Jak na uspání miminka?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2
22.2.26 01:06

Uspání miminka

Ahoj maminky, chtěli bychom se zeptat máme doma 3 týdení miminko ze začátku to šlo tak nějak dobře ale teď jak přes den tak i přes noc nechce spát jinak než v náručí mamky nebo taťky. Zkoušeli jsme přes noc do postele dát hnízdečko ale moc to nepomáhá když ho houpáme v náručí nebo na kolenou tak spí jak zabité, potom ze vší opatrností jak jadernou bombu ho dáme do hnízdečka a spí max 2 minuty a pak začne zase křik. Už nevíme co dělat. Máte někdo nějaké zkušenosti nebo radu jak ho uspat aby jsme i my mohli spát? Zkoušeli jsme Bílí šum ale ten moc nepomáhá. Budeme rádi i za popis jak jste to dělali, třeba něco bude fungovat i u nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22.2.26 01:33

Chapu, je to narocne..zaroven je vyzadovani blizkosti pro miminko naprosto prirozene. Napada me spolecne spani - miminko si dat bezpecne z jedne strany a lehnout si k nemu. Ja takhle s detmi usinala tak, ze jsme u sebe meli hlavicky, vzdy je to uklidnilo a spanek se o neco prodlouzil. 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11771
22.2.26 05:00

Ještě ho můžeš zkusit ozulit tím že mu tam dáš svoje tričko které si celý den nosila…ale nemusí to zabrat. Společný spaní je nejlepší řešení. A to říkám jako člověk který před dětma rezolutně tvrdil že ani omylem, že na spaní potřebuju svůj prostor a prostě neexistuje… :lol: No…a byly časy kdy jsme měli v posteli nasackovaný obě deti, obě přilepený na mě :mrgreen:…starší mi spala na nohách a mladší na hrudi…jako moc sem se nevyspala ale aspoň sem ležela a podrimovala…když zjistili že jim nezdrhnu, nechali se pak i položit vedle a já se taky trochu prospala…jsou od sebe rok a myslím že starší, která kontakt předtím tolik nevyžadovala si tak prostě kompenzovala že už nemá tolik pozornosti. Od 2 let mladsiho usínají a spí oba v poho v pokojíčku..jen mladší ještě někdy uprostřed noci přiběhne…starší ta většinou až ráno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1817
22.2.26 06:15

A jak spí přes den?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2915
22.2.26 07:28

Vzala jsem je k sobe. U starsiho jsem s tim chvili bojovala s vysledkem, jak pises, mladsi putoval ke me hned po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.26 07:48
@Elika25 píše: Více

Ano, meli jsme totez, bylo to do roka peklo. Chapu, ty nemluvis o tom ze by stacilo spolecne spani, ale ze skutecne dite musi byt v naruci. Jednu dobu jsme to delali tak, ze manzel prisel z prace, sel houpat a ja spat, nosil mi ho jen na kojen a mel ho treba do pulnoci, pak mi dite predal a ja ho do rana mela v naruci, na mici atd. Postupne se to zlepsilo, nekdy kolem pul roka uz sel presunout tak ze jsem z nej nedala pryc ruce, jen jsem houpala v posteli a pak ho soupla tesne vedle sebe a mohla lezet u nej.

• Citovat
  • Upravit
2807
22.2.26 08:23

Každé dítě je jiné. Musíš najít co mu vyhovuje. :kytka: Někdy je to náročné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
22.2.26 08:30
@ALIPELI píše: Více

Přes den ho máme v náručí na gauči střídáme se s partnerem občas když úplně odpadne tak ho dáme do postýlky ale to je max 30 minut když se někdy povede

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pujda
22.2.26 09:01

Měli jsme to úplně stejné. Pomohlo spaní na bříšku, ačkoli to není bezpečné, byla to jediná poloha, ve které spala. A tedy byla s námi v posteli. Než jsme na to přišli, nosila jsem v šátku přibližně do 1 - 2 rána, kdy už pak byla docela schopná se se mnou přesunout do postele, ale musela mi spát na hrudi. Vstávala ve 4 ráno :pocitac: Nebo jsem seděla na gauči, dceru na hrudi a spaly jsme tak. Já samozřejmě jen lehce podřimovala, ale alespoň něco. Nic z toho nedoporučuji, není to bezpečné, ale v zoufalství člověk prostě zkouší všechno možné. A přešlo to. Zpětně se člověk diví, že to období vůbec přežil.

• Citovat
  • Upravit
35692
22.2.26 09:03

A mas ho v necem, peřinka nebo zavinovačka? Evidentně potrebuje tlak a teplo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1817
22.2.26 09:03

A co kočár?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14635
22.2.26 10:15

Spala jsem s dítětem v náručí. V tom hnízdečku necítí vaši přítomnost.

Já jsem tedy prvních 6 měsíců musela uhoupávat každou noc od 20 do 2 - 4 hodin, čili 6 - 8 hodin v kuse. A pak s dítětem spát v náručí. Nebo aspoň na svojí ruce, čelem k sobě, s přístupem k prsu. Po položení vedle se okamžitě budilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16140
22.2.26 11:49

Přes den venku v kocarku, v noci vedle mě v posteli :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie