Miminko a spánek ve 3 měsících

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
24.4.26 17:05

Miminko a spánek ve 3 měsících

Zdravím, mám 3 měsíčního syna a máme celkem velký problém s usínáním přes den, v noci spí celkem dobře po večerním rituálu. Problém je, že se extrémně dlouho uspává a spí krátce max. 45 minut (někdy, i s tím uspáváním) navíc, po něm chce do 30 minut uspat (ne hned). Ještě k tomu usne jenom na rukou s poměrně dlouhým křikem. Bdělá okna se snažím držet, zkoušela jsem i různé délky ale,,nejlépe’’ to vychází na 60 minut a trochu pomáhá i vysavač. Nepomáhá houpátko ani kočárek, tam se mu už vůbec nelíbí, občas tam zvládne usnout až po 2 hodinách, co s ním běhám venku. O nějakém samostatném usínání si nechávám jen zdát. Celkově je to dost uřvané miminko, což mi na psychické pohodě taky moc nepřipadává, jsem totálně vyřízená.
Budu ráda za nějakou radu, co ještě zkusit.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
45
24.4.26 18:23

Ahoj, mně pomáhá mít dítě (5 měsíční ale nedonošené takže korigovaný věk 3.5/4 měsíce) na rukou a tančit na rychlé písničky. Někdy usně na hodinu a půl a někdy na pět minut. Každé dítě je jiné a věkem se to taky mění. A ještě nám kamarádi radili bílý nebo růžový šum (nájdeš videa na YouTube). U mého dítěte to moc nepomáha ale treba u tvého to pomůže. Každopádně držím prsty ať ti spí víc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
24.4.26 18:54

Tohle je ve 3 měsících docela normální, ty krátké spánky kolem 30–45 minut má hodně miminek, neznamená to, že děláš něco špatně. Mně v tomhle období pomohlo hodně nosit (šátek nebo nosítko) a prostě dělat cokoliv, co zabere, houpání, zvuky apod. Samostatné usínání bych teď vůbec neřešila, na to je ještě malý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35576
24.4.26 19:24

Na to je asi jediná rada a to přežít a doufat v lepší zítřky. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
25.4.26 09:52

S podobně starou dcerou máme teď to samé: přes den spánky 30-60 min a víc nic. Pomáhá houpání na gymnastickém míči a k tomu mít puštěnej zvuk vysavače. To zabere do 20 minut. Jinak se s tím asi nic moc dělat nedá, jen to vydržet. Snad ti zakladatelko pomůže vědomí, že nejste sami :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
26.4.26 09:19

U dcery se u denních spánků začaly propojovat spánkové cykly až okolo pátého měsíce. Je to normální fáze, nosit v šátku a houpat :)
V tom pátém měsíci už jsme zkoušeli na denní spánek dávat do postýlky a když se po těch 35 minutách probudila, tak jsme ji chvíli nechali zda znovu usne a začalo se dařit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.4.26 20:19

Taky radím nosítko nebo šátek, máme takové obě děti (kontaktní a k tomu krátké denní spánky), hlavně u prvního nám to zachránilo veškeré psychické zdraví :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí