Nespavé 3měsíční miminko – je to normální?

23.2.26 12:10

Nespavé 3 měsíční miminko

Zdravím, mám 3,5 měsíční holčičku. Uz posledních pár dnu v noci moc nespí, usne treba na 3-4 h a po půlnoci uz skoro nespí. Nepláče jen nespi. Je taková nevrlá i když je unavena tak je tezke ji ukolibat.
Tak jsem se chtela zeptat jestli je to normalni. Jestli prochází treba nějakým určitým vývojem? 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5960
23.2.26 12:19

Zkusila si tohle téma dát do lupy?
Je to tu denně - miminko nespí, miminko se pořád budí, miminko nemůže usnout…. :roll:

Ale jen v rychlosti. Třeba už by ji stačilo přes den méně spánku - v noci je pak vyspaná.
A jo, je to normální. Spánek u miminek se stále mění a ještě to bude xkrát jinak :oops:

Musíš zkoušet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.2.26 12:42

@Markéta188 Pres den ma 3 spánky a ani ne nějak dlouhé. Zkoušíme různé možnosti, pres den mi spinká převážně v kočárku a v noci v postýlce. Ja vim ze je to běžné. Jen sem se chtela zeptat jestli treba nedělám něco špatně nebo tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
23.2.26 13:30

Je to normální. Pomohlo mi smířit se s tím, že dítě nespí, nechala jsem rozsvícenou lampičku, miminu strčila hračky a dřímala vedle něho. Zkoušet uspávat byla zbytečná ztráta času a nervů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.2.26 13:35

@Janli dobře dobře, jako jsem s tím tak nějak smířená. Jen jsem nevěděla jestli je to normalni 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.2.26 15:49

Asi je to běžné, běžnější. U nás to bylo podobné.
Dcera usnula úderem desáté a po dvanácté byla vzhůru třeba do půl třetí. Pak usnula na další tři hodiny někdy dýl. Moc jsem to nikdy nehrozila. Brala jsem to jako normální režim mimina. Pak se srovnala a kolem půl roku se začala budit jednou někdy dvakrát za noc. Odpoledne měla dva až tři spánky.
Jsou ji Čtyři a dodnes má takový zlozvyk. Když už by dopoledne usnula, usnula by ve čtyři a v devět by byla vzhůru a to klidně celou noc. Takže se už nespí. Což znamená, že spí celou noc. Budí se výjimečné

• Citovat
  • Upravit
23.2.26 16:03

Tak super mockrát dekuji ☺️ asi si říkám ze je to normalni, ze asi přichází nějakým tím vývojem a asi hold budu mit malo spavé miminko 🥹 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.2.26 16:40
@Tereza26770 píše: Více

Největší změna chování, režimu nebo růstu u nás byla vždycky úderem narozenin. Pár dní po narozeninách byl vždycky velký posun

• Citovat
  • Upravit
23.2.26 19:33

Jo to máme teda dost stejný. Od třetího měsíce to je par dnů tak je to dost možný 🫣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22877
23.2.26 19:44

Ma první dcera spala první 4h vkuse, chodila jsem spat s ní, byla to jediná šance trocha spánku v kuse a pak se budila co hodinu. Kojila jsem, spaly jsme od začátku spolu, abych to měla trochu lepší a trvalo to hodně dlouho. Druhá dcera od porodnice spala i celou noc 8o a nebo 6h minimálně vkuse, nádhera, ale zase se to zlomilo kolem 6.mesice a už se taky budila častěji a byla pak se mnou. To vstávání jsem nedávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.2.26 10:52

@lucynka25 Mě právě malička spala ze začátku třeba i celou noc max jednou se vzbudila a teď právě se to nějak zlomilo a je pořád vzhůru 😁 nebo takhle, jsou maminky na tom hůř že je to časté. Ja ji uspím v 8 a jdu rovnou spát sni abych presne mela alespon 3-4 h v kuse a pak uz je to po 2 h noo🫣 ale tak, nic netrvá věčně ještě par let a bude to jiny snad 😁 😁 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí