Miminko do mini-bytu?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4181
3.12.14 13:34

Ahoj, já myslím, že s miminkem to možné je.
Se mnou moji rodiče taky bydleli v jedné místnosti, v pronájmu v bytě u jedné staré paní (tzn. společný záchod s ní v předsíni). Jsem ročník 71, naši byli rádi, že mají aspoň něco (bydlel tam táta nejdřív sám, pak si tam přived mámu a za chvíli měli mě). Bydleli jsme takhle do mých 6 let, pak se narodila ségra, a pak ty baráky bourali a naši dostali větší byt.
Trochu si i pamatuju, byli jsme pořád spolu (což mně se náramně líbilo, jak našim to nevím :mrgreen: ), měla jsem postýlku za takovou plentou a mám samý hezký vzpomínky :mavam:
Jinak držím palce, lepší sama, než s takovým. Snad Ti rodiče trochu pomůžou.
Určitě to půjde :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
3.12.14 13:35

V sestave dite+dospely to myslim pujde, budes omezena, to je jasne a je mozne, ze budes v urcitych obdobich travit vecery v koupelne, abys nerusila mimino, ale urcite se to da.
Horsi bude, pokud bys mela mit noveho pritele nekdy v budoucnu, zadny chlap adi nebude chtit mit na zacatku vztahu malyho kazisuka v mistnosti. Ale u me by rohodovalo tady a ted, pokud jsi schopna toto samostatne bydleni utahnout i z rodicaku, nikam jinam bych nesla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
3.12.14 13:36

@janinasni hele lepší malý za drobný peníz, než byt jak kráva a nemít na nájem. Zvládneš to. Dřív lidi žili v jedný místnosti s 6 dětma a zvládli to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
3.12.14 13:37

Nemyslím, že je to extra problém. Jde jen o to uspořádat si chod domácnosti dle dítěte. Prostě nebudeš moct mlátit s nádobím, když spí a film si dáš do sluchátek. Naopak v tom vidím jistou výhodu a to že nebudeš smejčit, vařit, prát a všelijak blbnost, když dítě spí, ale sama si odpočineš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
3.12.14 13:37

Zatím to rozhodně nevadí. Potřebuje malou postýlku a kyblík na vykoupání a nějaké místo na přebalení (i na tvý posteli) a moře tvojí lásky. prostor vyřešíte procházkama venku nebo návštěvama nějakého hřiště, mateřského centra, atd.

Do budoucna bych se asi pak poohlížela po něčem větším, jako školák bude potřebovat už minimálně svůj kout se stolem a postelí… ale to zatím neřeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
3.12.14 13:43

Malý byt a hodně lásky. To je ideální kombinace.

Můj táta vyrost se svými rodiči a 2 sestrami v bytě 1+1. Bez koupelny, zato se záchodem na chodbě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ibi
4166
3.12.14 13:44

@janinasni myslím, že pokud tam budeš jen Ty a mimi, tak to nebude problém, mimčo nepotřebuje mít svůj pokojíček, takhle si aspoň budete blíž :hug: pokud to utáhneš finančně, tak bych se toho vůbec nebála, třeba se časem nějaký tatínek objeví, držím palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
3.12.14 13:46

Držím palce a myslím, že jedna místnost pro maminku s miminkem stačí. Nevidím problém, naopak je mi to sympatické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
3.12.14 13:47

Na velikosti bytu nezáleží, hlavně že nějaký je :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
3.12.14 13:49

Zakladatelko, máš snad jinou možnost? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
3.12.14 13:55
@catherine100 píše: , až půjde do školy, svoji místnost bude potřebovat

Myslim, že ani tehdy to není uplne nutnost - mam zkusenosti :)
Deti v podstate zadne sve mistnosti nepotrebuji, je to spis zájem rodiců a dnesni doba a nabídka(=masáž) vseho mozneho do dětských pokoju, která vede lidi k tomu, ze mají pocit, ze proste dite = svůj pokoj a jinak to nelze. Ale lze :).
Samozrejme, kdo ma mistnosti x, proc ten pokoj neudelat, časem, ale nutnost to není.
Dite si napise ukoly v klidu i v kuchyni za stolem, když mama vari veceri - ale to zakladatelka zatím resit nemusi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
3.12.14 13:58

@nakukovatelka jiste ze lze, ale ja měla malý pokojdohromady s bráchou a strašné mi vadilo, ze nemám kouska soukromí, nemohla jsem si pořádně privezt kamarády atd. Takže bych radamaby moje dítko mělo svůj i kdyby minipokoj, aké mělo se kam „schovat“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
3.12.14 14:00

Řekla bych, že úplně v pohodě, hlavně si nenatahat domů šílené krámy a spusty hraček.. My jsme třeba neměli ani postýlku pro malého..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
3.12.14 14:00

My jsme teda 3 ve 2+1, ale když popíšu naši situaci tak je to srovnatelné. Já vegetím přes den s prckem v obýváku 12m2 a máme k tomu kuchyňku 8m2 (bez dveří, takže v podstatě propojené jako 1+kk). V bytě je ještě ložnice, ale taky prťavá (jen na postele a skříň), ale tam se chodíme s manželem fakt jen vyspat. Každopádně první půl rok jsem i spala s malým v obýváku, takže jako bych byla v tvé situaci.
Takže co se týče místa - mám v místnosti postel, přebalovák, postýlku, křeslo, počítačový stolek s PC (zároveň pro mě slouží jako TV), komodu, skříň mám teda v předsíni. V kuchyni máme pračku i sušičku (koupelna je snad metr na metr, tam nic nedám), myčku, stolek a dvě židle, kuchyňskou linku a spížku, lednici.
Když bych to sečetla, tak s předsíní a koupelnou má ten byt tak 22-23m2 a mám tu všechno co potřebuju, malému je skoro rok a místa na hraní má spousta (stačí dobře umístit nábytek). Kdyby manžel nebyl jak slon v porcelánu, tak by mi ani nepřišlo, že je to tu malé.
Strašná výhoda - dítě máš pořád na očích. Čistím si zuby v koupelně a v pohodě stihnu vytáhnout dítě, než zaleze do odpadkového koše :mrgreen:
Nevýhoda, že je vše slyšet, takže na film koukám se sluchátkama, vařím když je vzhůru (což taky není k zahození, dám si aspoň pohov když usne), na zvuk sprchy si rychle zvykl, takže to ho taky už nebudí. Ze začátku se ale budil (třeba když jsem vařila vodu na čaj a konvice zapípala).
Teď se budeme stěhovat, takže netuším jak bych to zvládala s lítajícím batoletem, ale první rok bych se nebála, že by byl problém. Spíše si pochvaluju, že je to lepší - třeba v baráku bych neměla všechno tak pěkně při ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IvetJas
3.12.14 14:03

@janinasni Do začátku ti to určitě stačí, obzvlášť pokud je tvůj a můžeš si zařízení upravit dle potřeb sebe a miminka. A troufám si říct, že i tu mateřskou v něm nějak přežiješ a pak to můžeš vyřešit jinak, teď bych větší bydlení nehrotila. Podle mě stejně dítě do doby než jde do školy, extra svůj pokoj nepotřebuje. Nehledě na to, že my začínali se synem taky v garsonce a pohoda. Naopak jsem na něj viděla při vaření apod., žádné přesouvání, víc postýlek, lehátek a podobné kravinky. Jedna postýlka na kolečkách vše jistila :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max