Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@krtek7489
Mít dítě s někým, koho nechci, nemám ráda. Být samoživitelkou ze svého rozhodnutí.
Tak já jsem teď zvyklá obývat se dvěma dětmi a přítelem dům který má 6 místností.. ale kdybych byla sama s malým mimčem, a měla svoje, i když jednu místnost, myslím si že by to bylo v pohodě.. ono miminko opravdu potřebuje jen lásku, teplo a postýlku.. horší to bude až bude dítko větší, my třeba máme jen na hračky jednu místnost, ale to je můj problém, že musíme mít každou kravinu.. takže za mě, dá se to a myslím že to nebude nic těžkého, lepší mít malé, svoje a mít na poplacení než mít větší, cizí a na nájem horkotěžko
@zvidavajanca píše:
@krtek7489
Mít dítě s někým, koho nechci, nemám ráda. Být samoživitelkou ze svého rozhodnutí.
Takže si má v hlavě k dítěti říct, sorry, mám na to, jak tě uživit, těším se na tebe, ale holt jsem tě počala s blbým taťkou, takže šup s tebou pryč? No každý to nezvládne.
@zvidavajanca A ty si myslíš, že to bylo její přání? S tím chlapem chodila, možná žila, nevím a pak se něco stalo a oni se rozešli. A do toho zjistila, že je těhotná. To má jít na potrat? Nebo rovnou skočit pod vlak?
Zakladatelka to má dle mého v hlavě srovnané, má vlastní byt, na finanční problémy si nestěžuje. Tak o co ti jde? Jen se zeptala, jestli garsonka není pro ni a mimino příliš malá a ty hned děláš závěry.
@janinasni aspoń budeš mít všechno po ruce
A na ty přihlouplé morální kecy jedné z uživatelek neber ohled ![]()
@krtek7489 píše:
@zvidavajanca A ty si myslíš, že to bylo její přání? S tím chlapem chodila, možná žila, nevím a pak se něco stalo a oni se rozešli. A do toho zjistila, že je těhotná. To má jít na potrat? Nebo rovnou skočit pod vlak?Zakladatelka to má dle mého v hlavě srovnané, má vlastní byt, na finanční problémy si nestěžuje. Tak o co ti jde? Jen se zeptala, jestli garsonka není pro ni a mimino příliš malá a ty hned děláš závěry.
Aspon máš mín prostoru na uklízení
Miminu je to jedno. Stejně bude chtít bejt s tebou. A nám mimino spí i při televizi. Je jí to úplně jedno. Spí jak dudek
.
@janinasni myslím, že sama s miminkem, víc než jeden pokoj potřebovat nebudeš. Stejně ho budeš chtít mít pořád u sebe.
Když jsem se narodila žila jsem s rodiči 2 roky v garsonce. Vůbec si na to nepamatuji
ani to miminko nebude vnímat nic než tebe a tvou lásku ![]()
Jsi statečná žena a máš můj obdiv ![]()
Moc vám všem děkuji za vaše postřehy a vzpomínky! Jen žasnu kolik lidí v dnešní době žije bez problémů v malých bytech. Protože v mém okolí mám ten suverénně nejmenší já! Teda vlastně MY…
@zvidavajanca ráda bych se jí zeptala, jestli byla někdy těhotná, že píše, jak mě nechápe - nikoho neodsuzuju, ani toho, kdo je pro potraty - než jem byla těhotná, myslela jsem si o nich různé věci, ale teď, když mám ty dvě čárky, když mi paní doktorka, která mě zná deset let, blahopřeje k dobré zprávě, s tím, že mám na mateřství vhodný věk, říká mi „maminko“ tak to prostě nedokážu, pomyslet na to, že bych to malé měla dát pryč jen proto, že má otce s neochotou a nezájmem a matku s minibytem… Odsuzuje si mě, ale prostě to nedokážu! Nechci se vracet domů z práce sama s myšlenkou, že tam na mě mohl čekat malý nebo malá, ale já jsem mu tu šanci nedala, protože jsem němela dost odvahy si ho nechat u sebe… Vaše mámy s vámi také nešly na potrat a nechaly si vás, když vás čekaly. Ta moje byla a je skvělá máma a já chci být po ní!
A nebo z praktické stránky - co kdybych už víckrát těhotná být nemohla? Tělo si takové zásahy pamatuje…Ještě nejsem tak stará, třeba ještě budu mít větší byt a chtít víc dětí… Kdo ví, jak by to dopadlo, kdybych byla v jináči ještě jako studentka, když jsem bydlela u rodičů, kam bych tehdy šla bydlet - pod most asi, můžu být ještě ráda, že se mi to vyhnulo a to moje miminko za mnou přišlo až teď, kdy mu můžu poskytnout to základní, co potřebuje…
Možná, že moje pocity, co jsem tady vyjádřila, pomůžou dalším nerozhodným maminkám, na jakou cestu se vydat.
Jana
@janinasni
přeju hodně stěstí a pohodové těhotenství, já myslím, že Ty to všechno zvládneš.
@janinasni
Nikdo neříká, že jsem pro potraty!
A ano, moje máma mne nedala pryč, ale ona se mým otcem byla a je ![]()
@zvidavajanca Mě moje máma pryč nedala a bylo jí 18, když jsem se narodila. A s mym otcem už neni. Zaplatpánbu. Horšího člověka to z ní nedělá. A kdyby mi moje dcera v 15 přišla, že udělala průšvih a je těhotná, tak bych ji podpořila v jakékoliv variantě. (Teda hlavně doufám, že se tak nestane). A co ty víš, co se ti jednou stane. Každou z nás může chlap opustit a můžeme zůstat samy, pak je dobrý mít aspon to zázemí, co má zakladatelka. Držím zakladatelce palce a přeju jí hodné miminko a třeba jednou i nějakýho tatínka ![]()