyváděl, jinak bych to asi zvážila ![]()
Syn byl v postýlce asi do roka a půl, když šel do svého pokojíčku a bezpečně už chodil a uměl z postýlky vylézt, dostal normální postel, jen se zábranou.
Postýlku máme v ložnici, z jedné strany komoda, z druhé naše postel, šprušličky bych rozhodně nevyndala!!!, o postýlce úplně bez zábran ani nemluvím… Dcera (teď jí bude 10 měsíců) už dávno leze jako drak, chodí kolem nábytku, věřím (spíš - ksem si naprosto jistá), že by byla schopná po probuzení z postýlky na naši postel přelézt a na druhé straně z letiště spadnout, nejlépe skočit rovnou po hlavě
To bys s ní musela v té ložnici být 100% času a neustále být připravená chytat ![]()
Tedy, myslím si já ![]()
Příspěvek upraven 17.04.12 v 21:38
Nas dostane velkou postel ted, jako jeden z darku ke 3. narozeninam ![]()
Pro hodne maminek je meznikem to, kdyz dite samo z postylky vyleze - boji se, aby pri tom treba nespadlo na hlavu apod. Nas to dela uz hezkou dobu, ale vyleza do mekkeho a sikovne, zatim se nic neprihodilo.
Příspěvek upraven 17.04.12 v 21:38
ahojky, první syn měl velkou postýlku na 18ti měsících a druhý syn na 13.měsících…když spinkal tak se příšerně mlel a obouchal se o šprušle tak jsme pořídili normál postel se zábranou a ještě jsem ušila takové velké naducené polšářové zábrany. Musím zaťukat,ani jednou nespadl.
@j.a.n.i1 píše:
Malý má 18 měsíců a stále spí v postýlce, je tedy už ve svém pokojíčku, přibližně od těch 9 měsíců a ještě chvilku v postýlce zůstane, jinak si nedokážu představit jak by usínal… no spíš demoloval pokojíček
a když bude dcera spát s náma ještě dlouhou dobu? Počítám, tak tři roky určitě? Budeme ji mít pod dohledem ![]()
Nas je porad v postylce (20 mesicu) ale zrovna dnes jsem premyslela ze uz ho asi presunem do vesti..Neprijde mi,ze spi moc nizko.. ![]()
Malý byl s postýlce tak do roka, pak už tam nechtěl být, že nemohl vylézt kdy chtěl, tak spí v posteli se zábranou a velká spokojenost:-).
@renule2 píše:
a když bude dcera spát s náma ještě dlouhou dobu? Počítám, tak tři roky určitě? Budeme ji mít pod dohledem
No jo, ale vy jste s ní v ložnici od chvíle, kdy ji položíte, až do probuzení? A když jde spát po obědě?
Ale ty ji znáš nejlíp, dělej, jak myslíš
. Naše třeštiprdla by měly hnátky zpřerážené po prvním pokusu, počítám ![]()
@renule2 píše:
a když bude dcera spát s náma ještě dlouhou dobu? Počítám, tak tři roky určitě? Budeme ji mít pod dohledem
Tak já s ním tedy spát nechodím
takže x hodin by stejně pod dohledem nebyl, ani kdyby byl v ložnici.
@bumbinka píše:
Syn byl v postýlce asi do roka a půl, když šel do svého pokojíčku a bezpečně už chodil a uměl z postýlky vylézt, dostal normální postel, jen se zábranou.Postýlku máme v ložnici, z jedné strany komoda, z druhé naše postel, šprušličky bych rozhodně nevyndala!!!, o postýlce úplně bez zábran ani nemluvím… Dcera (teď jí bude 10 měsíců) už dávno leze jako drak, chodí kolem nábytku, věřím (spíš - ksem si naprosto jistá), že by byla schopná po probuzení z postýlky na naši postel přelézt a na druhé straně z letiště spadnout, nejlépe skočit rovnou po hlavě
Příspěvek upraven 17.04.12 v 21:38To bys s ní musela v té ložnici být 100% času a neustále být připravená chytat
Tedy, myslím si já
však na konci postele by ji zachytil manža, nebo ne? Ptám se možná blbě, zatím si neumím představit jak jsou děti postupně pohyblivé. Momentálně spím s dcerou v ložnici sama, je nemocná. Tak spí na manželově straně (po stranách mám daný velký kojo polštář a peřiny). Leží na jednom místě, jen se otáčí kolem své osy ![]()
malá spí v postýlce stále bude mít 22 měsícu. A nepřijdemi. že je nízko,je to asi 50 cm nad zemí, tak nevím jetli máte jinou, ale naše níž dát nejde ![]()