Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše: Více
Jako fakt si myslíš že je to manželem jo? To snad ne ![]()
@Lil Kitkatt nenapsala jsem, že je to jim, tedy, že je to jeho vina. Ale to, že opravdu nespí, když je doma, je to tak. ![]()
A jak to, že ti teda tak krásně spí na tom gauči, když je manžel doma?
![]()
@arinecka jezisi a kde jsem napsala proboha, že to je manželem, jak kdybych tady z něj dělala nějakýho hroznýho člověka, že ho dcera nemá ráda a vzteká se když je doma..🤦🏻♀️ spíš jsem to myslela tak, že je to třeba tím, že je najednou pro ni moc rušno, když už doma nejsme jen my dvě a nemůže spinkat. Nebo jestli si i takhle malé dítě uvědomuje, že s tím tátou není tolik, tím pádem odmítá spát, aby si ho mohlo “užít”? Neřekla jsem, že to je mým manželem, ale píšu, že když je doma, dcera mnohem hůř spí. 🙃
@Janča6 to já nevím🤷🏻♀️ píšu sem, jestli to měl někdo podobně, jestli tedy potom našel ten důvod, proč to tak je. Když jsme v obýváku všichni, nespí ani na tom gauči. To když jde manžel spát do ložnice, tak mi pak usne, když je se mnou sama.
To jsou jenom taková krátká období. Než přijdeš na to, co přesně to je, tak to bude zase všechno jinak. Svým způsobem to nemá cenu řešit, max z toho mějte vtipnou historku. Třeba manžel dělá s miminkem blbinky, tak je víc rozjeté a ta pozornost ho baví.
No jasně, prostě má změnu. I ty s ní určitě děláš jiné věci, než když manžel doma není.
Naše malá to dělá doteď a to jsou ji 3. Táta taky chodí až okolo 19 a prostě si ho chce užít, blbnout s ním a nechce spát. Takže nějaké, že by uspával tatínek nefunguje, protože by si s ním vykládala do půlnoci.
Jako mimino to měla stejně, akorát to přetažení vedlo k tomu, že řvala a řvala. O víkendu, kdy jsou spolu, se to zpravidla zlepší. ![]()
Ježiši se nerozčiluj
Napsala jsi to tak, tak čemu se divíš? Když jsi s dítětem sama doma, tak děláš něco jiného, než když je doma chlap ne? Ona ho taky slyší a vnímá, tak čemu se divíš? Je to mimino, tohle se změní ještě 100×.
@TRG @Janča6 ano, tak jsem to myslela, že manžel přijde domu, začne s ní blbnout, protože má radost, že ji po dlouhém dni vidí a malá si třeba řekne,,táta je tady- je čas na hraní”. Protože ano, je pravda, tak jak s ní blbne on, s ní já neblbnu. Když se ji snaží uspat, neustále se na něj usmívá a šklebí, jak kdyby toho tátu měla spojeného s tím hraním, proto s ním nedokáže spát. Vůbec to nebylo myšleno tak, že manžel je problém. Nejspíš jsem zprávu špatně napsala. ![]()
Dle mého si 3 měsíční dítě neuvědomuje, že tta není tolik doma a proto nespí … To přijde později - tedy ale spíš v tom smyslu lumpačit s tím druhým.
Dle mého je prostě zvyklá na ticho a klid a ruší. Ja bych tedy ji učila spát za trošku hluku i v době kdy jste samy doma. Rádio, TV, atd…
A nebo s ni lumpač a nabídni aktivitu jako otec a je to ![]()
Ano, malá taky potom řve, protože je už přetažená. Dělali jsme to tak, že manžel přijde domu z práce a tedy zkouší se v tu dobu starat o malou on, aby kdyby se náhodou něco stalo, byl schopný se o ni 100% postarat. Ale pak to vždycky akorát dopadne tak, že si ji neustale stridame nekolik hodin a snažíme uspat, dokud manžel nejde spát. Takže třeba, že bych uspávala malou jen já, bez přítomnosti táty, aby ji “nerozptyloval” vám pomohlo?
@Snopy123 to ona naopak nějaký ten “hluk” vyžaduje, musíme mít neustále zaplé něco v pozadí, takže usnout, když je okolo zvuk, ji vůbec nedělá problém.😁
Ahoj, mám skoro tříměsíční holčičku a poslední dobu si začínám všímat, že za žádnou cenu nechce spát, když je manžel doma. Odejde ráno v 8 a vrátí se kolem 18-19 večer. Během dne mi dcera krásně spinká a je milionová dokud nepřijde manžel z práce, pak je jen protivná a nemůžeme ji uspat.. dříve se mnou spala ve společné posteli, teď když ji tam vezmu, tak řev. Vezmu si ji do obýváku na gauč a do chvilky spí.. takže už několik týdnů s ní spím na gauči. O víkendu nechce spát ani přes den, když je doma manžel…. Máte někdo podobnou zkušenost?😅