Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte, malá 3 měsíce neměla dva dny stolici, před včerejšky se vykakala jen jednou za den a teď zase nic.. je to normální? Jak dlouho plně kojené mimčo nemusí mít stolici? Že by byla nemocná nevypadá, je normálně čilá, živá… žádná větší spavost nebo tak…přes noc už vydrží skoro vzhůru, budí se někdy nad ránem, tak i nevím, jestli ji budit na krmení zase… ještě tak před měsícem jsme krmili za noc tak 2×, 3×..
@Uju Tak to je fajn,…
to jsem se i uklidnila..
taky jsem si říkala, že všechno spotřebuje a není co vylučovat, jestli už nás nečeká třeba dokrmování…
na kontrolu jdeme ale až příští týden, tak uvidíme… ![]()
Plně kojena dcera kadila jednou za tejden. Všechno to prostě využije
Muj syn dokud byl kojeny nekakal (krom novorozeneckeho veku) nikdy kazdy den, nejcastejsi frekvence byla ob den a nejdelsi prodlevu mel dokonce 5 dni. Kdyz jsme presli castecne na umelou okolo ctvrteho mesice kakal uz ob den pravidelne a ted s prikrmy kaka tak 2 krat za den a je uplne zdrave ciperne miminko, takze neboj
pokud pribira a nema ve stolici krev je to v pohode.
@Neff No malá kakala klidně i párkrát za den, tak mě teď zneklidnilo, že najednou nic
![]()
@Monyszek píše:
@Neff No malá kakala klidně i párkrát za den, tak mě teď zneklidnilo, že najednou nic![]()
Je větší. Má větší „spotřebu“ a všechno využije.
Normalka. Cetla jsem ze kojene deti nemusi i deset dni! Coz se nam sice nekdy nestalo ale kazdopadne se to meni. Nekolikrat za den a pak treba ob den…pokud ji nic neni tak to neres.
Syn taky nekadil… dr mi říkala, že by ho víc jak týden bez nenechala, takže jsme tomu pak pomáhali… švestková šťáva + rourka…
@Monyszek píše:
@Neff No malá kakala klidně i párkrát za den, tak mě teď zneklidnilo, že najednou nic![]()
Jo a to taky kadil při každém přebalení jinak. A pak třeba pár dní si dal pohov ![]()
Moje starší dcera po šestinedělí kakala jednou po 11 dnech v 11 dopoledne + - 10 minut. Bylo to fakt super
U kojených dětí je normální 10 krát denně, i jednou za 10 dní, cokoliv mezi tím. naši dva nejmenší srajdili min 3 krát denně, nejmenší tak po 3-6 dnech ![]()
Ahoj, dovolím si vetřít se s podobným dotazem, ale u miminka 6 měsíců, kde jsem začala dávat zeleninovo-masové příkrmy. Do té doby kakal každý den, ale najednou mu stolice hodně zhoustla (jako dospělák) a kaká max. 1× za 3 dny… Občas se tváří, že tlačí, ale nic z toho. Jinak to nevypadá, že by ho to trápilo, ale já z toho začínám být nervózní…
V klidu. Můj mladší, když byl plně kojený, kadil jednou za 9 dní
Byla jsem s ním i u doktorky, vše v pořádku… ![]()