Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@aknadar já bych spíš začala dávat zeleninové, případně masozeleninové příkrmy. Mě se první dcera taky v tomto věku začala budit a tohle u nás pomohlo. Jestli plně kojíš tak bych určitě nedávala Sunar. Jestli chceš zkusit kaši, tak pozor ať jí v noci nebolí bříško, a nedávala bych lahví, ale lžičkou, ale zprvu jen pár lžiček. Ale já osobně bych začala zeleninou a kaši přidala třeba až za 2 týdny.
Me se dcera zacala v tomhle veku budit kvuli prvnim zubum
jeste se zeptam,jak je vzhuru pres den? Do pul roka by nemeli byt miminka vzhuru dele,nez dve a pul hodiny,kdyz jsem tohle zacala dodrzovat,tak mala spala lepe jak pres den,tak v noci
a jinak nevidim nic spatneho na tom zacit prikrmy kasi,taky jsme to tak meli na radu doktorky ![]()
Přikláním se tady spíše k te zelenině, zeleninový příkrm. Já osobně ty kaše…nevím. Je to sladké, samé sacharidy. Já dala první kaši někdy kolem 7-8m, a to ráno nebo dopoledne. Je to hůře stravitelné. Ale já to tak nějak dávala vše pomalu. Nejdrříve zelenina, po měsíci jsem přidala maso, tak nějak nastejně i ovoce (přesnídavky), kolem 6-7 jsem dala prvně lepek (kuskus). a ty kaše jako poslední
@Twixinka píše:
Me se dcera zacala v tomhle veku budit kvuli prvnim zubumjeste se zeptam,jak je vzhuru pres den? Do pul roka by nemeli byt miminka vzhuru dele,nez dve a pul hodiny,kdyz jsem tohle zacala dodrzovat,tak mala spala lepe jak pres den,tak v noci
a jinak nevidim nic spatneho na tom zacit prikrmy kasi,taky jsme to tak meli na radu doktorky
Já nevím proč pořád ta kaše? Sladké to je, těžko stravitelné. Jen to zaplácne bříško. První jídlo kaše…nevím?
@aknadar píše:
A ten zeleninový příkrm mám dat večer?
Já začínala na oběd. Dceři stačilo jinak mllíko na spaní. Ono to nemusí být hladem to buzení. Zoubky, chce maminku. Dcera se jednu dobu taky budila častějí, ale ji stačil podat dudlík
@Veru1987 myslim,ze doktorka vi,co rika
mala s kasemi problem nemela a spala po nic skoro celou noc
a pro to detske brisko jsou spatne stravitelne i detske prikrmy,nez si na to zvykne ..
No prvni dcera se mi budila co 2-3 hodiny do 8 mesicu, psk jednou za noc snad do roka a neco. Jedla prikrmy od 4 mesice i kase na noc mela, nektere deti to tak maji no. Druha se mi budi jen k ranu
.
asi tedy zkusím obojí … s nějakým časovým rozestupem. a díky za rady všem
Ahoj, mne to neprijde nic nenormálního u tak malého miminka- období, zoubky, bříško, spurt, tulení. Nemělo by miminku stačit do 6 měsíců jen mléko? Myslím, že kojíte dost a tak by ho měl být dostatek. Kojila jsem výhradně děti do 6 měsíců a pak zaváděla příkrmy. Neříkám, že to tak automaticky musí být u všech, jen mi přijde to kojení dostatečně výživné, miminko si samo řekne. Nemusí to být nutně hlad, pokud nehubne…
@aknadar píše:
Ahoj, díky za rady. Ano je vzhůru vždy cca 2,5 hodiny
Vzdy 2,5hodiny a dopo spi pul hodiny? V kolik rano vstava, v kolik jde dopo spat? Mne prijde v 6 nocni spani brzo
ikdyz vim ze vic deti takhle brzy chodi.. Ale treba to tvymu uplne nevyhovuje ![]()
Do plně kojenýho dítěte bych necpala ani kaše, ani příjrmy. Nehubne, hladová není, tak proč.? Stejně to nejspíš vůbec nic nevyřeší. Spánek dětí se mění, rostou jim zoubky, vyvíjí se mozek. Manžela odstěhuj spát jinam a vydrž, spaní se zase upraví.
Podle mě ti spí krásně, žádnou kaší bych jí necpala. Prostě období, zoubky nebo více zpracovává vjemy, víc se hýbe… normálka ![]()
Taky nám je 4,5 měsíce.
Odpoledne dávám zeleninu.
Večer kaši + mléko.
Kojení už ji fakt nestačí máme 8kg. ![]()