Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den maminky. Chci se vás zeptat jestli s tím máte nějakou zkušenost. Mám 4,5 měsíčního syna a začal mi v noci blbě spinkat. Od narození mi spal krásně pudil se jen 2× za noc až teď už je to 3 týden a spí od půl 9 do půlnoci a pak se budí každou hodinu a to vrtěním nebo začne brečet. Prdíky nás už netrápí. Nevíte co to může být? Spánková regrese? Spraví se to někdy? Už jsem celkem vyčerpaná moc toho nenaspím. 🤷♀️ 😒 🙏
U deti je zmena spanku normalni..muze to byl cokoliv a kazdy tyden/mesic ti muze spat jinak. stoji za tim rust, zoubky, prdy, regrese…. Dcera nema ani ve 2 letech ustaleny spanek. jeste nedaavno spala do 8,tenhle tyden do 6 a pres den jen vyjimecne… proste se to meni
Já se omlouvám, ale tenhle dotaz je tu denně.
To opravdu všechny matky očekávají, že jim miminko bude od narození do puberty spát celou noc?
Spánek u dětí se stále mění…
Mladší má 13m a od narození nedá ani 2h v kuse.
Dobře to chápu že mi nebude spát celou noc, ale tohle je mazec musím mu dát prso aby se uklidnil a zase usnul nic jinýho nefunguje ( dudlík mi od narození nechce ). Mám první dítě tak se ptám. Ptala jsem se mamky jestli brácha taky tak blbě spal a prej vůbec spal hezky🙂
@Lucie130 píše: Více
No moji rodiče, moje tchyně i babičky taky všichni tvrdí jak jejich děti spaly celou noc.
Já přemýšlím co je v dnešní době sakra tedy jinak ![]()
Nicméně všechny dáváme prso/dudlik, aby miminko zase usnulo. Já musela dokonce chodit hodinu po tmě po bytě, aby mi dcera zase usnula. Se starší jsem si ve 3 ráno chodila později i hrát, protože odmítala spát a spustila šílený kravál ![]()
Fakt se ty období střídají a je to tak normální ![]()
@Markéta188 píše: Více
jo? fakt? tak asi mají alzhaimera - moje matka má v krabici „moje miminko“ - jako já jsem to, schovaný papír se 12 čárkami, to si dělala čárky, kolikrát jsem v noci brečela, protože neměla sílu si to pamatovat, a to tak prý byla každá noc
no tak, jak jinak bys chtěla uspat miminko než nakojením? můžeš zkusit číst klasickou literaturu, ale obávám se, že to miminko neocení
@stinga píše: Více
Jo! Asi mě chtějí nas..t
![]()
Stejně jako že jejich děti nezlobily, všechno jedly a poslouchaly na slovo ![]()
Vždycky mě úplně nadchne věta od mé mámy :,,to já jsem s váma vůbec neznala,, a stejnou frázi používá často i tchyně ![]()
Ale já si myslim, že ty špatné věci matka spíš potlačí a zapomene na to. Taky mám více v paměti ty lepší chvíle, než ty špatné ![]()
Tchýni radši neposlouchám vůbec to je hotovo
. No já doufám že se to aspoň trochu zlepší ![]()
Víte, některé miminka jsou nespaci. Naše bylo od narozeni nespaci, v noci sedum krát hore a přes den, spalo jednou, možná dvacet minut, trvalo to rok. Pak už v noci se vstávalo párkrát a zvládlo se to. Celou noc spalo, až ve třech letech, až se nastoupilo do školky. Takže nehledej v tom nějaké věci. Prostě některé miminka a děti jsou nespaci.
Ale jo, určitě se to zlepší. Syn je v pubertě a když nejde do školy, tak vstává v poledne. ![]()
Jsou různá období
Vzbudil se, dala jsem prso a spalo se dál ![]()
@Dahlia0409 ano to jsem takovej dudlík snad mu to nezůstane až do školního věku ![]()
Asi jsme měli tu regresi. Malej mi spí jak předtím. Budí se jen 2× za noc
![]()