Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tolik jí nepozoruj
. Stačí, aby byla přikrytá nebo měla čepici a hned je teplota vyšší. Navíc, pokud jí měříš digitálem, tak to je hodně zhruba. Synovi je 15 a pod ofinou na hlavě má klidně 37,5, i když mu nic není. Prostě jen zahřátý povrch…
@Anonymní píše:
Ahoj, malá dva a půl měsíce má poslední dva týdny každou chvíli 37,2 nebo 37,1, cítím jak má teplejší hlavičku. Všimnu si to třeba dvakrát za den, mezitím to zas spadne níže. Dřív měla vždy tak 36,8-37, jen ty poslední dva týdny to skáče výš. Dr zatím nijak neřeší, žádné příznaky ničeho na ni nevidím. Máte někdo zkušenost?
Normální teplota u kojence.
Tak poznat pohmatem 37,1… Pockej az bude mit 39.
Nemerila bych.
Já teplotu měřím, jen když mi dcera přijde horká nebo mi přijde, že na ni něco leze. Když je v pohodě, tak vůbec.
P. S.: Že se u měření v zadečku odečítá 0,5 stupně asi víš
@Malpigi jasně, vím. Zkoušela jsem dva různé teploměry, teplota seděla úplně přesně, tak měření se mi zdá ok. A opravdu to jde poznat na tom celicku, taky se divím že cítím rozdíl tří desetiny stupně, ale jo
tak snad je to tedy v pořádku
@Anonymní píše:
Ahoj, malá dva a půl měsíce má poslední dva týdny každou chvíli 37,2 nebo 37,1, cítím jak má teplejší hlavičku. Všimnu si to třeba dvakrát za den, mezitím to zas spadne níže. Dřív měla vždy tak 36,8-37, jen ty poslední dva týdny to skáče výš. Dr zatím nijak neřeší, žádné příznaky ničeho na ni nevidím. Máte někdo zkušenost?
A proč ji furt měříš jak švihlá? ![]()
Řešení je jednoduché - neměř jí stále teplotu
Já osobně měřila, až když se mi dítě zdálo nějak nemocné.
Miminku teplota kolísá během dne. Nejmenší jako zimní miminko první týdny strávila v zavinovačce. Bylo jí to příjemné a líp se tak chovala hlavně sourozencům.
Měřila jsem jí teplotu jednou denně večer, i proto, že všichni sourozenci jsou školní a měli postupně různé virózy. Tak abychom to když tak podchytili včas. Naměřila jsem i 37,4 a bylo to v pořádku.
@Anonymní píše:
@Malpigi jasně, vím. Zkoušela jsem dva různé teploměry, teplota seděla úplně přesně, tak měření se mi zdá ok. A opravdu to jde poznat na tom celicku, taky se divím že cítím rozdíl tří desetiny stupně, ale jotak snad je to tedy v pořádku
A proč ji pořád měříš? Tak mi někdy syn přišel teplejší a měl třeba 37,5st, což nic není. Takže co píšeš ty, nechápu, co řešíš ![]()
@Anonymní píše:
@Malpigi jasně, vím. Zkoušela jsem dva různé teploměry, teplota seděla úplně přesně, tak měření se mi zdá ok. A opravdu to jde poznat na tom celicku, taky se divím že cítím rozdíl tří desetiny stupně, ale jotak snad je to tedy v pořádku
Když nemá žádné příznaky, opravdu bych to neřešila a neměřila
Miminka mívají vyšší teplotu - je to úplně normální teplota.
No tak nakonec má infekci močových cest
tolik k tomu, že plasim a je to normální a nemám měřit…