Spánek 4m miminka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
31.3.26 07:02

spánek 4m miminka

Ahoj holky, chtěla bych se s vámi poradit.
mam 4mesicni holčičku, uz od narození toho moc nenaspala, prdiky, koliky..tohle vše přešlo..ale ted máme problém se spánkem..nejde ji zabrat..porad pootviraoci, i v kočárku..kdekoliv…po pul hodině se vzbudí a zyva, žmoulá si oči..pak douspat uz nejde..brečí..takze mi vydrží max 30min, a zase začne umývat atd..dam do postýlky usne..ale zase otvírá oči, hází hlavou, přitom ma oči zavřené..uz fakt nevim, takhle je to každý den dokola..takhle intenzivní to ma cca od 3mes. napadla me spánková regrese, ale ze by trvalo takto dlouho..nemáte někdo nějakou zkušenost, radu? moc dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14641
31.3.26 07:15

Zkusila jsi spát s ní? Třeba jí to v postýlce vadí. A budí se takto v jedoucím kočárku, nebo ve stojícím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.3.26 08:02

@Janča6 zkusila,ale nezabírá, spi mi jen v jedoucím v kočáru, ve stojícím nespí vzbec i když jezdím v půlce cesty se probudí a zyva..přijde mi pořád přetažená ale nevim jak z toho ven
:,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5878
31.3.26 08:16

A kolik spánku tedy celkem má?
4m miminko už nespí celé dny.

Dcera mi spala přes den asi 3-4× denně po pul hodině. V noci asi 12h, ale do toho byla 5× vzhůru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2865
31.3.26 08:17

Podobně to měl syn, jen už od porodnice.
Pokud jsem nebyla dostatečně rychlá a kolikrát a nestihla ho pře uspat, než se dostal do bdělejší fáze tak po cca 30 minutách vstávačka. A bylo jedno jestli to byl den nebo noc.
Navíc tedy měl extrémně malou potřebu spánku celkově (počet hodin) a nikdy na něj nefungovala bdělá okna dle rozpisu (to i na naše štěňata fungují lépe než na něj).
On tedy nespal nikde jinde než doma v posteli v kontaktu. Kočár, atd…nesnášel.
Zlepšilo se to věkem. Do cca 3 let byl vzhůru v noci 10-15× stále.
V 5 letech už jen cca 5× při dobré noci. Při horší noci stále klidně 10× a vstáváme ve 4.00 a podobně. Má tedy ADHD a problémy s přechody mezi fázemi spánku.
On tedy s tím byl naprosto v pohodě. Na prášky jsem z toho byla hlavně já. :oops:
Ještě dnes je problém třeba jiné povlečení. Teplota v místnosti, atd… Mnoho „drobností“ které mohou a nemusí ovlivnit spánek. (Přes den nespí od 2 let).

No pokud zívá a spala by zkusila bych pevné zavinout, pustit u toho šum, zastavit a natřásat, okamžitě dát prso… Je to náročné. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2865
31.3.26 08:20

@Markéta188 Tak zase pokud spí 30 minut a po 30 minutách chce znova spát tak nebude dospalá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12821
31.3.26 08:22

Zkusilas nějaké šumy?
Jinak lituji, přetažené dítě, které se nemůže pořádně vyspat je fakt zoufalství. Mně tohle dítě dělá někdy přes den, spí jen 30 minut a potřebovalo by více, a pak půl dne v různé intenzitě vyřvává, protože potřebuje spát ale po té půlhodině už neusne několik hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5878
31.3.26 08:22
@Snopy123 píše: Více

No mne zívaly holky po spánku taky. Mladší často drtí oči, ale neuspiš ji ani za nic :mrgreen:

A člověk čím více má spánku a vlastně ho nepotřebuje, tím je více unavený, ale neusne.
Tak mě napadlo, jestli neuspává moc často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.3.26 08:37

@Markéta188 no hlavně ona cca od 4-5hodin ráno ,nespi.ma zavřené oči a děla -eh,eh.at dělám co dělám nezabere..takze se to táhne do 6:30-7:00 a to začínám znovu uspávat uz s placem. jinak dokáže byt max hodinku vzhůru a pak uz zyva. zmoula oči. takze většinou jedem kočárem..no taky me napadlo ze tolik spánku nepotřebuje, ale prijde mi ze je porad nevyspala, a večery jsou nejhorší.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5878
31.3.26 08:50
@nikol2009826 píše: Více

Tak ráno/dopo mají miminka většinou kratší bdělé okno. Tam ji dej spát klidně po té hodině/hodině a půl. Odpoledne už bych ty bdělá okna zkusila trochu natáhnout, třeba na 2h.

Nemusí to být tím, třeba má jen problémy opravdu usnout.

Jen mě to napadlo jako jedna z možností :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
31.3.26 09:35

A jak spí? Je v zavinovačce nebo jen tak? Některé děti se budí samy tím, že se začnou hýbat, proto jsou i ty spací pytlíky, aby se dítě nerušilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
918
31.3.26 09:42

Nám zabral bilej šum, ale na plný pecky, žádný potichoucku v koutu pokoje. Pak spaní s rodičem. Já jsem nesledovala bdely okna, spis. Když jsem videla, ze to na ne jde, nechala jsem je se ještě 10-15 minut pozmoulat a pak jsem uhoupala do 5 minut.
Nebo-nedavas spát moc často? Naši sousedi ještě v 9 měsících mimina davali soat, každé 2 hodiny (do půl roku každou hodinu) a pak se divili, ze dítě nechce spát, vzdyt je to mimino, to ma spát furt :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.3.26 12:15
@frutina píše: Více

nechce byt “svázaná”strašně se vzteká, s stejně se z toho vyhrabe..spací pytel jame tak zkoušely ale i v něm hází ručičkama :((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.4.26 22:51

Ahoj, úplně tě chápu, tohle období umí být hodně náročné. U malých miminek je časté, že spánek je hodně lehký a přerušovaný. Některé děti prostě nedokážou přejít do hlubší fáze spánku a po 20–30 minutách se budí, i když jsou pořád unavené.

To otevírání očí, házení hlavičkou nebo mručení může být jen lehký spánek nebo snaha usnout, i když to vypadá divně. U nás to vypadalo podobně kolem 3.–4. měsíce a postupně se to zlepšilo samo.

Může to být i ta spánková regrese, která se u některých dětí táhne déle. Pokud je malá jinak spokojená, jí, přibírá a nemá jiné potíže, většinou je to jen vývojová fáze.

Držím palce, vydrž — často se to kolem 5.–6. měsíce začne uklidňovat. Každé miminko má svůj rytmus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí