Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@renule2 píše:
však na konci postele by ji zachytil manža, nebo ne? Ptám se možná blbě, zatím si neumím představit jak jsou děti postupně pohyblivé. Momentálně spím s dcerou v ložnici sama, je nemocná. Tak spí na manželově straně (po stranách mám daný velký kojo polštář a peřiny). Leží na jednom místě, jen se otáčí kolem své osy
Bude čím dál tím pohyblivější ![]()
A jasně, když tam manžel bude, tak ji nejspíš chytí, nás taky vzbudí, když po nás leze, po ranním kojení kolem 4h ji nechávám v naší posteli
. Ale ona tam fakt nikdy není sama? Spíte vždycky všichni najednou? I přes den? Nebo přes den nespí v postýlce ani to nemáš v plánu?
Jen moje úvahy…
@j.a.n.i1 píše:
Tak já s ním tedy spát nechodímtakže x hodin by stejně pod dohledem nebyl, ani kdyby byl v ložnici.
My máme chůvičku, ![]()
Ale my máme kliďase, ten po probuzení sedí na posteli a volá maminko
A ráno je to on kdo mě budí ![]()
Do 2 a 3/4 let
Teprve nyní jsem jí vyndala do velké postele - spí se mnou v manželské..a i tak jsem tam dala z boku jednu část z malé postýlky ,aby to mělo bok..Děti hrozně cestují na to bacha..
V 9 m bych si to do velké postýlky nelajzla..
Naše dělá hrozný kotrmelce..
Jak to vlastně budete řešit přes den?
@vevci píše:
malá spí v postýlce stále bude mít 22 měsícu. A nepřijdemi. že je nízko,je to asi 50 cm nad zemí, tak nevím jetli máte jinou, ale naše níž dát nejde
50 cm? Tak to je jíná!!!
Ta naše je nad zemí 18 cm!!!! Je z Ikea. Odkud ji máte vy?
U nás do 18m a 14ti dnů - ale byla nutnost jí přesunout do její postele, protože je druhý svišť na cestě, a se dvěmi postýlkami bychom se do ložnice nevešli, takže šla do postele.
Maty spal v malé postýlce do 3,5let
Samozřejmě s odmontovaným bokem, prostě nebylo místo a on se tam v pohodě vešel a vyspal.
Mája (1rok a 8měsíců) ještě odmontovaný bok nemá, čekám, až se poprvé pokusí přelézt, pak až buď odmontujem bok nebo dáme rovnou novou postel, to podle toho, jak ukecám chlapa ![]()
Je to samozřejmě na tobě, ale já bych s velkou postelí nespěchala, podle mě je na ni brzy
Malé vadí, že nemá z postýlky rozhled (když je nízko), nebo proč máš pocit, že tam nebude chtít být?
přes den spí na mojí posteli, je obložená vším možným. Je mi jasné, že čím bude starší, tím to bude horší
Stejně jako u Miky, dcera když se probudí, tak si sedne a začne plakat a čeká. Jenže za pár týdnů to, může být jinak a může se stát průser…Večer chodím spát s ní. Máme malý byt, takže ani není moc kam jít…
Synovi jsou dva roky a počítám že ještě rok v postýlce bude
zatím nemá potřebu přelézat, ráno na mě houkne a vstáváme
odpolední spánek, se vzbudí a ještě se válí a povídá si
mám video chůvičku tak ho šmíruju ![]()
Ahoj, syn tak do půl roku, pak skončil v naší posteli a spal s námi do 4let.Dcera v postýlce spala do 1,5 roku, pak jsme udělali nový pokojíček s patrovou postelí a od té doby spí sama dole ve velké posteli.
@Ywett píše:
Maty spal v malé postýlce do 3,5letSamozřejmě s odmontovaným bokem, prostě nebylo místo a on se tam v pohodě vešel a vyspal.
Mája (1rok a 8měsíců) ještě odmontovaný bok nemá, čekám, až se poprvé pokusí přelézt, pak až buď odmontujem bok nebo dáme rovnou novou postel, to podle toho, jak ukecám chlapa
Je to samozřejmě na tobě, ale já bych s velkou postelí nespěchala, podle mě je na ni brzyMalé vadí, že nemá z postýlky rozhled (když je nízko), nebo proč máš pocit, že tam nebude chtít být?
je to možná jen můj pocit, že je skoro na zemi
Ona fakt leží cca 18 cm nad zemí, máte to holky taky tak? Příjde mi tam chudinka taková dole zastrčená…Asi si možná jen musím zvyknout ![]()
My máme nejnižší patro zhruba ve výšce naší postele, takže mi to tak hluboké nepřijde. Ale je fakt, že jsou hlubší postýlky.
@renule2 píše:
je to možná jen můj pocit, že je skoro na zemiOna fakt leží cca 18 cm nad zemí, máte to holky taky tak? Příjde mi tam chudinka taková dole zastrčená…Asi si možná jen musím zvyknout
My máme taky nějakou obyč z Ikea, neměřila jsem to, ale tipla bych kolem 20cm nad zemí… Naše postel je rozhodně o kus vyšší, ale my jsme taky větší
. Zas až vyndáme šprušličky, jak by do výšky 50cm dítě lezlo? Takhle bude za chvíli „samooblužná“ ![]()
@bumbinka píše:
My máme taky nějakou obyč z Ikea, neměřila jsem to, ale tipla bych kolem 20cm nad zemí… Naše postel je rozhodně o kus vyšší, ale my jsme taky větší. Zas až vyndáme šprušličky, jak by do výšky 50cm dítě lezlo? Takhle bude za chvíli „samooblužná“
Jak by lezlo do půl metra? Bez problémů:-) Teda aspoň to nedělá naší cácoře lézt na konferenční stolek.
@renule2 píše:
je to možná jen můj pocit, že je skoro na zemiOna fakt leží cca 18 cm nad zemí, máte to holky taky tak? Příjde mi tam chudinka taková dole zastrčená…Asi si možná jen musím zvyknout
To je jen tvůj pocit. Taky jsem si musela zvyknout. Taky máme Ikea (Gulliver), myslím, že mají všechny postýlky stejně dělaný. Ale zase když v budoucnu sundáš bok, nebudeš mít strach, až ti spadne, že si něco udělá ![]()