Miminko do mini-bytu?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2
3.12.14 13:26

Miminko do mini-bytu?

Dobrý den, maminky. Stalo se mi, co jsem myslela, že nikdy nebudu muset řešit, ale je to tady a je to teda vážně jízda… Jsem těhotná z naprosto nevydařeného vztahu, který jsme oboustrannně ukončili, protože by to dál ani snad nešlo… Chci si to malé nechat, nemůže za svého otce, i když problémů teda kvůli němu asi bude mít v životě dost, chci mu to vynahradit já a mít ho ráda… O potratu nechci ani uvažovat! Problém je, že mám neuvěřitelně malý být. Jen jedna místnost a to je vše. Chtěla jsem vlastní a na větší jsem neměla peníze. Nemusím platit nájem, jen nízké poplatky, na které bych měla i z mateřské. Rodiče nejsou spolu, mají každý své bydlení, vztah máme +/- v pohodě, byly lepší i horší období, ale nemůžu ani po jednom chtít, aby dovolili, abych se k nim nastěhovala i s dítětem. Je jasné, že mě nepochválí, že ze mě bude svobodná matka s nevhodným otcem, ale věřím, že si miminko oblíbí a ono bude mít milující prarodiče. Nikoho, ke komu bych se mohla nastěhovat nemám. Tak ani po vás nemůžu chcít, abyste mi poradili, co mám dělat, spíš jen co si o tom myslíte, jestli je to reálné, být s malým dítětem v jedné místnosti? Je ještě do budoucna možnost, že po mateřské bych byt prodala a koupila větší s hypotékou, ale to je zatím daleko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4984
3.12.14 13:28

Byli jsme v 1kk tri roky a kdyz se narodilo druhe dite bydleli jsme tam jeste mesic ve ctyrech. Co te zajima?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
3.12.14 13:29

Osobne bych do toho nesla. Ale ja jsem od mala zvykla na velke prostory. Kdyz jsi presvedcena, ze to zvladnes tak na tom nevidim vubec nic spatnyho. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
3.12.14 13:30

@janinasni myslím, že to zvládneš a gratuluju k takovému rozhodnutí :-) Myslím, že do určitého věku, je celkem jedno kolik má byt místností, protože miminko a později batole, je pořád u tebe :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725

@janinasni neřeš minibyt. Buď ráda, že ho máš ;) mrně nic nepotřebuje a jak bude starší, tak jen místo na hraní ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063

Pokud si sama, tak myslím, že v pohodě, stejně budete pořád spolu, tak mimčo vlastní pokoj nepotřebuje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
3.12.14 13:31

Myslím, ze není problem, melemu prckovi to bude fuk, stačí to dobře uspořádat…hlavně ze máte kde bydlet a zvládnete vyžít…až budeš pracovat, muzesse kouknout po lepsim, až půjde do školy, svoji místnost bude potřebovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3686
3.12.14 13:32

Já jako máma si to představit dokážu. Protože sama za sebe vím, že se uskromním a přizpůsobím - že mi tam nepojede televize když bude spát, apod. Být tam už s novým partnerem - v budoucnu, tak je to horší. On se možná tolik přizpůsobovat chtít nebude. Na druhou stranu můžeš mít štěstí a nový tatínek bude mít větší byt. :jazyk: Jinak do dvou let si myslím v pohodě - dítě se v poho vejde do malé postýlky a na hračky mu stačí koutek. Po druhém roce bych ale mazala do práce a sháněla něco většího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1561

Jsme tři v bytě 40m2 dve mistnosti, a jde to. V těhle byctech to zvládli i rodiny o 5ti lidech. Ráda bych ti řekla, že potkaš jednou chlapa se kterým bydlení vyřešíš atd… ale to může být jen pohádka na dobrou noc. Lehké to nebude ani ne tak kvuli jednopokojovemu bytu ale i proto, ze budeš samoživitelka. Penize, prostor, chybějící tatínek.. budeš na to proste sama. :think: pokud si ovšem odhodlaná do toho jít, tak to zvládneš (musíš matky to tak maj). Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474

Myslim, ze uplne v pohode, pokud tam budes jen ty a mimis. Stejne jsi s nim nonstop a pokoj mit vlastni nepotrebuje :) A co prinese cas, to teprv uvidis. Jinak gratuluji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3135

@janinasni podle mě, to vůbec nevadí, že máš malý byt :hug: stejně tak jako tak bys měla miminko u sebe, i kdybys bydlela ve větším.. :hug: Jsi statečná, a jistě to zvládneš, bude to náročnější, ale zvládneš ;) Držím palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486

Pokud to máš do budoucna opravdu nějak propočítané, že nebudeš na dlažbě… pak není důvod, proč si miminko nenechat. A bydlení na překážku fakt není. Pokud časem půjdeš do většího, tak není důvod to teď nevydržet. Ze začátku stejně stačí jedna místnost - aspoň nebudeš muset gruntovat :mrgreen: A i později stačí, že bude mít dítě nějaký koutek na hraní, místo na spaní, tak zase tolik toho nebude třeba. A až půjdeš zpět do práce a dítě do školky, tak se třeba vzchopíš nějak víc a přestěhuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
3.12.14 13:33

Není to taková tragedie, když se malej narodil, tak měl postýlku v obýváku, měli jsme obývák s kuchyní a pořád jsem na něj viděla, to byla výhoda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
3.12.14 13:34

Podle mého to reálné je.. Miminko bude stejně nejradši ve tvojí těsné blízkosti - v noci v posteli a ve dne hned u tebe - mám syna rok a půl a je pořád tam kde já nebo alespoň na dohled takže by nám jedna místnost stačila být spolu sami.. Podle mě to do školního věku reálné je - pak už by to asi chtělo nějaký soukromý koutek pro dítě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
3.12.14 13:34

@janinasni Nebála bych se toho, hlavně, že máš své bydlení. Jak velká je ta garsonka? Znám hodně malé garsonky (20 m2) a bydlí tam manželé s dítětem. ;) A časem, jak dítko poroste bych zvažovala třeba výměnu za větší. Miminko a později batole toho prostoru zas tolik nepotřebuje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí