Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@renule2 píše:
holky a vám jdou vyndat ty šprušličky? (Manžel se mi směje…že jsem blondýna…![]()
)
Nám to jde, jdou vyndat dvě uprotřed na jedné z těch delších stran. Co máme na chalupě postýku ještě po nás, tak ta má stahovací jeden bok. A u některých nejde nic…
Vítek má postýlku stále
sundali jsme pouze jednu bočnici. Ale už má objednanou novou u truhláře, tak snad konečně bude velký kluk se vším všudy
@renule2 píše:
holky a vám jdou vyndat ty šprušličky? (Manžel se mi směje…že jsem blondýna…![]()
)
mě nejdou
teda myslím, jsem tmavovláska ![]()
hmm, tak asi to vypadá tak, že si budeme muset zvyknout na novou polohu. Já i dcera. Nechat ji v naší posteli, byť obložené vším možným je velký risk ![]()
Malá spí v postýlce pořád, má ji ráda a aspoň nezdrhá, je poděs, ale z ní ještě nevylezla. Má přes 3 roky. Je to opice, spí od 10 měsíců sama v pokoji, bez problémů, a kdyby byla ve velké, určitě by tak 158× přišla ![]()
Hele chápu tě, když dáváš polospící dítě po kojení přes šprušle v podstatě na zem, máš pocit, že tam musíš zákonitě za ním spadnout. Ale fakt si zvykneš
Ono za měsíc, za dva, pochopíš, že bezpečnost je prostě důležitější než tvé pohodlí. Aspoň teda já to tak měla. A mimochodem, taky jsem bloncka ![]()
Ahoj, naše děti byly v postýlkách tak do 3 možná do 4 let. Poslední dcerce jsme seřízli jednu boční stranu (sprycle), na ně opět nandali ten vrchní hranol a měla to jako zábranu proti spadnutí. Když už se do ní nevešla (3,5 roku) tak dostala velkou postel.
@laducha píše:
Malá spí v postýlce pořád, má ji ráda a aspoň nezdrhá, je poděs, ale z ní ještě nevylezla. Má přes 3 roky. Je to opice, spí od 10 měsíců sama v pokoji, bez problémů, a kdyby byla ve velké, určitě by tak 158× přišla
jenže dcera s náma v té ložnici bude do pěti let určitě
Já chodívám spát brzy, většinou rovnou s ní.
@laducha píše:
Malá spí v postýlce pořád, má ji ráda a aspoň nezdrhá, je poděs, ale z ní ještě nevylezla. Má přes 3 roky. Je to opice, spí od 10 měsíců sama v pokoji, bez problémů, a kdyby byla ve velké, určitě by tak 158× přišla
Já měla kluka v malé postýlce do 3,5let, jak jsem psala, ale tvoje malá fakt nemá sundanou bočnici?
Fakt z ní ještě nevylezla?
Nesmíš mi dávat naděje ![]()
@Ywett píše:
No a právě přesně takhle to mají Ikeácký postýlky. Ale když se zamyslím, všichni známí, i když nemají Ikeáckou postýlku, tak ju mají hodně při zemi. Postýlku ve výši dospělé postele si fakt nedovedu představit, jak jsou pak vysoký ty šprušle? Logicky musí být nižšíA to bych se bála, že mi akční dítě přepadne
Ono asi taky záleží na tloušťce matrace. My máme i naši postel relativně nízkou, cca 40 cm a je to skoro srovnatelně s postýlkou. Malá má horní okraj cca v podpaží. Je vysoká (dcera) asi 82 cm. Nevyleze, jakože leze všude, kam nemá, tady to ani nezkouší.
Dvojčata pak dokázali přelézat jedna k druhé a to měli rošt úplně dole.
@Ywett píše:
Hele chápu tě, když dáváš polospící dítě po kojení přes šprušle v podstatě na zem, máš pocit, že tam musíš zákonitě za ním spadnout. Ale fakt si zvyknešOno za měsíc, za dva, pochopíš, že bezpečnost je prostě důležitější než tvé pohodlí. Aspoň teda já to tak měla. A mimochodem, taky jsem bloncka
nejde o moje pohodlí. Spíše mám pocit, že „tam dole“ je zima, prach…Nedělá mi ani moc dobře, když lozí po zemi (máme většinou plovoučky).
@Ywett píše:
No a právě přesně takhle to mají Ikeácký postýlky. Ale když se zamyslím, všichni známí, i když nemají Ikeáckou postýlku, tak ju mají hodně při zemi. Postýlku ve výši dospělé postele si fakt nedovedu představit, jak jsou pak vysoký ty šprušle? Logicky musí být nižšíA to bych se bála, že mi akční dítě přepadne
tak mi to nedalo a šla jsem postýlku změřit. Máme starou postýlku se stahovacím bokem. Leží ve vyšce asi 50cm a šprušle má vysoke ještě asi dalších 50cm. Když stojí má to tak po prsa a i když je docala dost akční tak se nebojím, že přepadne. Do postýlky ji dávám, když je bok stažený nebo si tam vleze a vyleze sama. To umí tak od roku. Jo a u postýlky máme takový „bobek“ přes který tam lozí.
@vevci píše:
tak mi to nedalo a šla jsem postýlku změřit. Máme starou postýlku se stahovacím bokem. Leží ve vyšce asi 50cm a šprušle má vysoke ještě asi dalších 50cm. Když stojí má to tak po prsa a i když je docala dost akční tak se nebojím, že přepadne. Do postýlky ji dávám, když je bok stažený nebo si tam vleze a vyleze sama. To umí tak od roku. Jo a u postýlky máme takový „bobek“ přes který tam lozí.
To je asi stejná postýlka jak ta naše. Jaká by asi taky byla jiná, tenkrát byl jeden mustr na všecko:-)))
@Ywett píše:
Já měla kluka v malé postýlce do 3,5let, jak jsem psala, ale tvoje malá fakt nemá sundanou bočnici?Fakt z ní ještě nevylezla?
Nesmíš mi dávat naděje
Ne, jednou jsem ji načapala s nohou přehozenou přes bočnici, dostala sprda
a už to víckrát nezkusila. Ale jinak teda neposlouchá vůbec. A je malé pivo a trošku prdeliozní, tak je to asi nad její síly ![]()
Kluci spali oba v posteli od 10 měsíců, jak se naučili stát, vrhali se dolů střemhlav
![]()