Miminko, batole a tchýně

1803
26.4.14 09:59

miminko, batole a tchyne

Ahojte, chtela bych se zeptat, jak jste to mely doma po porodu druheho ditka - jestli vam tchyne/mamka nejak pomahala ze zacatku ci tak. Tchyne ma totiz predstavu, ze si syna bude brat kazde odpoledne, abych mela cas na mimino. Cekame v cervenci, syn bude mit 22 mes. v te dobe. Ale nechci to, chci se szivat dohromady s detmi a asi to nase vztahy vyostri…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31672
26.4.14 10:00

Tak jí to řekni :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
26.4.14 10:03

Tak se domluvte třeba na dvě odpoledne v týdnu, vlk se nažere a koza zůstane celá :mrgreen: Třeba budeš nakonec ráda :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2390
26.4.14 10:07

Také čekáme druhé v červenci a první dcerce bude v tu dobu 19 měs. Všem jsme řekli dopředu, že jak se vrátím z porodnice, tak je pro nás důležité, aby jsme fungovali všichni dohromady a první nebyla někde „mimo“. Naštěstí s námi všichni souhlasí, že to tak bude nejlepší, nabídli pomoc kdykoliv budem potřebovat a je to :) Taky jsem se toho hodně bála, co na to řeknou a překvapili :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565

No já myslím, že možná budeš ráda, kdž si budeš moct s miminem v klidu zdřímnout, aniž by po tobě poskakoval starší. Na sžívání budete mít dost času po nocích a ve chvílích, kdy se obě děti najednou poserou :lol:
ale tak se domluvte na určité dny, kdy je kdo bude mít, a je to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5801

Taky aby to starší nepochopil tak, že se ho kvůli miminku „zbavuješ“.
Jak už tu zaznělo, nějaký kompromis, myslím, že jako argument by to, co jsem napsala, mohlo i fungovat jako vysvětlení, proč jí ho nedáš každý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803

Taky si rikam, ze uvidim, jak na tom budu po porodu, ale proste ona mi to oznamuje, misto, aby se zeptala… Je to tak se vsim… Nekolikrat v tydnu napise, ze se jede projet na kole a ze se stavi…tak uz ji pisu, ze nejsme doma nebo neco, i kdyz to neni pravda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2760
26.4.14 10:08

Nas to taky ceka v létě, myslím ze za občasne pohlidani budu ráda, ale nic pravidelného..tak ji to jednoduse rekni treba nějak jemneji ze uvidíte, jak na tom budete..a taky to muzete prohodit a babci dat kocarek a ty si muzes uzit starsiho;-) jinak ze začátku bude doma manžel, nikoho dalšího nepotřebujem..staci ze pro nas čtyři to bude všechno nove:;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5177

No já bych jí řekla, že když budu potřebovat, tak to ráda uvítám a že jí dám KDYŽTAK vědět!!! Já čekám druhé na říjen a je možné, že tchýně má podobnou představu, měla pro mě dost zvláštní představy už při prvním…ale třeba se ti takové volnější odpoledne jednou týdně bude hodit, tak by to bylo nejlepší vyřešit v nějaké klidné rovině…ale taky nemám v plánu starší dítko posílat pryč, když se narodí mimino. Nerada bych, aby měla pocit, že mám za ni náhradu a ji už nepotřebuju…
Edit- taky bude hodně záležet na tom, jak to malé přijme, jak to bude celé probíhat…ale to dopředu nikdy nevíš…u nás budou určitě žárlivé scény a já bych to nerada zhoršovala posíláním k babičce. Taky mám v plánu něco si o tom přečíst v nějaké chytré literatuře, jestli mi to k něčemu bude- těžko říct…

Příspěvek upraven 26.04.14 v 10:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569

Měla jsem tu na týden tchyni u prvního, u druhého ne.
Ale u druhého mi opravdu hodně pomohlo, když si mamka brala staršího na odpoledne ven…
Pokud budeš mít druhé miminko hodné, spavé, tak to bude v pohodě, ale já měla uplakánka, v noci nespal…takže jsem byla ráda, že ten starší je s mamkou venku=
1. trochu jsem si orazila
2. ten starší měl smysluplný program, který by se mnou a s miminem neměl…

Takže si to rozhodni až situace nastane… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759

Nepomahal mi nikdo a tchyni bych řekla, že není dobré aby si brala staršího každý den, aby se pak necítil odstrceny od maminky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21617

Když se narodil mladší, byla už starší ve školce. Chodili jsme pro ni cca ve čtyři. Domluv se s tchyni, ze to ze začátku zkusite sami a ze si reknes případně o pomoc. Spis bych teda zvazovala nechat vozit mladšího a věnovat ten cas pouze staršímu, aby se předešlo zarleni. Uvidíš, možná budeš nakonec za každé odpoledne vděčná a starší to bude vyžadovat, protože s miminem je nuda. Takhle to mela kamarádka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20513

Aby se pak syn necítil odstrkovaný :think: nedávala bych jí ho tak často, max 1-2× týdně. Ony děti hoooodně žárlí na mladší sourozence, na to bacha ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
26.4.14 10:10

@jiji jo,presne tak. Nechci ho odstrkovat kvuli miminu. I kdyz to bude ze zacatku urcite zahul, ale chci, aby tu byl se mnou, s nama. Tchyni to tak reknu jeste ted pred porodem, tak jsem zvedava…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.4.14 10:13

U nás se vztahy asi taky vyostří, protože matka i tchýně na mě s.rou a druhé ke dvouleťákovi čekám za měsíc :mrgreen: Takže ti trochu závidím. Ne, každé odpoledne je opravdu hodně, tak jí taky oznam, že uvidíš jak na tom budete, všichni tři. Ty jsi matka, ty rozhoduješ, případně s otcem :), jak to bude probíhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová